jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Keskusta flirttailee Pimeyden Voimien kanssa

Keskustapuolueen eduskuntaryhmän julkaisema turvapaikkapoliittinen linjapaperi  on herättänyt julkisuudessa aiheellista huolta puolueen nykytilasta - linjapaperi heijastelee koventunutta suhtautumista pakolaisuuteen ja eräiltä osin Keskustan turvapaikkapoliittista ohjelmaa voi pitää haikailuna äärioikeistolaisen yövartijayhteiskunnan perään.

Mainitussa ohjelmassa korostuvat nimittäin vahva luottamus laillisen yhteiskuntajärjestyksen ja tehokkaan viranomaisvalvonnan kaikkivoipaisuuteen :

    "Keskusta pitää välttämättömänä, että Suomessa noudatetaan lakeja sekä viranomaisten ja tuomioistuinten tekemiä lainvoimaisia päätöksiä."

    "Kansalaistottelemattomuutta ja siihen yllyttämistä emme hyväksy. Se murentaisi laillisen yhteiskuntajärjestyksemme perustan ja johtaisi kohti sekasortoa."

Epäoikeudenmukaista oikeustilaa ei mielestäni kannata ylläpitää noudattamalla lakeja pilkun tarkkuudella. Myös keskustalaisuuden pääideologin Santeri Alkion aatemaailmassa väkivallattomalla kansalaistottelemattomuudella oli oma sijansa muun muassa "köyhän asiaa" ajettaessa, joten kovin kauas nykyinen Keskusta on ajautunut nuorsuomalaisista ihanteista...

Keskus(ta)johtoisen yhteiskuntajärjestyksen palauttamisen ohella kyseisessä linjauksessa haetaan muutenkin tukea kansallismielisiltä populisteilta ehdottamalla radikaaleja kiristyksiä turvapaikanhakuprosesseihin :

    " Jos turvapaikanhakija tulee Suomeen turvallisesta maasta, hänet olisi pääsääntöisesti käännytettävä rajalta viipymättä."

No varmaankin se on myös tälle pakolaiselle turvallista jäädä sinne rajan taakse...

 

Pääministeripuolue Keskusta näyttää nyt selvästi kipuilevan hiipuvan kannatuksensa kanssa ja on alkanut keräämään uutta kannatusta mielistelemällä nationalistisia piirejä, mikä on mielestäni kokonaisuudessaan kehnoa kehitystä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Juuri täällä demaripoliitikkokin onnistui myöntämään että Afganistanissa kuolee todennäköisemmin liikenneonnettomuuteen kuin väkivaltaan.

Etteivät ne pimeät voimat kuitenkin olisi siellä punavihreällä puolella? Ja ovathan ne!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kyllä monäkin veikkaan, että se pimeys on siellä viht´reällä puolella. Kun simät panee tiukasti kiinni, niin pimeäthän ne näköalat ovat. Antikainenkin voisi tehdä pienen laskuharjoituksen ja laskea, mitä merkitsisi, jos Afrikan ja Lähi-idän väestönkasvu hoidettaisiin Eurooppaan suuntautuvalla muuttoliikkeellä ja tulijat jaettaisiin kaikkien maiden kesken niiden väkilukujen suhteessa tai vaihtoehtoisesti pinta-alojen suhteessa. Jään odottamaankyseisen laskuharjoituksen tulosta, tosin en henkeöni pidätellen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tuolla perusteella ei kuitenkaan ketään voine pikakäännyttää rajalla rajavartiolaitoksen päätöksellä, koska turvapaikan hakeminen on perustavanlaatuinen ihmisoikeus ja jokainen hakemus tulee käsitellä huolella...

Yhdysvallatkin on suhteellisen turvallinen valtio, mutta silti edellisvuonna peräti kaksi yhdysvaltalaista sai Suomesta turvapaikan.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Näin se laki sanoo ja näin pitää nyt toimiakin. Tutkia keissi, myöntää turvapaikka silloin kun edellytykset täyttyvät ja lopuille toivottaa hyvää kotimatkaa.

Tätähän kepukin sanoi. Mikäs se ongelma on?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #9

" " Jos turvapaikanhakija tulee Suomeen turvallisesta maasta, hänet olisi pääsääntöisesti käännytettävä rajalta viipymättä.""

Keskustan eduskuntaryhmän mukaan turvapaikanhakija voitaisiin käännyttää viipymättä jo rajalla pelkästään parin rajavartiolaitoksen viranomaisen tekemän arvion perusteella.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #13

Kai se on ihan oikein että turvapaikkahakemus jätetään ensimmäiseen turvalliseen maahan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #16

Schengen-alue pitää käsittää yhtenäiseksi vyöhykkeeksi - turvapaikanhakijalla ei siis ole velvollisuutta jättää turvapaikkahakemusta ensimmäiseen tulomaahan.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #20

Rajat pitää käsittää yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Turvapaikanhakijan tulisi jättää hakemus siinä kohdassa kun raja ylitetään. Laiton maassaoleskelu tässä halutaan varmasti kaikki lopettaa. Ja sehän päättyy vähintään tilapäisesti kun turvapaikkaa haetaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #20

"turvapaikanhakijalla ei siis ole velvollisuutta jättää turvapaikkahakemusta ensimmäiseen tulomaahan."

Duplin-sopimuksen mukaan näin on.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #20

"Schengen-alue pitää käsittää yhtenäiseksi vyöhykkeeksi - turvapaikanhakijalla ei siis ole velvollisuutta jättää turvapaikkahakemusta ensimmäiseen tulomaahan."

Tuo on kyllä oma keksintösi. Suosittelen lukemaan seuraavan:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/...

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #20

Höpöhöpö. Ei Schengen-alue ole mikään paperittoman randomin interreilaus alue turvapaikkashoppailuun.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Islam on rauhanuskonto ja Neuvostoliiton ohjukset olivat täynnä kukkia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kaikki puolueemme flirttailevat ulkomaalaisten edessä. Sanotaan, tervetuloa, maamme on harvaan asuttu, vaikka Kongon demokraattisessa tasavallassa asutaan puolet väljemmin.
Sanotaan, että kontrolloimaton maahanmuutto on maallemme rikkaus. Itsekkäästi siis otamme heitä maatamme rikastuttamaan kun heidät tulisi solidaarisesti ohjata vaurastuttamaan huonommin pärjääviä valtioita, kuten Kongon demokraattista tasavaltaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyllä. Tässä nyt selvästi Keskustan eduskuntaryhmä on manaamassa pahoja henkiä avukseen...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Odotan ensi lumia jotta hiukan valkenisi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No, keskustan nuorisojärjestö vaati että turvapaikkakiintiö on nostettava 10 000 sieluun / vuosi. Joten vissiin ovat hyviksiä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Luultavasti ovat lukeneet minun blogikirjoituksiani ja saaneet niistä ideoita,,,

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Pitäisikö kaikkien EU-alueelle saapuvien tp-hakijoiden antaa vapaasti kulkea Suomeen anomaan turvapaikkaa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Periaatteessa kyllä, koska muutenhan EU:n ulkorajavaltioihin syntyisi tp-hakijakasaumia.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Mahdollisimman järjetön ja tehoton ratkaisu olisi antaa kasaumien hävitä Eurooppaan kenenkään tietämättömiin. Eiköhän homma hoidu fiksummin kun hakemukset käsitellään rajalla tai mieluummin pakolaisleireillä ja osoitetaan sijoituspaikka sieltä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Eikös Dublin-sopimuksen mukaan voitaisi kaikki käännyttää Ruotsin vastaisella rajalla? Niinhän pimeyden ytimeen vajonnut Ruotsikin tekee Tanskan vastaisella rajallaan.

Miten muuten Suomen vasemmisto voi olla missään tekemisissä Ruotsin vasemmiston kanssa, kun ne natsifasistit sulkivat rajansa, mikä Suomen vasemmiston mielestä olisi Suomessa rasismifasismia?

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #21

Käännytys onnistuu siinä tapauksessa että viranomainen pystyy osoittamaan henkilön tulleen Ruotsista. Mutta kun turvapaikanhakija on tietysti "täysin tietämätön" siitä mitä reittiä salakuljettaja on hänet kuljettanut.

Mielestäni tuo kysymys ei sinänsä ole kovin olennainen. Se ja sama missä hakemus sinänsä käsitellään jos EU:n sisällä jo ollaan, mutta kokonaisuus pitäisi hallita EU:n tasolla. Vaikka paikkaa hakisi Suomesta, se turvapaikka voisi löytyä vaikka Virosta. Se että tiettyihin maihin hakeudutaan korkean sosiaaliturvan vuoksi on kestämätöntä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #24

Aika helppoa se on osoittaa rajoilla mistä henkilö on tulossa. Tietysti tämä vaatisi rajavalvonnan palauttamista, minkä moni EU-maa onkin tehnyt.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Periaatteessa kyllä, koska muutenhan EU:n ulkorajavaltioihin syntyisi tp-hakijakasaumia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Onko Ruotsin punavihreä feministihallitus vajonnut pimeyden ytimeen, kun aloittivat rajatarkastukset ja käännyttävät ihmisiä Tanskaan?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #22

Ne feministiset "pimeyden voimat" täällä Ruotsissa ovat myös sotahulluja... määräsivät asevelvollisuuden joka koskee myös naisia...

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Kovin kauas on Keskusta loitonnut alkiolaisilta juuriltaan. Toki hallituspolitiikka on jo osoittanut, missä keskusta tällä hetkellä majailee; rikkaita suosivien sekä köyhiä ja osattomia kurittavien kaartissa. Saapas nähdä, milloin tapahtuvat ensimmäiset irtiotot puolueesta. Kai siellä nyt vielä joku alkiolainen on jäljellä?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Oho! Darth Vaderin naamion alta löytyikin Juha Sipilä.

"Hän oli alun perin jedi (Suomen etua ajava), jonka ennustettiin tuovan tasapainon Voimaan, mutta kääntyikin Voiman pimeälle puolelle... ...Darth Vader on armoton kyborgi, joka palvelee Galaktista Imperiumia (Globalistista Imperiumia)... ...Obi-Wan Kenobi kertoo Lukelle Vaderin olevan entinen jedi, joka "petti ja murhasi" Luken isän, sekä auttoi Imperiumia tuhoamaan jediritarikunnan (Suomen kansallisvaltion). Vaderin tämänhetkisenä tehtävänä on yhdessä suurmoffi Tarkinin kanssa saada takaisin Kuolemantähden piirustukset, jotka Kapinaliitto oli heiltä varastanut." (Wikipediaa vapaasti lainaten)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Keskusta pyrkii palaamaan juurilleen isänmaallisena puolueena. Aivan erilaiseen tilanteeseen luotu turvapaikkapolitiikka yhdistettynä EU:n sekavaan, heikosti koordinoituun tai lähes kaoottiseen rajavalvontaan on mahdollistanut laajamittaisen sosiaaliturvashoppailun ja se on iso ongelma ja sitä on vaikea ratkaista humaanisti, mutta ratkaistava se on. Muuten vasemmistonkin niin kovasti arvostama sosiaaliturvajärjestelmä ratkeaa saumoistaan. Meillä on ihan tarpeeksi tekemistä jo sen kanssa, etteivät uusliberaalit romuta koko hyvinvointivaltion perustana olevaa sosiaaliturvajärjestelmää ilman yhtäkään ulkopuolista etuisuuksille pyrkijää. Vasemmisto ei hyvässä uskossaan(?) näe myöskään tiettyjen piirien lähes tarkoituksellista pyrkimystä romuttaa eurooppalaiset yhteiskuntajärjestykset maahanmuuttajalaumojen avulla.

Suomeen olisi pikku hiljaa pakko saada konservatiivinen vasemmistopuolue, joka edustaisi realismia tässäkin suhteessa eikä lankeaisi joka ikiseen uusliberaalien sille virittämään ansaan.

Niko Sillanpää

Siinä, että afganistanilaisen osa on Afganistanissa, ei ole mitään "pimeyden voimia", vaan se on oikeudenmukaisuus ja juuri se, mitä pitääkin tapahtua. U-ländernas sak är inte vår sak.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mitä ihmeen pimeyden voimien kanssa flirttailua on se, että täsmennetään viime aikoina joillekin hämärtynyttä näkemystä, että Suomessa asiat hoidetaan Suomen lakien mukaan.

Minusta tuossa lausumassa ei muutettu keskustan kantoja millään lailla aiemmasta. Joten sikäli myös PS:n hehkutukset siitä, että keskusta olisi tullut heidän linjoilleen, voi jättää omaan retooriseen arvoonsa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onhan tietysti hyvä, että kepulit löytävät kaikissa tupailtojen lehmäkaupoissa ja iltalypsyissä unohtuneet lain kirjaimet. Seuraavaksi heidän kannattaisi etsiä vaikka Olof Perssonin, t.m.n. Olaus Petri, jo vuonna 1545 kirjoittamat tuomarinohjeet. Ne voisivat orientoida heitä paremmin ymmärtämään esimerkiksi kansalaistottelemattomutta. Sanotaanhan niissä esimerkiksi:

"Kaikkea lakia on älyllä käytetettävä, sillä suurin oikeus on suurin vääryys, ja oikeudessa pitää olla armo mukana.",
"Yhteisen kansan hyöty on paras laki; ja sentähden mikä havaitaan yhteiselle kansalle hyödylliseksi, se pidettäköön lakina, vaikka säädetyn lain sanat näyttäisivät toisin käskevän.",
" Se tekee lakia vastaan, joka tekee lain tarkoitusta vastaan, vaikka hän näyttäisikin tekevän lain sanain mukaan" ja
"Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sentähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enään ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset