jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Tulevan pääministeripuolueen selkeät linjaukset

Kansan Uutisten uutisoinnin mukaan Vihreät rp:n puheenjohtaja Touko Aalto olisi ottanut Facebook-nimisessä verkkoyhteisöpalvelussa kantaa Suomen Kuvalehdessä ilmestyneeseen artikkeliin, missä spekuloidaan vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeisen hallituspohjan kokoonpanolla tuoreimpien puoluekannatusmittausarvioiden innostamana. 

Kansan Uutisten mukaan  Suomen Kuvalehden artikkellissa sanottaisiin, että " vihreiden uusi puheenjohtaja Touko Aalto on hyvissä väleissä kokoomuksen kanssa, mutta vierastaa ”tunkkaisina siltarumpupuolueina” pitämiään keskustaa ja SDP:tä."

Vihreät rp:n puheenjohtaja Touko Aalto olisi  kuitenkin itse Kansan Uutisten ja myös Sosialidemokraattista puoluetta edustavan Demokraatti -nimisen verkkolehden samaa asiaa käsittelevän artikkelin perusteella  henkilökohtaisesti jo mainitussa Facebook-yhteisöpalvelussa etäyttänyt johtamaansa puoluetta Kokoomus rp:sta ja olisi samassa yhteydessä luonnehtinut arveluita tulevasta hallituspohjasta "todella ennenaikaisiksi".

 

Mikä on mielestäni vähättelevästi sanottu, sillä valtioneuvosto on kiistämättä maamme tärkein toimielin ja korkeimman lainsäädännöllisen statuksen omaavana hallitus on ikäänkuin järjestyneen yhteiskunnan koko aivot tai monialaisesti yhteiskunnan toimintoja ohjaavana  ainakin sen limbinen järjestelmä ja jo yksin tämän vuoksi pidän tulevan hallituspohjan ennakkoarviointeja hyvin tärkeinä. Hyvin suunniteltu kun on puoliksi tehty ...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

No, SDP on linjannut haluavansa ensisijaisesti Kokoomuksen kanssa hallitukseen. En tiedä, onko näin aikaisesta sitoutumisesta hyötyä vai haittaa, mutta sen perusteella on turha unelmoida ainakaan vasemmistohallituksesta.

Realistisia vaihtoehtoja tämän hetken perusteella on Kokoomuksen johtama hallitus ja Vihreiden johtama. Kokoomuksen johtama hallitus jatkaa samaa kurjistamispolitiikkaa pienillä muutoksilla riippumatta hallituskumppaneista. Vihreät pyrkivät yhteiskunnan muuttamiseen niin, että Suomella on myös tulevaisuudessa mahdollisuus olla hyvinvoinnin, tasa-arvon ja korkean koulutuksen kärkimaita.

Ainoa toivo paremmalle kehitykselle lienee näillä näkymin Vihreiden kannattaminen. Demaria kannattaessa ääni menee kokoomuspolitiikalle ja Kepu on tällä hetkellä myös hyvin innoissaan nyt tekemässä kokoomuslaista lyhytnäköistä leikkauspolitiikkaa. Muut puolueet ovat liian pieniä voidakseen toimia päähallituspuolueina.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vihreät ovat nousemassa tulevaksi pääministeripuolueeksi ja sen kannatus vain vankistuu lähiaikoina, koska se vastustaa sekä nykyhallituksen tulo- ja sosiaalisia eroja kasvattavaa talouspolitiikkaa että myös oppositioon siirtyneen Perussuomalaiset rp:een maahanmuuttopoliittisia linjauksia varsin moderneilla vaihtoehdoillaan.

Vihreät, Vasemmistoliitto, Rkp ja SDP olisi toimivin hallitusratkaisu ...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tuo kuulostaa kyllä hyvältä hallituspohjalta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

SDP ei ole linjannut mitään sellaista. Aivan huuhaaväite. Myöskään Aalto ei ole mitenkään ilmaissut kaipaavansa hallituskumppaniksi enemmän kokoomusta kuin demareita.

En kuitenkaan ihmettelisi, vaikka seuraavassa hallituksessa olisivat niin vihreät ja demarit kuin kokkaritkin.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Niin, vain nykyinen ja edellinen puheenjohtaja nostaneet asian esille. Rinne myös aiemmin. Ilmeisesti puheenjohtajien puheilla ei ole mitään merkitystä? http://m.iltalehti.fi/politiikka/20170826220035215...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #7

Iltalehti-linkistäsi:

"Vaikka hallitus Suomessa tekeekin EU-politiikan, ei Rinne kuitenkaan löisi hallitusyhteistyötä kiinni vain yhtenevien EU-näkemysten pohjalta."

Huomautan, ettei itselläni mitään urbaanihallitusta vastaan ole, varsinkaan jos demarien ei tarvitse edustaa vasemmistoa yksin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisiko näistä julkilausutuista kaavailuista, jotka tietenkin hetikohta kielletään, siementä jonkinlaisen suomalaisen blokkipolitiikan synnytykseksi? Siis sellaisen jossa jo ennen vaaleja äänestäjät voisivat olla jokseenkin vakuuttuneita kuka kenebkin kanssa voi hallituksen muodostaa. Nykyisen jälkikäteisen kähminnän asemesta. Se olisi tervetullutta kuluttajansuojaa meille äänestäjille.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Juho:
"Vihreät ovat nousemassa tulevaksi pääministeripuolueeksi..."

En kyllä alkuunkaan usko tuohon väitteeseesi. Uskon Vihreiden gallupmenestyksen perustuvan vastaajien ennakkovalintaan ja Vihreiden Etelä-Suomalaiseen keskittymään.

Mutta kun vaalit ovat valtakunnalliset, uskon Vihreiden jäävän 13-15 % kannatukseen.

Ja vaikka he saisivat 30 % kannatuksen, Suomea ei mielestäni tulisi antaa heidän leikkikalukseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset