jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Pakolaiskiintiö on moninkertaistettava

Alkavan eduskuntakauden tärkeimpiä parlamentaarisesti päätettäviä kysymyksiä ovat maahanmuuttoon ja pakolaisuuteen liittyvien poliittisten linjausten tarkistukset - Suomi ei elä erillissaarekkeena irrallaan muun maailman muutosprosesseista, joten maamme joutuu väistämättä sopeutumaan kansainvälisten sitoumustensa kautta globaalin vastuun kantajaksi.

Maamme harjoittama turvapaikkapolitiikka perustuu YK:n ja Euroopan unionin asiakirjojen pohjalla jo nykyisin varsin vastuullisiin periaatteisiin, mutta käytännössä näistä periaatteista on joustettu hädänalaisimpien ihmisoikeuksien kustannuksella vetoamalla mm. maamme heikkoon taloustilanteeseen tai siirtämällä puhe ad hoc-ratkaisuihin kuten konfliktialueiden liepeille rakennettavien suurten pakolaisleirien kustannustehokkuuteen.

Pakolaisleirit tarjoavat kuitenkin ainoastaan perusmuotoisen suojan välitöntä väkivallan uhkaa vastaan, mutta ne eivät kuitenkaan ole pysyvä ratkaisu alueellisten konfliktien lopettamisessa eivätkä ne välttämättä kykene huolehtimaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevien pakolaisryhmien turvallisuudesta tai muista heidän perusoikeuksiensa turvaamisesta.

YK:n pakolaisjärjestön koordinoima kiintiöpakolaisjärjestelmä tarjoaa tätä puuttuvaa suojelua erityisesti kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville pakolaisille, joita ovat mm. lapset, perheet, kidutetut, väkivaltaa kokeneet naiset, vammaiset, sairaat.

Mielestäni eduskunnan tulisi turvapaikkapolitiikkaa koskevissa päätöksenteoissaan painottaa YK:n pakolaisjärjestön suosituksia ja kohdentaa resursseja määrällisesti nykyistä enemmän pakolaisten uudelleen sijoittamiseen moninkertaistamalla pakolaiskiintiötä.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Näinkö niitä trolleja kalastellaan?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kontrastia päivän puheenaiheeseen...

Pekka Pylkkönen

No voisihan sen vaikka tuplata ja lähettää omatoimisesti maahan tulevat tp-hakijat leirille odottamaan vuoroaan?

Tämä olisi varmasti kaikkien mielestä reilu ratkaisu.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pakolaiskiintiöjärjestelmän avulla turvapaikkapolitiikkamme kyettäisiin järkeistämään ja kohdentamaan tarjolla oleva apu oikeudenmukaisesti. Välttämättä en tuolla lailla asettaisi vastakkain erilaisia turvapaikanhakijaryhmiä silti...

Pekka Pylkkönen

Minä asettaisinkin ne samaan kasaan enkä kohtelisi omatoimisesti maahan tulevia etuoikeutetusti.

Lisäksi tietysti kustannuksille budjettiin määritetty selkeä raja jonka jälkeen turvapaikanhakijoita ei oteta. Sitä mukaan kun edelliset kotoutuvat ja työllistyvät, kustannukset laskevat ja budjetti antaa myöten ottaa lisää.

Mitään avointa piikkiä ei saa tehdä, vaan kustannuksille on oltava poliittisesti päätetty yläraja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Kiintiöpakolaisten status on jo varmistettu uudelleensijottamisvaiheessa ja ainakin sisäministeriö on jo asettanut tuleville vuosille "katon" humanitaarisista syistä vastaanotettaville turvapaikanhakijoille - arvioiden mukaan vuosina 2018...2021 Suomeen saapuu vuosittain noin 7 000 uutta turvapaikanhakijaa...

http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2017&...

https://demokraatti.fi/oppositio-hallitusta-rohkea...

Matkustusreittien kapeuduttua maahamme ei yleisesti ottaen enää pääse matkustamaan kovinkaan helposti, joten omatoimisesti turvapaikkaa hakevien määrät laskevat todennäköisesti - pakolaiskiintiön kasvattaminen ei siis lisää valtion menoja nykyisessä budjetoinnissa...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eli muuten ralli Tornion kautta saa jatkua entisellään, mutta kasvatetaan pakolaiskiintiötä?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #10

Kyllä.

Tornion kautta taitaa tosin tulla ehkä 2 tai 3 turvapaikanhakijaa vuodessa...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #13

2 tai 3? Hyviä hemuja vedät. Kiintiöpakolaiset eivät ole tainneet aiheuttaa suurempia muutoksia yhteiskuntaan, joten määrän kasvattaminen ei tässä mielessä ole ongelma. Kustannukset sen sijaan ovat, kun rahat on valtiolta loppu. Rahoitettaisiinko kiintiön nosto velalla vai veroja korottamalla ja mikä olisi summa? Puhutaanko kymmenistä vai sadoista miljoonista? Kenties miljardeista. Kerro ihmeessä mihin meillä on varaa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #13

Itseasiassa Tornion rajanylityspaikkalla liikkuu turvapaikanhakijoita hieman olettamaani runsaammin :

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ts-turvapaika...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #15

Sinulta jäi vastaamatta miten kiintiön nosto rahoitetaan ja paljonko se saa maksaa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #16

Kiintiön nosto mahtuu valtion budjetissa esitettyyn sisäministeriön hallinonalaan kuuluvaan arvioon vastaanoton piirissä olevista henkilöistä - vuoden 2017 talousarvioesityksessä näitä henkilöitä on arvioitu olevan noin 13 000 ja vastaanoton kokonaiskustannuksiksi on arvioitu 260 miljoonaa euroa ja todellinen toteuma uusina turvapaikanhakijoina lienee ainoastaan 5 000 hakijaa...

Omatoimisesti turvapaikkaa hakevien määrät siis laskevat koko ajan, koska muut Euroopan valtiot ovat hankaloittaneet matkustusta alueillaan, joten pakolaiskiintiön moninkertaistaminenkaan ei lisää lainkaan vastaanotto- ja kotoutumiskustannuksia...

http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2017&...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #18

Kun jotain on budjetoitu, niin se ei tarkoita, että raha olisi jo olemassa ja se olisi pakko käyttää. Mukavaa, että kuitenkin annoit jonkun summan. 260 miljoonaa siis lisää velkaa (tätä kai tarkoitit, koska valtion budjetti on yli viisi miljardia alijäämäinen). Minusta aika kallista, ottaen huomioon, että leipäjonot ovat jo nyt aika pitkät.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #20

Leipäjonot mahdollistuu ainoastaan sen vuoksi, että kaupoissa on hävikkiä liikatuotannon johdosta.

Ylipäätään köyhien köyhyydellä ei voi perustella jonkin toisen hädänalaisen ryhmän syrjäyttämistä - Suomen sosiaaliturvan taso on muuten tunnetusti liian matala ja perusoikeuksien toteutuminen uhanalaistunutta ihan. Anteliaammalla sosiaalipolitiikalla ja kehittämällä perustuloa kattavemmaksi leivänjonotuksen tarvekin vähenee,jos niin halutaan...

Sisäministeriön talousarvioesitykseen antama arvio vastaanotto- ja kotoutustoiminnan kuluista on ns. "hyttysen pieru Itämeressä", mutta siihen mahtuu silti pakolaiskiintiön korotusvara kevyesti.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #22

Tottakai voi Suomen kansalaisten köyhyydellä perustella sitä, ettei ole antaa rahaa muiden maiden köyhille. Valtiot ovat olemassa sen maan kansalaisia varten, ei koko maailman ihmisiä varten.

Väestöräjähdys pitää huolen siitä, että hädänalaisten määrä tulee joka vuosi vain kasvamaan. Sinäkin olet valmis syrjäyttämään melkein kaikki nämä hädänalaiset ja ottaisit turvaan vain muutaman onnekkaan, kun miljoonat jäisivät ilman apua.

Hävittäjähankinnatkin ovat vain hyttysen pieru Itämeressä. Nehän jakautuvat useammalle vuodelle ja eivätkä taida olla vuotta kohden yhtään enempää, kuin nuo vastaanotto- ja kotoutustoimet. Käy ymmärrät kuitenkin, että kokonaisbudjetti muodostuu noista pienistä hyttysen pieruista ja nyt elämme velaksi monta miljardia vuodessa.

Minulle sopii kyllä pakolaiskiintiön kasvattaminen, jos se olisi ainut väylä hakea Suomesta turvapaikkaa. Jos vasemmisto oikeasti olisi huolissaan aidoista pakolaisista, vaatisi se vain aitojen pakolaisten maahan ottamista. Harva tällöin kiintiön nostoa vastustaisi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #23

Vaikka Suomi ei auttaisi yhtään avuntarvitsijaa eikä tarjoaisi kenellekään turvapaikkaa, suomalaisille köyhille ei riitä yhtään enempää rahaa. Siitä pitää huolen muut rahanreijät, miljardeja maksavat taivaalla lentelevät puhalluslamput, hyväosaisten verohelpotukset sunmuut vievät toki kaiken mahdollisen.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #22

"Suomen sosiaaliturvan taso on muuten tunnetusti liian matala ja perusoikeuksien toteutuminen uhanalaistunutta ihan. Anteliaammalla sosiaalipolitiikalla ja kehittämällä perustuloa kattavemmaksi leivänjonotuksen tarvekin vähenee,jos niin halutaan..."

Näinhän asia ei ole kuten Suomen vastauksesta nootteihin ilmenee. Tiedät varmasti lukeneena ihmisenä itsekin että korkea sosiaaliturva nimenomaan lisää köyhyyttä pitkällä aikavälillä pidentäessään työttömyysjaksoja. Tämän totesi Suomen osalta myös OECD vuoden 2016 maaraportissa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen Vastaus kommenttiin #20

Antikainen haluaa , ettää jos leipäjonot ovat nykyään puoli kilsaa pitkiä, se ei riitä. Hän haluaa, että suomalaisia pitäisi olla vähintään 5 km jono odottamassa leipää. mamujahan ei noissa jonoissa näy.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen vuotuinen pakolaiskiintiö näyttää olevan 750.

Määrä on todella pieni verrattuna esimerkiksi maassamme laittomasti oleskeleviin, kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukseensa saaneisiin henkilöihin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kuitenkin viimeksi tänään kehottanut kansalaisia välttämään kaikkea vastakkainasettelua, joten palataan asiaan seuraavan presidentin astuttua virkaansa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Seuraava presidentti on Sauli Niinistö :)
Ihan hyvin hän on puhunut, kaikki eivät tietenkään sitä ymmärrä, mutta sille sitten taas ei voi kukaan mitään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei taida sitten olla mikään koko kansan presidentti, kun kaikki eivät edes puhetta ymmärrä.

P.S. Ikävä asia pakolaisleireissä elävien kannalta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ritala, sinähän oletkin antiikkikauppias.

Niko Sillanpää

Euroopan alkaa olla korkea aika kertoa kehitysmaille, että me emme jaa kotiamme ja hyvinvointiamme vastikkeetta heidän kanssaan. Toivotamme toki heille onnea ja menestystä elämissään, käymme kauppaa ja jaamme tietämystä ja neuvoja niille, jotka haluavat kuunnella ja ottaa onkeensa. Mutta tämä muuttoliike on tulossa tiensä päähän.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Omega-3-rasvahappotuotteet ja konfliktimineraalit sekä Länsi-Afrikkalaiset kaakaoviljelmät käyvät vastikkeista...

Niko Sillanpää

#19: Se on kaupankäyntiä, jossa tavaraa vaihdetaan rahaan tai toiseen tavaraan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Pitääkö Sillanpää käytettyjä vaihtosuhteita oikeudenmukaisina ja reiluina alikehittyneissä maissa asuvien kannalta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset