jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Mainiot puoluekannatuslukemat

Helsingin Sanomien kiihkeästi odotettu kuukausittainen puoluekannatuskysely on nyt julkistettu ja gallup-lukemia voi hyvällä syyllä pitää ennakko-odotusten mukaisina. "HS-gallupissa" huomioidaan ensimmäistä kertaa Perussuomalaisten ja siitä irtautuneen, mutta vielä puolueeksi järjestäytymättömän, Uusi Vaihtoehto -nimisen ryhmittymän itsenäiset kannatuslukemat.

Perussuomalaisten kannatus on  ns. "HS-gallupin" mukaan nyt heinäkuussa peräti 6,3 prosenttia, mikä on ihan mainio ja esteettisestikin mukava lukema, jolla pystytään vakiinnuttamaan saavutettu oppositioasema hyvinkin pitkäkestoiseksi. Hallitusvastuuta kantavan Uusi Vaihtoehto-ryhmän kannatus on sekin hyvää luokkaa - 2,5 kannatusprosenttia auttavat varmasti ryhmää tiivistämään lähitulevaisuudessa omaa poliittista sanomaansa ja kannustavat terävöittämään profiiliaan myös hallitustyöskentelyssä.

Kannatuskyselyn kärjessä seilaa purjeet pullollaan Kansallinen Kokoomus, jonka kannatus on nyt erinomaisesti 21 prosenttia - Kokoomuksen vahvuudet ovat kansan parissa näköjään hyvin tiedostettuja.  SDP on päässyt nousujohteiselle uralle ja on parantanut asemiaan jo toisena kuukautena peräkkäin - demareiden kannatus on huikeat 19,6 prosenttia, jonka myötä unelmat höttöisestä tulevaisuudesta saavat jo lähes konkreettisen muodon. Pääministeripuolue Keskusta on sekin säilyttämässä arvokkuutensa rippeet kerättyään vielä kokonaista 16,4 kannatusprosenttia - tästä asemasta lienee mukavakin tarkastella maailmanmenoa ja suunnitella uusia hallituksen esityksiä laeiksi ja kehittää samalla Suomen maatalousinfrastruktuuria maatilojen keskimääräisen liikevaihdollisen kannattavuusrajan yli vievälle tasolle.

Vihreille kannatuskysely näyttää vihreää valoa :) Puolueen kannatus on noussut ennätysmäisesti 15,5 prosenttiin, mikä saanee myös monet puolueen vastustajista muuttumaan kateudesta vihreäksi. Vasemmistoliiton kannatus on tässä kyselyssä niinikään mainio 8,9 prosenttia - parantamisen varaa on siis vielä rutkasti jäljellä, mutta niin on myös potentiaaliakin.

Myös RKP:n ja KD:n tilanteet ovat varsin stabiileja, 4,4 ja 3,3 prosentin kannatuslukemat  antavat molemmille puolueille olemassaolon oikeutuksen ja uskottavat  lähtöasetelmat puolueidensa kärkipoliitikoiden julkisille ulostuloille...

 

 

 

 

Niin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nyt osuit asian ytimeen, mittauksen prosentit ovat todella hyviä. Jopa ryhmän "muut" ja Sinisten kannatus taitaa olla suurempi kuin nykyinen asuntolainojen korkoprosentti, varsinaisista puolueista puhumattakaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Puolueet ovatkin vähän niinkuin kiinteistö tai asunto-osake - hyvin pidettynä ja huollettuna niiden arvo säilyy...

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Ihanan postitiivinen katsaus - kaikki voivat hyvillä mielin viettää kuluvaa kesää!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ainoastaan myönteisellä asenteella voimme luoda sellaisen työntövoiman, joka nostaa maamme tästä nykyisestä poliittisesta ja taloudellisesta ahdingosta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mielenkiintoista tuokin, että uudet ja vanhat persut yltävät yhteenlaskettuina melkein vasemmistoliiton tasolle.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Toukokuussa PS Soinin johdolla ja Vasemmistoliitto olivat käytännössä tasoissa, kun huomioidaan kyselyjen virhemarginaalit - tuo asetelma ei siltä osin ole vielä muuttunut ellei sellaiseksi lasketa prosentin kymmenesosista ilmeneviä kannatusten muutossuuntia.

Pekka Iiskonmaki

Soinin kannatus palasi juurilleen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hautajaisissakin se pappi lausuu vainajalle jotain sellaista, että maasta olet sinä tullut ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman.

Uudella Vaihtoehdolla on toisaalta kokenutta poliitikkokaartia eduskuntaryhmässään sekä maakunnissa kaupunkien ja kuntien valtuustoissa, joten heidän verkostonsa voi hyvinkin päättäväisesti toimimalla vakiinnuttaa kannatuksensa pienpuolueen tasolle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Soini puhui joskus takiaispuolueista, ja sellainenhan hänen luomuksestaan taisi tulla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pekka, monet downshiftaavat tultuaan kylläiseksi maallisen mammonan suomista mukavuuksista. Monille se on paluuta juurilleen. Soini tosin pudotti puolueensa kannatuksen juurilleen ennen oman elämän täydellistä leppoistamista.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kannatusluvuista mitään väliä. Törkeää on se, että siniset otetaan kannatusluvuissa esille vaikka se on täysin tuntematon ja ei ole oikeasti puoluerekisteröity.

Samoin törkeää kannatusluvuissa on laitettu ne "Muut" ja jos siniset on siinä nimenä näkyvissä, niin silloin "Muut" pitää olla omina niminään näkyvillä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

UV tosiaan saa ilmaista näkyvyyttä pelkällä puolueisiin kuulumattomien eduskuntaryhmällään. Erikoinen tilanne kaiken kaikkiaan,,,

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset