jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Irrationaalinen ja kontrolliväkivalta

Viime päivinä pahaa oloaan ovat somessa purkaneet lähinnä poliittiseen paitsioon itsensä ajaneet tai sellaiseen ajautumassa olevat tahot, jotka kohdistavat  kiukkunsa tälläkin kertaa "hieman yllättäen" paremmin asioista perillä olevia kohtaan - suomalaista vasemmistoa on siis syytetty "väkivallan ihannoinnista" , koska Vasemmistonuorten delegaatio kävi osallistumassa Hampurissa pidetyn G20-huippukokouksen vastaisiin mielenosoitustapahtumiin.

MIelenosoitus itsessään sujui osanottajien raportoimana kriittisen rakentavassa hengessä. Mielenosoituksen liepeillä sen sijaan tapahtumat tosiaankin eskaloituivat erilaisten ulkoparlamentaarisiin vaikutuskeinoihin erikoistuneiden ryhmittymien ja mielenosoitusta turvaavien mellakkapoliisien välisiksi taisteluiksi, mitä kiihdytti erityisesti poliisin strategiset epäonnistumiset. Irrationaalisten väkivallan purkausten keskellä mellakkapoliisi onnistui esimerkiksi kaasuttamaan 130 poliisia hetkelliseen työkyvyttömyystilaan. 

Saksassa tällainen yleistä järjestystä ja katurauhaa järkyttävä organisoitu väkivalta on arkipäiväistä ja kuuluu osana etenkin äärioikeistolaisten sabotäärien vaikutuskeinoihin ja siinä mielessä suomalaiselle poliittiselle  nuorisojärjestölle esitettyjä vaatimuksia  irtisanoutua heidän ydintoimintaansa liittymättömistä teoista voidaan pitää hurskasmielisenä  vääristelynä - yhteys irrationaalisten väkivallan purkausten ja Vasemmistonuorten välille on tehty hyvin ohuista siimoista rakennetun aasinsillan avulla siis...

...

Väkivalta itsessään on meillä Suomessakin arkipäiväistä sosiaalisen kontrollin ylläpitovälineenä, mutta erityisesti yksityiseen elämänpiiriin nivoutuneena kontrolliväkivallan tunnistaminen ja ennaltaehkäiseminen vaatii jo hieman muutakin kuin hurskasta mieltä  - esimerkiksi turvakotiverkoston rakentaminen Istanbulin sopimuksen velvoitteita vastaavaksi ja kattamaan myös ihmiskaupan uhrien ja paperittomien henkilöiden perusoikeudelliset tarpeet olisi poliittisilta vaikuttajiltamme ryhdikäs teko.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä katuväkivalta on vuosikausia kuulunut Saksassa myös vasemmistoanarkistien keinovalikoimaan.

Ja sitten tämä.
https://www.youtube.com/watch?v=3Ybgt5MJC9Y&app=de...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Asia ei ole noin. Kyse ei ollut ”irrationaalisista väkivallan purkauksista” eikä Vasemmistonuorten yhteys väkivaltaisiin tapahtumiin ole tehty ohuista siimoista, jos vähänkään suostuu lukemaan ja pohtimaan asioita.

Se seikka, että kymmenen (10) hyvää ja kaunista mielenosoittajaa ei kertomansa mukaan osallistunut väkivaltaan eikä nähnyt mitään, ei tietenkään todista, etteikö G20 WELCOME TO HELL –tapahtumassa olisi ollut huomattavasti tätä useampia suomalaisia aktivisteja. Tämän asian selvittäminen on poliisin, kuten Davidwache Polizeikommissariat 15, asia. Joka tapauksessa kaikki suomalaiset osanottajat läsnäolollaan edistivät mellakointia, ja heidän on pitänyt olla tästä etukäteen tietoisia.

Netissä on ollut luettavissa englanninkielinen G20 WELCOME TO HELL -mielenosoituksen mainos:

”G20 Hamburg 2017
a shocking summit
at the harbour city
WELCOME
TO HELL
6-8 July International Days of Action
don’t let capitalism get you down
06 July - anticapitalist demo
07 July - blockades & harbour action
08 July – mass demo
LIVE RESISTANCE – JOIN THE BLACK BLOG”

En levitä linkkejä epäasialliseen materiaaliin, mutta opastussivustolla lukee mm. seuraavaa:

”Wir wollen solche Kontrollen nicht hinnehmen und werden uns widersetzen! Seid also nicht nur während den Demos und Aktionen nicht allein unterwegs, sondern kommt auch in Gruppen dorthin. Umgeht die Maßnahmen! Je größer die Gruppen sind, desto schwieriger wird die Durchführung!” (G20 Welcome to Hell)

Viimeinen lause tarkoittaa sitä, että mitä suurempi ryhmä, sitä vaikeampaa poliisin on toteuttaa tarkastus- ja kontrollitoimia väkivallan ennaltaehkäisemisen ja vaarallisten esineiden poisottamisen tarkoituksessa. Jokainen osallistuja on edistänyt tätä.

Joko suomalaiset osanottajat ovat lukeneet nämä sivut etukäteen tai sitten he eivät ole niitä lukeneet. Kumpikaan ei ole eettisesti kestävä tilanne eikä vapauta vastuusta väkivallasta:

A) Emme ole lukeneet, emmehän me tuollaista löydä emmekä osaa saksaa.
- Kun lähtee toiseen maahan osallistuakseen suurmielenosoitukseen, olisi kohtuullista harjoittaa jonkinlaista itsenäistä tiedonhankintaa, varsinkin kun se nykyään on niin helppoa, ja hankkia joku kaverin kaveri joka osaa maan kieltä (tai opiskella sitä itse);

B) Olemme lukeneet, mutta menimme silti, koska emmehän me osallistu aktiivisesti väkivaltaan.
- Henkilöt eivät siis välitä siitä, mitä vahinkoa he aiheuttavat pienyrittäjille ja prekariaatille, koska ”mehän lähdemme täältä takaisin Suomeen turvattuun asemaamme kokemuksia ja sosiaalista pääomaa rikkaampana”.

Mielenosoittajat olivat ei-toivottuja vieraita Hampurissa. He majoittuivat joko Stadtparkissa taikka jossakin majatalossa. Hampurin osavaltio kielsi ensin mainitun, mutta perustuslakituomioistuin kumosi kiellon jollakin perusteella. Hotelleissa he olivat varmasti ei-toivottuja. Kesäkuussa lukuisat yrittäjät, työntekijät ja kanta-asiakkaat rock- ja vaihtoehtohenkisellä baariscenellä sanoivat kirjoittajalle, että kukaan ei toivo näitä mielenosoittajia Hampuriin. Tämä koski kaikkia ennakoitua 120 000:ta.

Vaikka mielenosoitukset olisivat sujuneet rauhanomaisesti – mikä tiedettiin alun perinkin mahdottomaksi – niistä olisi silti ollut haittaa yrittäjille sekä Hampurin vapaalle ja tasa-arvoiselle ravintolakulttuurille, mitä on linkitetty eräissä kuvissa aiemmin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilari, tekstisi on painavaa sanaa!

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Danke Ihnen! Kiitos positiivisesta palautteesta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tuleeko välimeren yli paljonkin ihmiskaupan uhreja? Jos tulee niin kuka niitä eurooppaan tilaa ja maksaa?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Valtarakenteita erittäin tarkasti tutkimalla vasemmisto ja vasemmistonuoret pystyisivät suuntaamaan voimavaransa mellakointeja hyödyllisemmin. Vastoin blogistin todisteluja katumellakointi on monen laitavasemmistolaisen vaikuttajahahmon mielestä OK väline poliittisen turhautumisen purkuväylänä. Kansainvälisillä areenoilla taustalla häärivät ammattimaiset agitaattorit ja näitä rahoittavat hämäräperäiset tahot.

Halu mellakointiin on lisääntynyt sitä myötä, kun vasemmisto ei oikein tunnu löytävän oikeaa väylää ja säveltä omien tavoitteidensa ajamiseen. Toinen oire turhautumisesta on huomion kiinnittäminen erilaisten vähemmistöjen oikeuksien ajamiseen niin vahvasti, että osa perinteisestä työväentaustaisesta kannattajakunnasta alkaa kokea liikkeen hengen itselleen vieraaksi. Tästä on alkanut kannattajakunnan vuoto mm. niin kutsuttuun äärioikeistoon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Borgman kirjoitti: "Valtarakenteita erittäin tarkasti tutkimalla vasemmisto ja vasemmistonuoret pystyisivät suuntaamaan voimavaransa mellakointeja hyödyllisemmin."

Noin minäkin haluaisin ajatella mutta tuollaisella ei ylitä uutiskynnystä. Kuunka monta tuollaisen analyysin tulosta on tarjoiltu valtatiedonlevitteille mutta ne eivät ole skuuppeja eikä niillä myy mainoksia.

Sen sijaan pikkusen rähinää ja heti pääsee lööppeihin. Silloin saattaa helposti houkuttaa pelkkä julkisuuden tavoittelu.

Toisaalta saattaapa joku myös ajatella, että myös panderollien sanoma voi näkyä ja jäädä mieleen väkivaltaiseksi käännettyjen mielenosoituksen yhteydessä vaikka ammattivalokuvaajat näyttäisivätkin osaavan suunnata putkensa niin, että mielenosoittajien viesti jää pimentoon.

Olen samaa mieltä, että hulinoitsijoiden joukossa on ammattilaisia joilla on oma rahoituksensa. Jostakin kumman syystä valtavirran tiedonlevitteiden hutkivilla zurnalisteilla ei näytä olevan innostusta kaivella noiden ryhmien taustoja ja rahakanavia. Jotkut ovat tutkineet n.s. värivallankumouksellisia ja alkaneet löytää niiden taustoilta NED:n, USAID:n ja Open Society Foundation:n kaltaisia "hyväntekeväisyysorganisaatioita". En olisi kovinkaan hämmästynyt jos myös näiden mustiin pukeutuvien taustalta löytyisi samat sylttytehtaat suoraan tai mutkan kautta.

Marko Parkkola

EU TERRORISM SITUATION AND TREND REPORT (TE-SAT) 2017

https://www.europol.europa.eu/activities-services/...

Vasemmistoterrorismista sanotaan mm. näin:

In 2016, left-wing and anarchist terrorist groups or individuals
in the EU carried out 27 attacks. This was a sharp
increase, compared to the number of attacks that occurred
in 2015. EU Member State authorities arrested 31 people
related to left-wing and anarchist terrorism in 2016, most of
them in Spain

Saksassa vasemistoterroristien hyökkäyksiä on kuvaajan mukaan 1 kpl.

Oikeistoterrorismista taas sanotaan mm. näin:

For 2016 the Netherlands reported an incident which was
classed as an act of right-wing terrorism. This marks a
significant decrease compared to 2015, when a total of nine
right-wing terrorist attacks were reported by France and
Greece. Poland, Germany and the Netherlands reported a
total of 12 arrests related to right-wing terrorism.

Kuvaajan mukaan Saksassa oikeistoterroristien hyökkäyksiä 0 kpl.

Kerrotko taas kuinka juuri oikeisto on juuri se joka rähisee Saksassa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Parkkolan olisi hyvä lukea myös poliisilähteitä kriittisesti ja siten ottaa huomioon niiden tarkoitushakuisuus ja ideologiset suuntautumiset.

Esimerkiksi kyseinen raportti ei huomioi lainkaan esimerkiksi Torniaisen tuomiota vaikka kyseessä oli selkeä oikeistolainen väkivalta. Kuinka monta muuta vastaavaa raportti tai sen lähtöaineiston toimittajat ovat jättäneet pois?

Marko Parkkola

Kansainvälinen salaliitto vasemmistoa vastaan!

Mitä minä olen kirjoittanut siitä vainoharhasta jo useat kerrat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

Kirjoitin poliisin omista tarkoitusperistä ja heidän omista ideologisista suuntautuneisuuksistaan ja lähdekritiikin keinoin niiden huomioonottamisesta. Ei siinä liene sen enempää salaliittoja kuin esimerkiksi siinä, kuinka Parkkolan omat ideologiset ajatuskannat vaikuttavat häneen mielipiteisiinsä ja tulkintoihinsa. Ehkä siis Parkkola vahtii salaliittoja vain oman sänkynsä alta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset