jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Maahanmuuttajien koulutuspolkuihin joustoa

     "Maahanmuuttajille esitetään uutta joustavaa koulutusmallia, jonka toteuttajina voisivat olla kansalaisopistot, kansanopistot, opintokeskukset ja kesäyliopistot. Esityksen on laatinut opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä."

 

Opetushallituksen verkkouutisoinnin perusteella kansalais- ja kansanopistojen, avoimen korkeakoulun, kesäyliopistojen ja opintokeskusten verkostoa valtakunnallisesti kattavaa verkostoa tulee hyödyntää monimuotoisesti maahanmuuttajien kotoutumisohjelman tukena. 

     "- Maahanmuuttajien polut koulutukseen ja työelämään ovat meillä liian jäykkiä ja pitkiä. Esimerkiksi kotona lapsia hoitavat maahanmuuttajavanhemmat jäävät usein koulutuksen ulkopuolelle. Kansalaisopistot, kansanopistot, opintokeskukset ja kesäyliopistot ovat jo nyt merkittäviä maahanmuuttajien kouluttajia ja kotouttajia. Otamme tämän osaamisen ja koko maan kattavan verkoston nyt uuteen käyttöön.",  toteaa usein asiallinen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

 

Vapaan  sivistystyön piiriin kuuluvien oppilaitosten tarjoamien koulutuspalveluiden hyödyntäminen maahanmuuttajien kotoutumista vahvistavasti on erittäin kannatettava hanke - näihin oppilaitoksiin hakeutuu muutoinkin sosiaalisesti aktiivista ja avomielistä  oppilasainesta, joten maahanmuuttajille kielen- ja maan kulttuurin opiskelun yhdistäminen integroitumiseen on jatkossa aiempaa helpompaa kannustavasti vuorovaikutteisessa opiskeluympäristössä :)

     "Ehdotus vahvistaisi vapaan sivistystyön eri oppilaitosmuotojen roolia maahanmuuttajien kotouttamisessa. Uusi koulutus vastaisi luku- ja kirjoitustaidon koulutukseen tällä hetkellä osallistuvien tarpeisiin. Lisäksi se tavoittaisi ja palvelisi kohderyhmiä, jotka tällä hetkellä jäävät koulutuksen ulkopuolelle."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Koulutuksesta ei opiskelijalta perittäisi maksua, mikäli koulutus sisältyy maahanmuuttajan kotoutumissuunnitelmaan. Kotoutumisajan ylittäneiden osallistumista edistettäisiin opintoseteliavustuksilla."

Hyvä ja asiallinen lisäys - kansalaisosallisuuden vahvistamista ei tulekaan piilottaa minkään "maksumuurin" taakse.

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/1...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Saanko Kysyä. Miten kohdellaan Suomalaista joka on täällä syntynyt, ihonväristä huolimatta, jotka ovat meitä Suomalaisia on monen värisiä.

Juhani Vehmaskangas

Olen kanssasi samaa mieltä. Kyllä syntyperäiselle suomalaiselle pitäisi kuulua vastaavat edut ja oikeudet kuin maahanmuuttajille.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Suomessa luku- ja kirjoitustaito sekä yleissivistävät taidot opetetaan jokaiselle maksuttomassa perusopetuksessa ja aikuisenakin on mahdollisuus täydentää peruskoulutuksellista tietämystään :

http://www.oph.fi/ajankohtaista/blogi/101/0/uusia_...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset