Maahanmuuttajien koulutuspolkuihin joustoa

     "Maahanmuuttajille esitetään uutta joustavaa koulutusmallia, jonka toteuttajina voisivat olla kansalaisopistot, kansanopistot, opintokeskukset ja kesäyliopistot. Esityksen on laatinut opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä."

 

Opetushallituksen verkkouutisoinnin perusteella kansalais- ja kansanopistojen, avoimen korkeakoulun, kesäyliopistojen ja opintokeskusten verkostoa valtakunnallisesti kattavaa verkostoa tulee hyödyntää monimuotoisesti maahanmuuttajien kotoutumisohjelman tukena. 

     "- Maahanmuuttajien polut koulutukseen ja työelämään ovat meillä liian jäykkiä ja pitkiä. Esimerkiksi kotona lapsia hoitavat maahanmuuttajavanhemmat jäävät usein koulutuksen ulkopuolelle. Kansalaisopistot, kansanopistot, opintokeskukset ja kesäyliopistot ovat jo nyt merkittäviä maahanmuuttajien kouluttajia ja kotouttajia. Otamme tämän osaamisen ja koko maan kattavan verkoston nyt uuteen käyttöön.",  toteaa usein asiallinen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

 

Vapaan  sivistystyön piiriin kuuluvien oppilaitosten tarjoamien koulutuspalveluiden hyödyntäminen maahanmuuttajien kotoutumista vahvistavasti on erittäin kannatettava hanke – näihin oppilaitoksiin hakeutuu muutoinkin sosiaalisesti aktiivista ja avomielistä  oppilasainesta, joten maahanmuuttajille kielen- ja maan kulttuurin opiskelun yhdistäminen integroitumiseen on jatkossa aiempaa helpompaa kannustavasti vuorovaikutteisessa opiskeluympäristössä 🙂

     "Ehdotus vahvistaisi vapaan sivistystyön eri oppilaitosmuotojen roolia maahanmuuttajien kotouttamisessa. Uusi koulutus vastaisi luku- ja kirjoitustaidon koulutukseen tällä hetkellä osallistuvien tarpeisiin. Lisäksi se tavoittaisi ja palvelisi kohderyhmiä, jotka tällä hetkellä jäävät koulutuksen ulkopuolelle."

 

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu