jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Suomi voi ottaa vastaan nykyistä enemmän turvapaikanhakijoita

Välimeren yli siirtyvien pakolaisten pääjoukko suuntaa  UNHCR:n tietojen mukaan tällä hetkellä Italiaan, noin sadastatuhannesta tänä vuonna Pohjois-Afrikan rannikoilta Euroopan puolelle matkanneesta pakolaisesta 85 000 on päätynyt Italiaan.

Kansainvälisen siirtolaisjärjestö IOM:n mukaan aikaisempina vuosina Välimeren yli siirtyi pakolaisina lähinnä syyrilaisia ja eritrealaisia, jotka joutuivat pakenemaan kotiseuduillaan jatkuvia sotilaallisia konflikteja.  Tänä vuonna Välimeren yli Italiaan on saapunut lähinnä guinealaisia, nigerialaisia, bangdaleshilaisia, gambialaisia ja norsunluurannikolta kotoisin olevia siirtotyöläisiä, jotka alunperin ovat saapuneet Libyaan työn perässä, mutta jotka ovat sekasortoisessa tilassa olevassa maassa joutuneet orjatöihin ja kidutetuiksi.

     "Nämä uudet tulijat ovat hyvin erilaisessa asemassa kuin esimerkiksi syyrialaiset pakolaiset. Heillä ei ole sukulaisia tai tuttuja muualla Euroopassa ja monet eivät halua poistua Italiasta.

Tämä on saanut Italian vastaanottojärjestelmän kapasiteettinsa ylärajoille. Se on suunniteltu maksimissaan 200 000 henkilölle ja suunnilleen niin paljon maan vastaanottokeskuksissa on juuri nyt väkeä."

Euroopan yhtenäisyyden turvaamiseksi muiden Euroopan valtioiden tulisi osallistua nyt ylimääräisesti EU-komissionkin ehdottamaan "taakanjakoon" ja ottaa vastaan sekä Italiaan jo saapuneita turvapaikanhakijoita että myös suoraan hakea riittävässä määrin kansainvälistä suojelua tarvitsevia turvapaikanhakijoita konfliktialtteilta alueilta Libyasta, Egyptistä, Nigeristä, Etiopiasta ja Sudanista.

Suomen  turvapaikanhakijoiden vastaanottokykyä on tunnetusti hyödynnetty ylivarovasti - viimeisten vuosien aikana turvapaikanhakijoille tarkoitettuja vastaanottokeskuksia on jopa suljettu ja poliittisesti epäviisaasti myös kiristetty turvapaikanhakemista koskevaa politiikkaa. Tänä vuonna Suomi onkin  vastaanottanut ainoastaan 2 850 kansainvälistä suojelua tarvitsevaa turvapaikanhakijaa, kun maastamme löytyy vastaanottokapasiteettia tarvittaessa ja helposti  vähintään kymmenille tuhansille pakolaisille ,,,

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pakolaisten auttaminen turvaa ja vakauttaa maatamme tehokkaammin kuin esimerkiksi sikakalliit monitoimihäivehävittäjät :

http://www.pax.fi/node/25518

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Avaatko ymmärtämättömälle "turvaamisen ja vakauttamisen" mekanismia..

Voisin heti kaivaa lukuisia vastakkaisia esimerkkejä mutta haluaisin ensin tietää mihin tuo väittämä perustuu..

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Koska blogisti ei vielä ole ehtinyt avaamaan "vakauttamisen ja turvaamisen" mekanismeja, avaan itse keskustelua viittaamalla Ilta-Sanomien uutiseen, jonka mukaan Helsingin rautatieasemalla on ollut keskiviikko iltana suurehko poliisioperaatio, jossa on pyritty taltuttamaan tilanne jossa suuri määrä maahanmuuttajataustaisia nuoria on rähissyt keskenään.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005280539.html

Vakauttavaa? Turvaavaa?

Toki voidaan ottaa lisääkin. Valitettavasti nämä lieveilmiöt mitä todennäköisimmin lisääntyvät samalla. Se on oma valinta..

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Niin no, voi ottaa vastaan ja näyttää heille missä on asunto, kauppa ja Kela.
Siihen se kotouttaminen sitten loppuu, oma-aloitteisuus heiltä torpedoidaan alkuunsa.
Heidän ainoa tehtävä on olla suvaitava.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Sallittakoon pieni korjaus lauseeseen: "...Suomi onkin vastaanottanut ainoastaan xxxx kansainvälistä suojelua tarvitsevaa turvapaikanhakijaa...".

Tarve kansainväliselle suojelulle selviää meillä vasta Migrin tekemän selvityksen perusteella. Jos joku väittää tarvitsevansa turvapaikkaa, häntä ei voida heti uskoa, koska järjestelmän väärinkäyttäjiä on niin paljon.

On myös riskaabelia ottaa massoittain turvapaikanhakijoita sisään, jos emme tiedä, minne heitä voidaan käännyttää, jos aihetta suojelun tarjoamiselle ei ole. Käännytysprosessin pitäisi olla 100% aukottomassa kunnossa ennen kuin "massaliikenne" voi alkaa.

Suoraan sanottuna koko turvapaikanhaku-prosessi on nyt hyvin reikäinen, täynnä väärinkäytösten mahdollisuuksia ja soveltuu äärimmäisen huonosti suurten ihmismäärien käsittelyyn.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Hallitsemattomasta maahanmuutosta tulee ongelmia.
Emme halua Rinkebyn/Rosengårdin tapahtumia Suomeen. Meillä ei ole myöskään varaa olla koko maailman sossu. Viime vuonna meni yli miljardi euroa maahanmuuttajiin, sille rahalle olisi ollut tärkeämpää käyttöä oman maan kansalaisten olojen parantamisessa. Mistä haluaisit säästää jos haluat lisää maahantulijoita. Suomen resurssit on rajalliset ja Eu seuraa lainanottoa.
Pitäisi saada ensin nämä jo tulleetkin tarkistettua onko oleskeluluvalle tarvetta ja poistaa kaikki kielteisen luvan saaneet. Liiallinen määrä maahantulijoita vaikuttaa turvallisuuteen.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kristityt pakolaiset muslimien edelle,maailmassa kun on miljoonat kristityt vainon kohteena,mutta islamin propaganda on sen suomalaisten päästä haihduttanut pois

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Pakkopalautuksia ei pitäisi tehdä enempää ennen kuin Maahanmuuttovirastoon jätettyjä hakemuksia on käsitelty uudelleen. Myös turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa on huononnettu, mikä on vaikuttanut Migrin tekemiin outoihin ratkaisuihin. Asiasta ollaan jättämässä addressia, jonka ovat allekirjoittaneet tuhannet.

Italian tilanne on kestämätön ja kuten sanoit muiden maiden pitäisi ottaa vastaan osa sinne saapuneista turvapaikanhakijoista.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Ai kuinka monet tuhannet? Vertaa sitä lukuun kuinka monet vastustavat päätöntä kantaanne.

On kestämätöntä, että meiltä ei voida palauttaa tänne täysin vailla perusteita tulleita elintasosurffareita saman tien. Sinä ja kaltaisesi vielä aidosti kuvittelette, että tämän rullan pyörittäminen tuo jotain lisäarvoa kansantalouteemme.

Orpo ja hänen vaimonsa lakiasiaintoimisto kiittävät tästä hölmöydestä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jollain logiikalla pystyn ymmärtämään, että joku näkee Suomeen marssijat turvapaikanhakijoina (Irak, Afganistan, jopa Somalia ja ne kolme syyrialaista jotka Suomeen tulivat), mutta että Italiaankin Afriaksta saapuneet kuuluisivat ko. kategoriaan on jo suoranaista tuubaa. Sanoisitte nyt suoraan, että Suomen tulee ottaa lisää elintasosiirtolaisia, koska ... (joku syy joka itselleni ei aukea).

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

...koska pelastamalla maailma muiden maksamilla veroilla tekee mun olon hyväksi. Mä voin paremmalla omatunnolla jatkaa juomistani muilta saaduilla tulonsiirroilla.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Vaatii mielikuvitusta vetää alustuksesta sellainen tulkinta, että työnperässä tulleille pitäisi myöntää turvapaikka tai toissijaista suojelua.

Kannattaisi tosiaan lähtökohtaisesti ottaa sieltä Italiasta jo turvapaikan saaneita, tai niitä joilla on mahdollisuus saada edes jotain suojelua täällä. Italian ja Suomen käytännöissä voi tietysti olla isojakin eroja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

... mutta periaatteessa ja näissä oloissa tänne mahtuu kaikki jotka tänne räntäsateen ja nuivaston keskelle vain suostuu tulemaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Vaatii mielikuvitusta vetää sellainen tulkinta, että jo turvapaikan saaneiden henkilöiden ottaminen olisi "kannattavaa". Millä tavalla ja kenelle tällainen olisi kannattavaa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Tarkoittaako Janhunen, että tänne pitäisi ottaa vain kannattavasti hyväksikäytettäviä?

Turvapaikan hakijat tarvitsevat turvaa ja meillä on sitä annettavaksi, siis antakaamme.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #27

"Tarkoittaako Janhunen, että tänne pitäisi ottaa vain kannattavasti hyväksikäytettäviä?"

-> En tarkoita. Myyryläisen ei ehkä kannattaisi jatkuvasti arvella muiden henkilöiden tarkoituksia. Siinä arvailussa vain menee usein pieleen, niinkuin tälläkin kertaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Mahdollisten ja myös todennäköisten virhearvioiden vuoksi en suoraan arvioinutkaan vaan kysyin ja myös kiitän vastauksesta lisäkysymyksellä: miten, missä suhteessa ja missä ajassa turvapaikanhakijoiden tulisi osoittaa kannattavuutensa jos sellaista kuitenkin heiltä edellytettäisi?

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Voisi mutta se olisi typerää. Vaikuttavuus on nolla ja kustannukset älyttömän korkeat. Kuoleman riski on niin olemattoman pieni että turvapaikkajärjestelmä joutaisi liki lopettaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mitähän tuo EU:n vaatimus tarkoittaa? Ylen uutisista lainattu.
"EU on luvannut Italialle lisää resursseja ihmisten palauttamiseen. Se vaatii Italiaa rakentamaan pidätyskeskuksia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille ihmisille."

Onko EU vaatinut myös Suomea rakentamaan pidätyskeskuksia ja jos ei ole niin miksi ei?

Ja tulevista pakkopalautuksista pääsee eroon sillä että ketään ei päästetä maahan ennen kuin turvapaikan tarve on tutkittu.

Vai onkos Antikainen ja moni muu sitä mieltä että kaikkien pitää päästä maahan ja saada jäädä tänne oli sitä turvapaikan tarvetta tai ei.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Meillähän on tullut tp-hakijoita kohtalaisen vähän ja nykyisin kriteerejä on monen mielestä tiukennettu liikaa.
Vaan onhan tästä opittu miten muutamat kansalaiset ovat täysin menettäneet hermokontrollinsa eivätkä kykene enää jauhamaan mistään muusta kuin maahanmuutosta. Jotkut kirjoittavat jopa jokapäiväisiä blogeja, se on sivullisesta varsin outoa.

Hermonsa menettänyt, panikoiva kansalainen ei yleensä kykene toimimaan tai ajattelemaan rationaalisesti. Järkeä sille ei kannata puhua, siinä vain tuhlaa aikaansa. Vaikka ne pyrkivät levittämään muihinkin pakokauhuaan ei toisten onneksi tarvi siihen leikkiin ryhtyä.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Juu, kylmän rauhallisesti vain. Toistaiseksi Suomeen tulleet pakolaiset eivät ole mikään kovin kummoinen ongelma, työperäiset maahanmuuttajat eivät tietenkään ole ongelma lainkaan, pelkkää plussaa (meille). Sen sijaan mielestäni pakolaisten vastaanoton vaikuttavuudesta pakolaisongelman ratkaisussa ei puhuta lainkaan. Kaikki höpäjävät arvoista ja sydämen sivistyksestä kun ratkaisuja pitäisi tehdä aivoilla.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse käytän jokaisesta alle kahden tonnin palkkakuitistani lähes 20% lähinnä EUn ja pakolaisten tukemiseen. Yhtään suurempi epäitsekkyys tarkottaisi että joutuisin valitsemaan syömättömyyden ja asunnottomuuden välillä.

Joten rasistin leiman uhallakin joudun sanomaan blogistin ehdotukselle ei kiitos.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Vaan onhan tästä opittu miten muutamat kansalaiset ovat täysin menettäneet hermokontrollinsa eivätkä kykene enää jauhamaan mistään muusta kuin maahanmuutosta. Jotkut kirjoittavat jopa jokapäiväisiä blogeja, se on sivullisesta varsin outoa."

Samaa voi sanoa kun vaihtaa maahanmuuton tilalle persut.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Onko blogisti huomannut, että ykkösmedioiden terminologia on kaikessa hiljaisuudessa muuttunut. Nyt ei puhuta enää Välimeren yli tulevista turvapaikanhakijoista tai pakolaisista, vaan maahantulijoista, köyhyyspakolaisista, maahanmuuttajista ja siirtolaisista. Tämä ilmeisesti enteilee jotain EU:n ja hallituksen politiikan muutosta hiljalleen, koska EU-maiden enemmistö ei enää suostu tähän maahanmuuttajien määrään. Ranskan raja on ilmeisesti kiinni ja maahanmuuttajat ovat loukussa Italiassa, jossa ollaan tultu kipurajalle. Ilmiöstä on pakko ruveta puhumaan sen oikeilla nimillä ja toimia myös sen mukaan.

EU on poliittisesti halvaantunut, niin kuin on aina käynyt ja tulee käymään, kun eteen tulee jokin ristiriitainen asia. EU on niin epåyhtenäinen, että se ei voi toimia. Tämä on ollut minusta selvää alusta alkaen, että EU ei tule toimimaan, vaan kun kansalliset intressit joutuvat ristiriitaan EU:n kanssa, niin kansat haluavat toimia omien intressiensä mukaan. Pakolaiskriisi avasi monet silmät näkemään tosiasiat. EU on utopia - kaunis ajatus, johon ei olla vielä valmiita.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuollainen asennemuutos on ollut todellakin jo pitkään käynnissä humaaneista juhlapuheista ja toisten syyllistämisestä huolimatta - tai tarkoituksella juuri niiden peitossa. Siis kaksinaismoralismia räikeimmillään mutta niin tyypillistä meille ja johtajillemme.

Keijo Räävi

Suomen kannattaa ottaa vain maahanmuuttajia jotka hyödyntävät suomalaista yhteiskuntaa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Ei Keijo. Suomen nimenomaan EI kannata ottaa maahanmuuttajia jotka hyödyntävät suomalaista yhteiskuntaa.

hyödyntää=käyttää hyödyksi

Suomen kannattaa ottaa maahanmuuttajia, jotka hyödyttävät suomalaista yhteiskuntaa.

Irina Gagarin

Afrikasta tulevien laittomien siirtolaisten vyöry on pysäytettävä. Jos joukossa on oikeita pakolaisia, heitä tulee auttaa Afrikan puolella. On täysin typerää kuljettaa laittomia siirtolaisia Suomeen ja sitten palautella heitä kalliilla lennoilla takaisin. Pelkillä palautuskustannuksilla voitaisiin auttaa suurta joukkoa oikeita pakolaisia Afrikan puolella.

Lari Immonen

Mielestäni on ihmisarvoa eriarvoistavaa että autamme vain osaa ihmisiä,(pakolaiset joita otamme suomeen). Mielestäni tulisi toimia tasa-arvoisesti kaikkia ihmisiä kohtaan, jotka ovat hädässä tai elävät globaalin köyhyysrajan alapuolella (2$/päivä). Näin ollen meidän ei tulisi auttaa ketään tai sitten tulisi auttaa kaikkia, nyt kun olemme päättäneet auttaa ihmisiä niin mielestäni meidän tulisi ottaa Suomeen kaikki edellä mainitut köyhyysrajan alapuolella elävät n.4 miljardia ihmistä.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Suosittelen blogistille ja muillekin luettavaksi emeritusprofessori Matti Virenin kirjoittaman ja Suomen Perusta-ajatuspajan julkaiseman tutkimuksen "Maahanmuutto - talouden ongelma vai ongelmien ratkaisu?". Teos löytyy pajan kotisivuilta ilmaiseksi ladattavissa.

Linkki: http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/201...

Käyttäjän PetriRissanen kuva
Petri Rissanen

Juu, ei kiitos. Pysykööt poissa. Musliminäärän lisääntyminen Suomessa on kuin antaisi pahalle pikkusormen.

Sampsa Kupari

Kyllä tulijoita maailman parhaalle sosiaaliturvalle rittää vaikka satoja miljoonia. Mutta kun jo nyt kustannukset ovat miljardeja vuodessa, niin mistä rahat? Jo nyt kaikki on rahoitettu velaksi.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

J. Antikainen kirjoittaa höpöä. Ei ole rahaa kymmenille tuhansille turvapaikanhakijoille. Terveisiä Antikaiselta Antikaiselle, kertoisitko vielä, kuinka meinasit tämän kaiken rahoittaa?

Sampsa Kupari

Siis millä tämä lysti maksetaan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset