jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kansalaispassivismi hiipumassa

Alkukesän tapahtumat poliittisella rintamalla ovat osoittaneet merkkejä kansalaisaktivismin voimistumisesta - ihmiset ovat siis viimeinkin havainneet yhteiskunnallisen stagnaation suhteessa globaaleihin muutoksiin ja pyrkivät omakohtaisesti  muuttamaan sekä valtiolaivamme matkanopeutta että ohjaamaan samalla sen turvallisesti takaisin paratiisisaarelle johtavalle syväväylälle :)

 

Eilen lauantaina Vihreät rp:n jäsenistö kokoontui puoluekokoukseensa valitsemaan uuden puheenjohtajan väistyvän kipparin Ville Niinistön seuraajaksi.  Valituksi tuli jyväskyläläinen kansanedustaja Touko Aalto, joka sai peräti 3 849 kannatusääntä ja päihitti  siten toiseksi "kisassa" tulleen helsinkiläisen Emma Karin reilulla marginaalilla - Karin kokonaisäänisaalis oli sekin hulppea 2 111 ääntä.

 

Tasan viikkoa aikaisemmin kilpaileva Perussuomalaiset rp. kokooontui myös samalla tavoin valitsemaan itselleen uuden puheenjohtajan väistyvän politiikan konkarin Timo Soinin tilalle. Myös tässä kokouksessa uusi puheenjohtaja valittiin jäsenäänestyksellä ja tuon vaalin voittajaksi selviytyi kaunokirjallisesta tuotannostaan kuuluisa europarlamentaarikko Jussi Halla-aho 949 äänellä, jolla äänimäärällä hän kukisti toiseksi sijoittuneen vastaehdokkaansa Sampo Terhon melko selkeästi. Terho keräsi yhteensä 629 ääntä ja koko vaaleissa annettiin yhteensä hyväksyttyjä ääniä peräti 1 690 kappaletta, mikä on pienpuolueelle loistava saavutus.

 

Mistä yksittäisistä tekijöistä sitten johtuu se, että ihmiset ovat näin yhtäkkiä  alkaneet kiinnostua poliittisesta vaikuttamisesta jopa siinä määrin, että he  vaivautuvat osallistumaan konsensusdemokraattisen poliittisen järjestelmämme kehittämiseen parlamentarismin keskeisimpien elementtien rakentajina?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onhan toki kunnioitettavaa tunnistaa positiivisia aktiivisuuden merkkejä. JOstakinhan niitä on positiivisen ihmisen saatava. Kovin ollaan kuitenkin jo laarin pohjalla jos persukoiden ja vihruleiden puheenjohtajaäänestykset on nähtävä kansalaisaktiivisuutena.

Pari päivää sitten Helsingissä oli Joukkovoiman et al koolle kutsuma mielenosoitus. Julkisuuteen on arvioitu siellä olleen n. 250 ihmistä. Arvioissa lienee käytetty n.s. poliisimenetelmää joka antaa yleensä n. puolta pienemmän määrän kuin todellisuudessa. Ehkä siis n. 500 mielenosoittajaa. Hädin tuskin puolet Halla-ahon äänimäärästä. Olen pettynyt ja huolissaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kansalaispassivismi on ajalleme leimallista.

Nuokin Vihreät ovat Koijärvi-liikkeen ajoista muuttuneet keskimukaviksi leppoistajiksi, toki tärkeitä teemoja hekin edistävät falafelin valmistuksen lomassa...

Eduskunnan aloittaessa syysistuntokautensa voisi olettaa suurten asiakysymysten viimeistään herättelevän kansaa vastarintaan - sotessa riittää kyseenalaistettavia kohtia lähes joka tuloluokkaan kuuluville eikä suunnitelmat EU-yhteistyön syventämisestä nekään menne läpi ihan vain valtioneuvoston tiedonantona.

Pahoin vain pelkään, että sekin nouseva vastarinta kuohuu sitten ainoastaan näillä netin keskustelualustoilla eikä kanavoidu konkreettisena kansalaistottelemattomuutena tai muuna oikeasti vaikuttavana kansalaisaktivismina.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Samaa pelkään minäkin --- valitettavasti. Taidanpa nyt itsekin valita hellalla lämpiämässä olevan kualsopan.
Terv. nimim. käsi nyrkissä mutta nyrkki taskussa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset