jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Suuri salaliitto

Perussuomalaiset rp:n hajoaminen kahteen jokseenkin erisuuruiseen leiriin on kaikkine julkisuuteen tihkuneiden ennakkoaavistelujen ja asiaan liittyvien henkilöiden haastatteluista saatujen yksityiskohtiensa myötä kehkeytymässä elämää suuremmaksi tositeevee-draamaksi, josta totisesti ei kotikatsomoissa kehittyjä interaktiivisuuteen johdattuvia juonellisia variaatioitakaan puutu.

 

Puoluekokouksen jälkeen tapahtuneen puolueen hajoamisen syistä on siis esitetty monenlaisia teorioita, joista osa on varsin vakuuttavia mutta suurin osa valitettavasti tunnekylläisesti biasoituneita.

 

MItä sitten ihan oikeasti tapahtui?

Analysoituani median syöttämää aineistoa tiheällä harjakammalla hahmottui kokonaiskuva mielessäni jopa yllättävänkin selkeänä - kyseessä on suuri salaliitto.

Perussuomalaisten koko 37 kansanedustajaa käsittävä eduskuntaryhmä sekä osa kenttäväestä suunnitteli laskevan kannatuksen pelottelemana jo varhain talvella petollisen juonen, jonka avulla puolue pystyy hankkimaan suurinta mahdollista näkyvyyttä ja kannatusta olemalla peräti kahdessä eri paikassa yhtä aikaa. Juonen käsikirjoitushan meille on nyt selvinnytkin, jokainen esiintyjä on pitäytynyt suunnitelman mukaisesti rooleissaan juurikaan unohtelematta vuorosanojaan  - niin "Mestari", "Petturi", "Uhrautuja" kuin myös lukuisat sivuroolien esittäjät ovat jokainen paradoksaalisessa pyörityksessä keränneet lisää katsojia huikaisevilla roolisuorituksillaan ja  siten varmistaneet hyvissä ajoin ennen seuraavia ek-vaaleja puolueen hyvöksi tekemänsä vaalikampanjan onnistumisen.

Suomalaiset rakastavat tositeeveetä ja koukuttuvat herkästi tehostetun todellisuuden maailmoihin :)

Seuraavilla tuotantokausilla voimme odottaa vielä lisää PS-puolueen ja Uusi vaihtoehto-ryhmän ympärille rakentuvaa vallan ja rahan suhdetta sekä omantunnon moraalia käsittelevä draamaa ja viimeistään syysesityskaudella 2018 nämä kerran niin näyttävästi eronneet puolisot palaavat jälleen yhteen entistä ehompina ja kokeneempina valmiina yhdessä puolustamaan koti-Suomeamme maahan pyrkivän muukalaisen vihamielisiltä aikeilta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Viimeaikainen meno on muistuttanut kesäteattereiden ohjemistoihin parhaiten sopivia puskafarsseja pikakelauksella. Soini, Halla-aho ja kmpnit ajavat FWD-nappula tukevasti pohjaan kiilattuna kohti nauhan loppua jonka jälkeen samanlainen shou aloitetaan uusilla roolihenkilöillä castattuna meidän ratoksemme.

Pikku hiljaa toki alan epäillä piilossa tämän humun alla pyöriteltävän meille paljon tärkeämpia asioita joidenkin kannalta tarkoituksenmukaiseen suuntaan ilman ansaitsemaansa julkisuutta. Vanhan kiinalaisen sanonnan mukaan kun joku osoittaa kädellään taivaalta jotakin, kannattaa katsoa hänen selkänsä taakse. Ehkä tässäkin tapauksessa kyseessä on suuren salaliiton asemesta suuri ku**tus ja harhautus.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kansalle syötetään "hauskoja kotivideoita" ja saippuaopperaa ja samaan aikaan poliittinen eliitti pönkittää omaa valta-asemaansa.

Yksi myönteinen piirre tässä yhteydessä on tullut esille ja se on se, että näinkin monipuolueellisessa poliittisessa järjestelmässä valtiosääntönormistoa tulkitaan intressiryhmien erilaisuuden vuoksi perustuslaki edellä hyvin tarkasti eikä siten sellaiset ääriryhmittymät pääse herkästi vallankahvoihin käsiksi. Perustuslain yhdenvertaisuuslauseke on siis hyvin tunnettu hallituksen sisällä,,,

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Toisaalta sote-keskusteluissa on monasti haluttu olla välittämättä perustuslaista ja se monellakin suulla koettu olevan pikemminkin muutoksen este sen jälkeen kun siihen törmäämisestä on hallitukselle jälkikäteen kerrottu. Itse he eivät ole kuhmua otsassaan huomanneet. Perustuslaki on siis heille kelpo väline silloin kun siitä on hyötyä mutta muulloin ärsyttävä hidaste.

Kansalaisten olisi siis jaksettava olla joka hetki hereillä eikä antaa heille sen siunaamaa rauhaa vaan aina vaadittava perusteluja ja selityksiä tekemisistä ja tekemättä jättämisistä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #3

Perustuslain pykäliin sisältyy lainsäätäjän mentävä harkintamarginaali, mitä hallitus on tosiaan pyrkinyt käyttämään hyödyksi. Huonoin, tai paremminkin hyvin, kokemuksin, sillä esimerkiksi työelämää säätelevät ns. "pakkolait" kaatuivat perustuslain vastaisina rajoittaessaan liikaa työmarkkinaosapuolten sopimusoikeutta.

Blogin aiheena olevassa tapauksessa perustuslain kuudes pykälä vaikutti välillisesti eniten hallituksen kokoonpanosuunnitelmiin ja myös mm. tasavallan presidentin ulostuloihin asian tiimoilta. Mikä on itsessään myönteistä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #6

Suhtautumiseni on, ilmeisesti johtuen hieman korkeammasta iästäni, ekeptisempi ja kyynisempi. Minusta se mikä näyttää halulta noudattaa joissakin tilanteissa niin perustus- kuin muitakin lakeja on pikemminkin sattumaa pyrittäessä ajamaan tarkoitushakuisia omia tai edustettavana olevien taustaryhmien etuja. Minulle on jäänyt päälimmäiseksi käsitys välinpitämättömyydestä. Jos joissakin tapauksissa jopa vedotaan johonkin lakiin, se on vain sillä kertaa käteen sattunut kassara.

Ne tapaukset joissa etenkin perustuslain avulla on joitakin pöljyyksiä pysäytetty, on liikkeelle lähteneet nimen omaan valtaapitävien voimien ulkopuoliset tahot ja julkisuuden avulla tehneet yritykset poliittisilta seuraamuksiltaan yrittäjilleen mahdottomiksi tai edes vastenmielisiksi. Tämä on se linja jolla me tavalliset taatiaiset voimme tältä osin asioihin vaikuttaa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Juho, vaikka en pystykkään jakamaan Vasemmistoliiton arvoja kanssasi, täytyy minun antaa sinulle 10 pistettä ja papukaijamerkki tavastasi kommunikoida täällä puheenvuorossa.

Sinä et huido leimakirveellä sokeasti ympäriinsä ja blogisi ovat analyyttisiä ja kiihkottomia - pohtivia.

En henkilökohtaisesti ymmärrä sanojen "nuiva, halla-aholainen, soinilainen, rasisti, maahanmuuttokielteinen ja vihapuhe" merkitystä, minusta tässä on vain kyse Soinin silmittömästä vallanhimosta. Hänen täytyy pitää hallitus pystyssä hallituskauden loppuun saadakseen palkkiovirkansa.

Hän ajattelee tyypillisen diktaattorin tavoin: jos virkani menee, menköön kaikki muukin! Ja vähät minä muista välitän.

Hän ei vaan mielestäni ajattele asioita loppuun. Keskusta ja Kokoomuskin osaavat ajatella ja kieroilla.

Ja ne ne vasta osaavatkin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pelin politiikkaahan tämä on - kaikeksi onneksi valtakunnan politiikassa valta ei täysin pääse kasautumaan ehdottomana yksille piireille. Mainitsemassani valtiosääntönormistossa kun on useita ainakin muodollisen demokraattisesti valittuja muuttujia vahtimassa toistensa tekemisiä - puolueista ja ay-järjestöistä alkaen...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tässä tapauksessa todellakin näyttäisi olevan niin, että tarvitsemme useampia toimielimiä jotka voivat puuttua toistensa tekemisiin ja ristikkäin menevät vaalit toivottavasti estävät erilaiset värisuorat.

Jonkin verran Granscin hegemoniateoriaan tutustuneena tosin epäilen, että tälläisen yhteiskunnan eri poliittiset puolueet eivät riitä tuomaan kokonaisuuden kannalta riittävää etujen ristiriitaa noihin päättäviin elimiin hidastamaan riittävästi pahimpia. Se on nähty m.m. sulassa sovussa yhteen liimautuneista hallituskoalitioista joissa yhtä aikaa ovat niin kokkulit, demulit kuin vassulitkin. Epäilen tässä muodostuneen porvarillisen hegemonian yhteisen veneen jota ei keikuta edes nimivasemmistolaisuus.

Pistäisinkin toivoni, joskus yltiöpositiivisen, kansalaisten aktiivisuuteen ja radikalisoitumiseen ja sitä kautta entistä suorempaan demokratiaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #8

Jonkinlainen kankeus puoluesidonnaisessa ryhmätyöskentelyssä näyttää tosiaankin ilmenevän - hallitustyössä etenkin puolueet sitoutuvat hallitusohjelmaan ja yrittävät sen jälkeen sopeuttaa omia puolueohjelmiaan hallitusohjelman raameihin hallituskriisin ja ministeripaikkojen menettämisen pelossa.

Vasemmistoliitto on toki samassa veneessä mukana "systeemin orjana", koska oikeasti tehokkaita kansalaisvaikuttamistapoja ei oikeastaan ole olemassa. Kansalaisaloitekin on enemmän sellaista puuhastelua, mikä useinkin aktivoi ainoastaan aloitteen vireille laittaneita tahoja....

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #9

Olisin taipuvainen ajattelemaan suoran demokratian parhaimmaksi (s.o. tehokkaimmaksi tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa) keinoiksi julkisuuden kautta vaikuttamisen niin, että poliittiset organisaatiot katsovat olevansa pakotettuja ottamaan nuo mielipiteet huomioon tai vaaleissa käy n.s. "kalpaten".

Sellaisia ovat esimerkiksi tarpeeksi suuret mielenosoitukset siten, että niitä ei saa provosoitua ohi asian menevään väkivaltaan. Olin pari viikkoa sitten Ateenassa ja seurasin siellä muutamia ammattiyhdistysliikkeen ja opiskelijajärjestöjen järjestämiä mielenosoituksia Syntagmalla. Ehkä meillä olisi jotain opittavaa sieltä.

Meillä täällä on ollut toki hyviä alkuja kuten Joukkovoima. Lisäksi kaipaisin m.m. TTIP:n tiukempaa ja julkisempaa vastustusta j.n.e. Ei näkyvyyttä, julkisuutta eikä vaikutusvaltaa saada jollei sitä itse oteta.

Nykyaikana myös aktiivisempi internetin käyttö olisi suotavaa. Vaikka vastassa onkin trollittajien armeijakunnat hyökkäämässä kaikkien eliitille poikkipuolisten mielipiteiden kimppuun.

Vassuleiden osan näen pitemminkin (ainakin johdon) aktiivisena osallisena ja vapaaehtoisena kuin pakotettuna orjana. Jäsenistön parissa toki olen tunnistanut myös vastavirtaan pyrkijöitä.

Tuon e.m. granscilaisen hegemonian näen niin, että meidän julkinen tietoisuumme on saatu muokattua niin, että talouselämän etu olisi mukamas ihmisten etu vaikka kyseessä ovatkin talouselämän toimijoiden omistajien edut c. tavallisten ihmisten edut. Tähän yhteiseen valheeseen on saatu sotkettua koko eduskunnassa edustettu poliittinen kirjo ja muunlaiset mielipiteet vaietaan ja niiden esittäjät trollitetaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #10

Joukkoliikehdinnästä ei viime aikoina ole tehty havaintoja, Joukkovoima-liikkeen aktiivit tiedottavat lähinnä netissä toisillee tavoittamatta laajoja yleisöjoukkoja. Ay-liikkeilläkin on tarve hakea kompromissien kautta ratkaisuja yleisiin työehtokysymyksiin... Syksyn 2015 suurlakko oli lupaava mielenilmaus palkkatyöläisten puolesta ja toivoin sen johtavan pitkäaikaisempaan kapinaan, mutta nekin haaveet haihtuivat yleiseen mukavuudenhalun tyydyttämiseen :

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Ennen vanhaan huonompina aikoina Suomessakin osattiin lakkoilla ja osoittaa mieltä sortovaltaa vastaan, nykyisin mielenosoitukset muistuttavat enemmän normaalia Ilosaari-rockfestivaalin päiväkonserttia kuin massiivisen muutosvastarinnan anarkistista myrskyä..

Omalta kohdaltani olen oppinut rajallisuuteni nettivaikuttamisessa - yhteen tai kahteen asiakokonaisuuteen keskittymällä pystyn linkittämään kirjoituksiini oman maailmankuvani ja toivon mukaan saavuttavani siten yhteyden samanmielisten ohella joihinkin uusiin tuttavuuksiin, mutta kapinan lietsojaksi en näillä menetelmillä vielä yllä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

Ay-liike, etenkin sen johto, on ollut melkoisen hampaatonta jo vuosikymmeniä. Nyt ei ole enää edes demuleiden ja vassuleiden välistä kisaa kannatuksesta kirittämässä.

Joukkovoimalla on ollut pari onnistunutta ja muutama täysin huomiotta jäänyt. Esimerkiksi tänään on kuulemma Helsingin keskustassa ollut tilaisuus.

Aiemmin oli enemmän näkyvyyttä kun oli omat tiedotusvälineet. Porvarilliset silloinkin kirjoittivat enemmän sivuilmiöistä.

Antikainen kirjoittaa omasta rajallisuudestaan. Totta, meillä yksilöillä on rajamme mutta kuten ennenkin yhdessä olemme enemmän. Meidän ammattiyhdistyksellämme on minusta hyvä slogan. En sortune omaan kehuun sitä mainostaessani koska en ole ollut sitä keksimässä enkä valitsemassa: "Yksin voi tehdä monia asioita mutta edunvalvonta on yhteistyörä". Joukkovoima on nimen omaan joukkojen voimaa eli yhdessä ... ja suunnitelmallisesti sekä päämäärätietoisesti.

Meniköhän taas yltiöpositiivisuuden puolelle sillä olen huomannut saman kuin Antikainen: mukavuudenhalu vie mehut tiukemmastakin joukosta, ainakin heti kun pitäisi tehdä jotain. Vasta kun vanhaa laulua mukaellen "meillä ei ole menetettävänä enää kuin kahleemme", me olemme valmiit toimimaan. Sitten kun omakotitalot, grillit niiden pihoilta ja odottavat ulkomaanmatkat ovat kaukainen muisto. Silloin on kuitenkin melkoisen myöhäistä korjata enää mitään. On siivottava jäljet ja rakennetta kaikki alusta vaikka olisikin nälkä, jano ja kylmä. Pienellä viitseliäisyydellä vähän aikaisemmin voisimme ehkä mahdollisesti välttää pahimmat ja rakennella suojassa ja masukka sopivasti pullollaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Keskusta ja Kokoomuskin osaavat ajatella ja kieroilla.

Kepu pettää aina, mutta Kokoomus on oppinut empiirisesti, että koira ei voi kusettaa puhelimessa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Rautiainen on jämähtänyt johonkin esidigiaaniselle kaudelle. Nykyään osataan ku**ttaa virtuaalisesti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #14

Tarkoitin lankapuhelinta :)

Ja p.o. "koiraa".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset