jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Homosaatio - mitä se on?

Vajaan kahden viikon päästä käynnistyy  taas lähes jo perinteeksi muotoutunut Helsinki Pride-tapahtumaviikko, mikä sisältää paljon värikästä aktiviteettia asiantuntijavetoisista keskustelutilaisuuksista teematyöpajoihin ja vapaamuotoisempiin huvitilaisuuksiin. 

Helsinki Pride-tapahtumaviikko on osallistuja- ja yleisömääriltään mitaten Suomen suurimpia kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtumia ja tarjoaa kansainvälisestikin arvioiden mittavasti näkyvyyttä erilaisille sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille.

Tapahtuma on tärkeä  tiedotuskanava maamme HLBTIQ-vähemmistöjen puutteellisten perus-ja ihmisoikeuksien toteutumisen vuoksi ja sen tärkeys korostuu verrattaessa Suomen perusoikeudellista tilannetta itäiseen lähinaapuriimme. Tällainen näkyvä ja kuuluva suuren luokan tapahtuma valaa rajat ylittävää toivoa suoranaisen väkivallan uhan alla eläville naapureillemme.

 

Mitä sitten on otsikossa mainittu "homosaatio"?

No, lyhyesti määriteltynä se on homofoobisten henkilöiden keksimä näennäisviisas termi, jolla pyritään mitätöimään HLBTIQ-henkilöiden ja erityisesti homoseksuaalien positiivinen näkyvyys julkisuudessa.  Jos siis törmäät esimerkiksi some-keskustelun yhteydessä tähän termiin, niin voit oikeutetusti epäillä termin käyttäjän elävän jossain heteronormatiivisessa kuplassa tai oirehtivan muusta syystä pimeisssä syövereissä omien sekavien tuntemustensa riivaamana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"mitätöimään HLBTIQ-henkilöiden ja erityisesti homoseksuaalien positiivinen näkyvyys julkisuudessa"

Mitä mieltä olet tv-ohjelmasta, jossa viisi homomiestä stailaa heteromiehen? Onko sinusta oikein, että nuo viisi on valittu hommaan etupäässä seksuaalisen suuntautumisensa mukaan, eikä esimerkiksi asiantuntemuksen? Onko se positiivista näkyvyyttä?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ehkä sillä ohjelmakonseptilla on oma funktionsa - sillä on tiettävästi haettu positiivista katselukokemusta tms. Vuosikausia kestävänä tuollainen ohjelmaformaatti menettää, ja aiheestakin, kiinnostavuutensa.

Itsekään en enää näe tarvetta rakentaa televisio-ohjelmaa kiintiöhomojen varaan, koska sellainen ei palvele sen enempää katsojan kuin seksuaalivähemmistöjen tarpeita.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pitäisikö meidän suhtautua homoseksuaaleja kammoaviin heterosaation uhreina? Olisiko sosiaalista tilausta Heterosaation uhrit R.y:lle? Voisiko sen palveluvalikoimaan kuulua eheytys pelkotilaisesta pöyristelijästä suvaitsevaiseksi ja avarakatseiseksi yhteiskunnan jäseneksi joka kykenee nauttimaan kanssakäymisestä erilaisten ihmisten kanssa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Parasta "eheytyshoitoa" homofoobikoille on ihan vain selväpäinen tiedon jakaminen Seta ry:n tyyliin.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Eilen Tampereen keskustassa näin kuinka kaksi miestä käveli käsikädessä siinä minun edelläni - ja ainoa asia mitä pystyin ajattelemaan, että olispa mullakin mies jota pitää kädestä kaupungilla :D

Terv: yksi homo

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset