jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Lainmuutoksella rajut seuraukset - avioliittoon suorastaan rynnäköidään

  • Lainmuutoksella rajut seuraukset - avioliittoon suorastaan rynnäköidään

 

Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmän tietojen mukaan maistraateissa muutettiin maaliskuun 2017 aikana peräti 770 aiemmin rekisteröityä parisuhdetta avioliitoksi ja solmittiin 87 uutta samaa sukupuolta olevien avioliittoa.

   "Maaliskuussa samaa sukupuolta olevien avioliittoja solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi eniten Uudenmaan ja Hämeen alueella (yht. 56 % kaikista samaa sukupuolta olevien avioliitoista).

Vähiten samaa sukupuolta olevien avioliittoja solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi Itä-Suomen, Kaakkois-Suomen, Pohjois-Suomen ja Lapin alueilla (yht. 16 % kaikista samaa sukupuolta olevien avioliitoista)."


​Mainio uutinen kaiken terrorismiuutisoinnin ja muun vihantäyteisen  ankeutuksen  keskellä - tasa-arvoisen avioliittolain puolesta tehty pitkäjänteinen työ on nyt viimeistään osoittautunut vaivan arvoiseksi.

 ​Rakkaus voittaa aina.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Panin tyydytyksellä merkille, että Hämeessä, Päivi Räsäsen kotikonnuilla, avioliiton satamaan on purjehdittu erityismaininnan arvoisesti.

Timo Lehtonen

Sellaisia henkilöitä, jotka ovat muuttaneet rekisteröidyn parisuhteensa ilmoitusmenettelyä käyttäen avioliitoksi, ei ole vihitty avioliittoon, eivätkä he ole avioliittolain tarkoittamia aviopuolisoita.
Avioliittolain mukaan avioliitto solmitaan vihkimisellä ja kihlakumppaneista tulee aviopuolisoita, kun vihkimisessä vihkijä toteaa heidät aviopuolisoiksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Avioliittolain 1a § sanoo selvästi "Suomessa rekisteröidyn parisuhteen osapuolet voivat muuttaa parisuhteensa avioliitoksi tekemällä sitä koskevan yhteisen ilmoituksen maistraatille. Rekisteröity parisuhde jatkuu avioliittona siitä päivästä, jona maistraatti on saanut ilmoituksen." (lähde: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234)

P.s. kaikkea hyvää rakkaansa löytäneille.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Näin on ja parisuhteen nimen muuttumista voi aina juhlistaa omalla hääseremonialla - pelkän ilmoituksen jättäminen maistraattiin kuulostaa ikävän arkiselta...

Mitä luultavimmin nyt maaliskuun aikana rekisteröidyn parisuhteensa avioliitoksi muuttaneet ovat olleet liikkeellä ja uusien samansukupuolisten avioliittojen osuus kasvaa kevään ja kesän myötä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #5

Niin, me voimme tehdä vaikka minkälaisesta tikusta asiaa ja juhlistaa sitä haluamillamme juhlilla, niin halutessamme. Ja hyvä niin.

Ja sitten on meitä juhlahaluttomia jotka olemme tyytyväisempiä ilman järjestämällä järjestettyjä juhlia. Omatkin hääni kunnallispormestarin edessä kaikesta juhlallisuudestaan huolimatta, olivat ihan äärirajoilla. Olisimme vaimoni kanssa mielummin hoitaneet koko jutun maistraatin tiskillä lomaketta täytellen kun kerran sinne ilmoittautumaan olimme jonottaneet. Mutta meitä on moneen junaan ja jotkut jäävät vielä asemallekin joten juhlikoon ne jotka haluavat.

Eiköhän nämä samansukupuolisten liitot lisäänny kesää kohti kuten erisukupuolistenkin. Jotenkin kun kesä ja kärpäset näyttävät saavan ihmiset liikkeelle tuossakin suhteessa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Parisuhteen rekisteröinti rinnastetaan voimassa olevassa avioliittolaissa avioliittoon vihkimiseen - ilmoituksella muutetaan ainoastaan virallisen parisuhteen nimitys.

Timo Lehtonen

Juho, kerro mihin säännökseen tämä väitteesi perustuu "Parisuhteen rekisteröinti rinnastetaan voimassa olevassa avioliittolaissa avioliittoon vihkimiseen"?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #6

Lehtosen kysymys oli suunnattu Antikaiselle mutta uskaltaudun vastaamaan. Ylle lainaamani avioliittolain 1a § käsittäkseni rinnastaa rekisteröidyn parisuhteen ja avioliittoon vihkimisen ihan riittävästi ja Antikaisen viestimällä tavalla.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #6

Niin. Voimassa oleva avioliittolaki rinnastaa parisuhteen rekisteröinnin avioliittoon vihkimiseen yllä mainitulla tavalla - avioliittolakiin on lisätty tätä koskeva säännös ja tuon säännöksen esitöissä, joita ovat mm. hallituksen esitys ja oikeusministeriön kokoamat asiantuntijalausunnot, löytyvät myös perustelut tälle rinnastukselle.

Perheoikeudellisessa lainsäädännössä rekisteröityä parisuhdetta ja avioliittoa kohdellaan pääsääntöisesti samoilla kriteereillä toisiaan vastaavina instituutioina - toisaalta perheoikeudellisessa lainsäädännössä rekisteröidyn parisuhteen ja avioliiton välillä löytyy oikeudellissa vaikutuksissa myös erottavia säädöksiä. Esimerkiksi adoptiolaista tällainen erottava tekijä on löydettävissä...

Timo Lehtonen Vastaus kommenttiin #9

Rekisteröidyn parisuhteen voi muuttaa ohituskaistaa käyttäen avioliitoksi tekemällä asiaa koskevan ilmoituksen maistraatille, mutta avioliitto solmitaan aina vihkimisellä ja kihlakumppaneista tulee aviopuolisoita lain mukaan vain, kun vihkimisessä vihkijä toteaa heidät aviopuolisoiksi.

Ohituskaistaa käyttäneet eivät ole solmineet avioliittoa!
He ovat ainoastaan ilmoittamalla muuttaneet siviilisäätynsä (parisuhteensa nimen) rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi.

Siviilisääty http://www.stat.fi/meta/kas/siviilisaaty.html

Samaa sukupuolta oleville pareille ohituskaista avioliittoon?
http://timolehtonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2082...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #10

Laki rekisteröidyistä parisuhteista (950/2001) säätää 8 §:ssään rekisteröidyn parisuhteen vastaamaan avioliittoa. (lähde: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010950. Ja niin se teki jo ennen avioliittolain sukupuolineutraalia muutosta.

Lehtonen yrittää halkoa hiusta joka ei suostu enää halkeamaan.

P.s. Lehtonen vetoaa jopa tilastokeskuksen luokitteluihin. Kannattaisi ennemmin ensin käydä läpi itse avioliittoa ja sen kaltaisia koskevaa lainsäädäntöä. Sitä paitsi tuo tilastokeskuksen luokittelu on vajavainen. JO minun nuoruudessani vanhat miehet olivat huomanneet siitä puuttuvan asento "vähän naitu poikamies".

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #11

Näin on.

Kristillisdemokraattisten poliitikkojen puheissa tätä mainittua rinnastusta ei olla hyväksytty ja KD:n periaateohjelmassa on ihan erikseen tätä koskien lauselma.

" Samaa sukupuolta olevien rekisteröityä parisuhdetta ei tule pitää tasavertaisena avioliiton kanssa."

http://www.kd.fi/politiikka/ohjelmat/periaateohjelma/

Tässä mielessä on ymmärrettävissä uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattoman kristillisdemokraattisen Aito avioliitto -yhdistyksen toimintaperiaatteen perusteet - "erilaisia, mutta ei suinkaan missään tapauksessa tasavertaisia".

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #10

Avioliittolakiin lisätty säännös nimenomaisesti rinnastaa parisuhteen rekisteröimisen avioliiton solmimiseen salliessaan ilmoitusmenettelyn käyttämisen parisuhteen nimen muuttamiseksi.

Jos tällaista rinnastusta ei lainsäätäjä olisi tarkoittanut ilmentää, niin avioliittolakiin joko ei oltaisi lisätty tässä yhteydessä puheena olevaa säännöstä tai sitten avioliittolakiin olisi lisätty säännös siitä, kuinka rekisteröity parisuhde voidaan muuttaa avioliitoksi ainoastaan avioliittoon vihkimisellä.

Ja lakien siirtymävaiheista ja lain soveltamisesta ennen uuden lain voimaantuloa hyväksyttyihin käytänteisiin voinen mainita esimerkkinä oman itseni - ´minulla on ollut vuodes5a 1981 lähtien voimassa oleva AB-luokan ajokortti, joka oikeuttaa minut kuljettamaan tehorajoittamatonta moottoripyörää siitäkin huolimatta, että en ole saanut yhtäkään ajo- tai teoriatuntia oppia moottoripyörän hallinnasta ja erityisesti siitä huolimatta, että ajokorttilaki on tässä jokin aika sitten muuttunut.

Minulla on siis "ohituskaista" käytössäni moottoripyörän asianmukaiselle tieliikennekäytölle - hrum, hrum! :)

Lainsäätäjä on tässä rinnastanut pahvisen ajokortin vaatiman ajotaitonäytön ja näytön tieliikennelain tuntemuksesta uuden ajokorttilain edellytykset täyttävään näyttöön.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset