jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Asiat olisivat kiistatta paremmin, jos Vasemmistoliitto saisi päättää

 

 

Tätä nykyä Vasemmistoliiton valtakunnallinen gallup-kannatus  on noin 8,5 prosentin luokkaa ja puolueella on eduskunnassa ainoastaan 12  kansanedustajaa  - mikä onneton tilanne heijastuu koko valtiota jähmettävänä taantumuksen tilana.

​Työttömien määrä lähenee puolta miljoonaa, vienti ei vedä edelleenkään, alkoholin kulutus on pohjoismaisittain korkealla tasolla, nuorille ei ole tarjolla koulutus- eikä työhönharjuuntumispaikkoja, pieneläkeläisten köyhyys kasvaa ja yleinen nurina täyttää sosiaalisen median. Rasismillekin oikein hakemalla haetaan juurevia kasvupaikkoja...

​Asiat olisivat kiistämättä paljon paremmin, jos Vasemmistoliiton kannatus olisi jo edellisissä eduskuntavaaleissa noussut 51 prosenttiin, jolloin puolue olisi päässyt yksin valtakunnan edunvalvojaksi ja ohjaamaan valtiolaivaa kohti auringonnousua.

​Lyhyesti, ytimekkäästi ja mukavan asiallisesti listattuna ainakin seuraavat poliittisesti päätettävät asiat olisivat jo toteutuneet, jos eduskunnassa olisi nyt vasemmistoliittolainen hegemonia :

  • ​maan kilpailukyky olisi kasvu-uralla mm. tehostettujen työhyvinvointia parantavien toimien seurauksena
  • jokaiselle nuorelle olisi mahdollisuus omaehtoiseen ja innovatiivisuutta kehittävään koulutukseen ja ammatin aloittamiseen mm. oppisopimuskoulutuksen puitteissa
  • jokaiselle olisi taattuna osallistava perustulo
  • minimipalkkalaki takaisi kaikille matalapalkka-alaisille silpputyöläisille toimentuloon turvaavan ansiotason
  • nollatuntisopimusten soveltamisalueile ja sisällöille olisi jo olemasa selkeät, työntekijän oikeuksia turvaavat, lainsääädökset
  • rasismiin ja muihin syrjinnän muotoihin suhtauduttaisiin yleisesti nykyistä torjuvammin myös virallisesti  mm. netissä ilmenevän vihapuheen suitsivilla laeilla ja niitä sovetavilla topakoilla viranomaistoimilla
  • paperittomien henkilöiden terveydenhuolto olisi järjestetty ihmis- ja perusoikeussopimusten  määräämälle tasolle
  • perhevapaajärjestelmä olisi uudistettu erilaisten perheiden tarpeet joustavasti huomioivaksi ja miesten ja naisten tosiasiallista tasa-arvoa edistäväksi
     
​Niin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

En ole niin varma, että Vasemmistoliitolla olisi yksin ollut riittävät eväät autuuteemme. Olen kuitenkin vakuuttunut, että markkinaliberalismi ja kapitalismi sen alustana on maailman tuho. Sen kertoo järki ja uutisvirta.

Siksi tarvitaan tuolle vastuuttomalle hulluudelle vastavoimia kaikkialla. Sellaisia kuten vasemmisto on.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onko maamme vasemmisto yhtenäinen kommunistipuolueitakin on monta ?

Juuso Hämäläinen

Eipä kai ole. En edes tiedä. Näen kyllä tämän globaalin kapitalismin suurimpana uhkana ihmisille ja rauhalle. Se tarvitsee vastustajia. Mitä ismiä vastustajat ovat, sillä ei niin väliä, jos vastusta syntyy.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #12

Itseasiassa vastavoima saattaisi olla kapitalismin pelastaja.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ja velka kasvaisi kohisten.. ja tänne tulisi lisää vain pakolaisia jolloin oma kansamme kärsisi. Tosin eihän teillä ole omaa kansaa koska koko maailma on yhteinen ja samaa..

Lisää turhia syytöksiä rasismista ja joka kuormittaisi oikeuslaitoksia..

Joten joo. Taisit antaa juuri olla äänestämättä teitä :)

Oppisopimuksesta olen sentään samaa mieltä :)

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

Ja meillä olisi valtionvelkaa vieläkin enemmän.
Osaat luetella vain tapoja jakaa olematonta kakkua ja haalia siinä samalla lisää porukkaa ulkomaita myöten syömään sitä kakkua.

Risto Salonen

Ei olisi enemmän velkaa. Kansainväliset rahoituslähteet olisivat sulkeutuneet heti vaalivoiton selvittyä. Korkotasokin olisi jotain muuta kuin 0%.

Pekka Pylkkönen

Oliko teillä näyttöä siitä että politiikkanne johtaisi tavoitteisiinne?

Yleensä esimerkiksi talouspolitiikan asiantuntijat ovat päinvastaista mieltä vasemmiston kanssa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Samaa mieltä. Väitteitä runsaasti, mutta näyttöjä puuttuu.
Vasemmistoliiton retoorisia kykyjä en ole koskaan epäillyt. Kykyä toimivien ratkaisujen aikaansaamiseen sitäkin enemmän.
Viitettä tuollaisten retoriikan ja käytännön tulosten suhteesta saa esimerkiksi Venezuelasta, joka on nyt World Happiness Reportissa sijalla 82 oltuaan kymmenen vuotta sitten sijalla 19 - Islannin ja Ison Britannian välissä. Pudotus on ollut kaikista maista jyrkin.

Juuso Hämäläinen

Huono tilanne Venezuelassa tai Kuubassa ei ollut vain niiden johdon ja sosialismin syytä. Kyllä USAn pitkäaikainen kauppasaarto teki myös tehtävänsä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #11

Ilmeisesti meidänkin pitää huolehtia vientimme kilpailukyvystä ettei se lopu kokonaan?

Risto Salonen Vastaus kommenttiin #11

Mutta kyllä presidentti Chavez'kin teki parhaansa valtion romahduttamisessa ja Maduro peesaa.

Jaakko Häkkinen

Hahhahhah! :D
Jokainen on samaa mieltä omasta puolueestaan.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Vasemmisto oli edellisessä hallituksessa, mitä saitte aikaan :-)

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Blogisti voisi nyt hetken miettiä, mikä on syy siihen, ettei vasemmistoliiton kannatus ole yli 50 %(eikä tule olemaankaan).

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No ei minkään muunkaan puolueen (toivottavasti). Oli siinä toki hyviäkin asioita listattu esim. oppisopimuskoulutus ja perustulo (jos olisi järkevän kokoinen, ei ylisuuri eikä kohdistuisi rikkaimmille tai se ainakin otettaisiin heiltä verotuksen kautta pois... järkevä tarkoitus kai olisi A) tarjota minimitoimeentulo B) tarjota mahdollisuudet esim. yrittämiseen ja pätkätöihin ilman tuloloukkoja ). Itse asiassa olisin jopa suostuvainen minimipalkkalakiinkin (nykyinen mahdollistaa riiston esim. 0-50€ kk ja hip hei) kunhan minimituntipalkka olisi tosiaan tarpeeksi alhainen esim. 4-5€/tunti... ne jotka kuvittelevat sen olevan liian alhainen, niin ajatelkaas niitä joilla ei nykyään tule edes tuota (eli riisto kuriin). Minimipalkan puuttuminen on aikamoinen erikoisuus... moista ei taida olla juuri kuin Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja aiheuttaa etenkin köyhimmille ikäviä lieveilmiöitä... jos et usko, niin mene paskimpiin puhelinmyyntifirmoihin töihin.

Valitettavasti vasemmistoliiton monet muut sinisilmäiset tavoitteet eivät oikein laita heitä äänestämään..... liika sinisilmäisyys on jo tyhmyyttä; typeryyttä, josta moni iän mukana onneksi pääsee eroon. Tuo "rasismin kitkeminen" väkisin ja topakat viranomaistoimenpiteet lisäksi esim. voi johtaa pahimmillaan totalitarismiin. Varmasti johtaisikin mikäli Vasemmistoliitolla olisi hulppea 50% kannatus (onneksi Suomessa millään puolueella ei moista ole). Perheiden pakottaminen tiettyyn malliin esim. lapsien hoitamisen suhteen ei myöskään tuo välttämättä mitään hyvää. Tuo asiahan ei ole pelkästään Vasemmistoliiton aiheena, vaan myös esim. Kokoomus on kiinnostunut (mm. tämän päivän http://jmpelkon.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234387-pe... ).

Velkaantuminenkin pitäisi hoitaa.... Hyvät tavoitteet ovat historian aikana turhan usein johtaneet hirveisiin lopputuloksiin.

Mutta, kuten ekassa kappaleessa totesin, on tuossa ihan hyviäkin asioita. Ei pidä pelkän puolueen takia mennä mollaamaan kaikkia heidän ajamiaan asioita. Omasta mielestään huonossakin puolueessa voi olla pyrkimyksiä joihinkin asioihin, jotka ovat järkeviä ja kannatettavia. Siinä mielessä edes Vasemmistoliitto ei ole täysin toivoton.

Pekka Pylkkönen

Esimerkiksi oppisopimusta kannattanee joka ainoa poliitikko, ja minustakin se on aivan erinomainen juttu. Niin meillä pitäisi aina kouluttaa raksamiehet, sairaanhoitajat jne.

Oppisopimuksen ongelmat liittyvät siihen että yritykset eivät ole niistä kiinnostuneita. Ilmeisesti ne kokevat sen huonoksi diiliksi. Pitäisi funtsia että kuinka se saadaan houkuttelevammaksi. Itse lähtisin siitä että oppisopimustyöntekijän palkka lähtee nollasta ja nousee siitä esimerkiksi noin kolmen kuukauden välein kunnes saavuttaa alan tes-palkan - kunhan oppiminen etenee. Alussa oppilas kuitenkaan ei tee vielä muuta kuin tappiota.

Vaihtoehtoisesti yrityksen pitäisi saada esimerkiksi verohelpotuksena ammattikoulupaikan vuosikustannus plus vuoden opintotuet jos se maksaa heti palkkaa.

Nykyään kun ihmiset vaihtavat työpaikkaa kuin kalsareita, ei voi ajatella että firman pitäisi tappiolla kouluttaa ketään. Sehän saattaa oppilas heti mennä kilpailijalle töihin ja itse on maksanut koulutuksen kahteen kertaan- ensin maksamalla veroja ja sitten vielä paikan päällä palkkana.

Vasemmistolla on hyviä tavoitteita, mutta he ovat aika naiiveja sen suhteen että millaiset toimet johtavat sinne tavoitteisiin.

Minusta olennaista on se että mahdollisimman iso porukka on maksamassa hyvinvointivaltion menoja. Tällöin jokainen voi maksaa vähän mutta koska avusta riippuvaisia on vähän, myös etuudet voivat olla korkeita. Eli siis kaikki voittavat: saadaan sekä matalat verot että erinomaiset palvelut!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #17

Kaikesta työnteosta tulee saada palkka eikä työnantajille tulee rakentaa rinnakkaisia työmarkkinoita joista he saavat työvoimaa niin, että muut maksavat toimeentulon työn tekijälle.

Oppisopimuskoulutuksen hyvien puolien lisäksi sillä on ongelmansa. Esimerkiksi työnteon teoreettisen puolen oppimisen heikkous. Samaten yleissivistävän opetuksen m.l. työmarkkinoiden tuntemus ja taidot toimia siellä, puutteet ovat ongelma ammattikoulussakin, saati sitten oppisopimuskoulutuksessa.

Olen samaa mieltä Pylkkösen kanssa, että mahdollisimman monen kannattaisi olla työelämässä kustantamassa hyvinvointiyhteiskunnan kuluja. Tosin oikeasti meillä ei sellaista ole vaan vain joitakin toimintoja joilla lievennetään pahoinvointiyhteiskunnan oloja. Ja on työnantajien valinta olla palkkaamatta enempää työntekijöitä jakamaan verotaakkaa. Sen sijaan he haluavat maksattaa ison ihmisjoukon toimentulon sosiaalisten tulonsiirtojen kautta ja syyllistää ne ihmiset jotka heille eivät kelpaa.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #20

Pitäisi miettiä että onko teoria mennyt vähän liian pitkälle. Olen tavannut jo pari sairaanhoitajaa jotka kyllä ovat käyneet kurssin sukupuolen moninaisuudesta mutta eivät osaa panna kanyylia paikalleen. Ei ollut ennen ongelma se.

Vain työnteosta joka TUOTTAA tulee saada palkkaa. Ja tässä suhteessa mikään yleinen malli ei välttämättä toimikaan, sillä yksi alkaa tuottaa ensimmäisenä päivänä ja toinen ei vielä ammattikoulun jälkeenkään.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #21

Olikohan niin, että vielä 80-luvulla kanyylin asettamiseen ja muihin suonensisäisiin toimenpiteisiin tarvittiin erikoissairaanhoitaja tai sitten paikalla oleva lääkäri pisti piikin kämmenselkään kiinni. Itselläkin on tosin viime vuodelta kokemuksia sairaanhoitajaharjoittelijoista, joille se neulan työntäminen laskimosuoneen tuotti enemmän tuskaa kuin itse allekirjoittaneelle potilaalle,,,

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Mitähän Pylkkönen mahtaa tarkoittaa "tuottamisella"?

Toisaalta minä lähden siitä, että työnteosta pitää saada palkaa ja sillä palkalla on tultava toimeen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tarkoittaako Antikainen Vasemmistoliittoa kirjoittaessaan vasemmiston isolla alkukirjaimella? Olisi parempi olla omimatta vasemmisto-käsitettä yhden ainoan puoluejärjestön käyttöön. Etenkään sellaisen jonka vasemmistolaisuus on usein, ja etenkin hallitukseen päästessä, kovin horjuvaa sorttia. Me muunsortin vasemmistolaiset, sekä ne jotka kuuluvat järjestöihin että me jotka emme kuulu mihinkään, emme siitä pidä.

Sinällään kuvitelma "jos vassulit lentäisivät niin ..." on hauska.

Mutta missä on tavoitteet tyosuhteenehdoilla spekuloinnin estämisestä, työajan luhentämisestä, sotakiihkoilun lopettamisesta, tasavertaisesta terveydenhuollosta, kohtuuhintaisesta asumisesta j.n.e

Ilkka Huotari

Vasemmistoliitto on hyvä siinä, että he ajavat sopivassa määrin kansallista etua taloudellisen protektionismin merkeissä. Eli vastustavat joitain yhtiöittämisiä, kuten nyt vaikka sitä Bernerin ajamaa väyläyhtiötä.

Vasemmiston ajama maahanmuuttopolitiikka sen sijaan lisää huomattavasti mm. rasismia ja vihaa/kahtiajakautuneisuutta/katkeruutta, joita en halua Suomeen yhtään lisää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässä on hyvä esimerkki, miten ''vasemmisto'' työllistää, jos nyt demareita voi enää vasemmistoon ajatella.

9e/pvä on palkka, kyllähän sillä jo aatetta tukee. :)

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/sdp_vaalimaino...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset