jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kehitysyhteistyön määrärahoitusta korotettava jo yksin imagosyistä

Nykyisen hallituksen jo osin hallitusohjelmaan kirjatusti toteuttamista ja vielä vireillä olevista säästötoimenpiteistä olivat ennen eduskuntavaaleja näkyvimmin julkisuudessa esillä kehitysyhteistyön määrärahoitukseen kohdistuvat leikkaukset. Useat nykyiset hallituspuolueiden kansanedustajat vetosivat silloin onnistuneen populistisesti vaalikampanjoissaan kansaan esittämällä vaatimuksia kehitysyhteistyömäärärahojen supistamisesta osana vaihtotaseen alijäämän oikaisemista ja maatamme silloin hennosti kuristaneen taloustaantuman taittamista.

​Suomi on sitoutunut YK:n vuoituhattavoitteessa nostamaan taloudellisen osuutensa kehitysyhteistyöstä 0,7 prosenttiin bktl:sta, mikä näinä aikoina tarkoittaisi osallistumista vuosittain noin 1,5 miljardin euron arvosta erilaisten järkevien kehitysyhteistyöhankkeiden rahoitukseen. Käytännössä valtion talousarvioon budjetoitu ja vuonna 2016 annettu varsinainen kehitysyhteistyömäärärahoitus on mainittujen säästötoimenpiteiden seurauksena laskenut kuitenkin jo hälyttävästi noin 500 miljoonaan euroon eli kolmasosaan globaalia vastuunkantoa osoittavasta tavoitteesta.

​Myös kansa on viimein alkanut havahtua tähän hallituksen harjoittamaan tosiasiallisen räikeään maamme mainettakin lokaavaan puuhasteluun, sillä Sisäministeriön tilaaman laajan selvityksen perusteella jopa neljä viidestä suomalaisesta näkee nyt nykyisen globaalisti kiihtyvän pakolaiskriisin rauhoittuvan ainoastaan pitkäjänteisen ja tehokkaan kehitysyhteistyön avulla.

     "Selkeä enemmistö, 82%, kyselyyn vastanneista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että Suomen tulee kehitysyhteistyön kautta vaikuttaa turvapaikanhakijoiden lähtö- ja kauttakulkumaiden elinolojen parantamiseen, jotta ihmisten ei tarvitsisi muuttaa pois asuinalueiltaan​."


​"Jos annat köyhälle kalan, niin hän voi valmistaa siitä vaikka aterian itselleen ja perheelleen riippuen toki kalan ja perheen koosta. Jos sen sijaan annat köyhälle kalastusvälineitä ja opetat hänet myös käyttämään niitä asianmukaisesti huomioiden paikallisten vesistöjen  kalastojen rakenteet ja iktyologisesti tunnetut erityisyydet, niin voimavaraistat tämän yhden köyhän ohella koko hänen sosiaalisen lähipiirinsä omatoimisuuteen ja koherenttiin tulevaisuususkoon,,,"
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Sitten kotiuduttamisesta ja tänne otettavien määrää pitää leikata! Ja edelleen ne Hesassa olevat pitäisi heittää veks rajojen ulkopuolelle.. Vaikka sinne Ruotsiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jotain järkevää tekemistä niille Helsingin keskeisimmälle paikalle leiriytyneille Suomi Ensin -liikkeen mielenosoittajille tulisi tosiaan osoittaa valtiovallan puolesta - ihan vaikka imagosyistä sitten... (itse en kannata heidän kyöräämistään Itämeren yli ruotsalaisten vaivoiksi ;) )

Tuosta Sisäministeriön selvityksestä selviää kyllä, että kehitysyhteistyö nähdään kehityskelpoisena vaihtoehtona pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden asuttamiselle maahamme...

Ilkka Huotari

Haitallinen kehitysapu pitää lopettaa heti.

"Äärimmäinen köyhyys on häviämässä lähinnä sellaisissa maissa, joille kehitysapua ei ole annettu – vaikka virallinen propaganda toista väittääkin. Monissa maissa kehitysapu tukee paikallista eliittiä, ei demokratisoitumista."

https://intokustannus.fi/kirja/kehitysavun_kirous/

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Kehitysyhteistyön määrärahoitusta korotettava jo yksin imagosyistä"

Tämä on hyvä pointti. Tuo voisi itse asiassa olla hyvinkin edullista mainosta Suomi-brandille.

En tiedä, onko mikään maa sovitulla 0,7% tasolla kehitysavun antamisessa. Jos ei, niin se tarkoittaisi sitä, että yhdellä miljardilla Suomesta tulisi ainoa maa maailmassa, joka on tuon tavoitteen saavuttanut. Kyllä sellainen imago saattaisi jonkun investoijan houkutella tänne.

En usko, että maailma on vielä vajonnut sille tasolle, että investoijat haluavat investoida vain kaikkein surkeimpiinn banaanitasavaltoihin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Mietin, että perustaisin puolueen nimeltä Sarkasmipuolue. Sen yhtenä tavoitteena olisi nostaa Suomen kehitysyhteistyömäärärahat 20 miljardiin euroon ja slogan olisi: "Ja maailma pelastuu!"

Pekka Pylkkönen

Olen samaa mieltä. Mutta samalla kehitysapu on otettava pois erilaisten kansalaisjärjestöjen harteilta ja ruvettava rahoittamaan oikeita investointeja kehitysmaihin - liiketaloudellisin perustein mutta kuitenkin kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Kepa ei nostanut Suomea köyhyydestä. Sen tekivät metsä- ja metalliteollisuus ja homman kruunasi elektroniikkateollisuus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset