jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Voiko pappi vihkiä samansukupuolisen kihlaparin avioliittoon?

Kyllä voi jo heti ylihuomenna.​ Uskonnonvapauslain mukaisesti rekisteröityneen uskonnollisen yhdyskunnan jäsen, joka täyttää  lain vihkimisoikeudesta (laki 571/2008) 2 §:n edellytykset ja jolle on tällä perusteella hakemuksesta myönnetty vihkimisoikeus, on suorastaan velvollinen vihkimään avioliittoon jokainen esteetön kihlapari etenkin siinä tapauksessa, että molemmat tai toinen  kihlakumppaneista kuuluu jäsenenä vihkimisoikeuden omaavan henkilön kanssa samaan uskonnonvapauslain mukaisesti rekisteröityneeseen uskonnolliseen yhdyskuntaan.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Voi vihkiä ja avioliitto on lainvoimainen. Tosin tuomiokapituli voi sitten ryhtyä rangaistustoimiin vihkinyttä pappia kohtaan. Vihittyä avioliittoa ei siis tuomiokapitulikaan voi perua.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Maistraatti vihkiköön valtion lakien mukaan. Kukin kirkkoyhteisö omien vakaumustensa mukaisesti. Jos ei vanhaan menoon taivu, tehköön lutterit ja oma kirkko pystyyn.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nämä avioliittoonvihkimiset, ruumiinsiunaamiset ja lastenkastamiset ovat niitä kirkkoruhtinaiden keksimiä "Pyhiä sakramenttejä", joista ei löydy minkäänlaista mainintaa Raamatusta.

Paavalikin sanoi,"Näin sanon minä ja minä uskon, että minussakin on Herran henki"!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset