jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Saako eskari-ikäinen poika leikkiä toisen pojan kanssa avioparia?

  • Pojat pelaa golfia
    Pojat pelaa golfia

Näinkin kierosti aseteltuun kysymykseen on ainoastaan yksi oikea vastaus - kyllä saa.

​Näin piakkoin voimaan tulevan sukupuolineutraalin avioliittolain myötä ja muutenkaan asiasta ei tarvitse tehdä ns. numeroa eikä etenkään esittää lapselle homoseksuaalisuudessa olevan mitään hävettävää. Alle kouluikäisen lapsen kasvattajalla tulee toki olla sensitiivisyyttä huomioida lapsen ikätaso - lapsen tulee saada olla lapsi ja hänen kehitysvaiheitaan tulee arvostaa rasittamatta häntä liikoja "aikuisten omilla mielikuvilla".


Väestöliiton vanhemmille suunnatuilla tietosivuilla neuvotaan vähän tarkemmin, kuinka lapsen kiintymyskokemuksia ja emootioiden hallintaa vahvistetaan kannustamalla häntä tykkäämään esimerkiksi kavereista :


"Tykkäyskaveri-portaalla 2–8-vuotiaana lapsella on paljon myönteisiä tunteita. Lapsi kaipaa hellyyttä ja ihailua ja haluaa myös osoittaa niitä.

Lapsi suhtautuu ilolla tykkäämiseen. Puurosta voi tykätä, samoin sylissä olosta, rapsutuksista, kylvystä, mansikoista, keinumisesta ja lempiväristä.

Lapsi saattaa puhellessaan laittaa kavereita tykkäämisjärjestykseen tai kertoa ketkä ovat mieluisimmat kaverit. Hän miettii myös ihastuksen ja kaveruuden eroa. Tykkäyskaverin sukupuolella ei useinkaan ole lapselle mitään väliä, vaikka sukupuolet muuten kiinnostavat."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Onko tämä sitä kulttuurimarxismia ?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kulttuurimarxismi on ultranationalistien luomaa harhakuvitelmaa - lapsiperheiden kasvatuksellista arkea hain kirjoitukseeni...

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Luontainen ja luonnollinen sensitiivisyys sukupuolen suhteen sallii ja hyväksyy lapsen sellaisena kuin hän on, toisinaan vaikkapa kuvaamassasi asetelmassa, siihen kuitenkaan liittämättä yhtään sen kummempaa merkityssisältöä.
.
Jos asetelmaa aletaan vahvistaa aikuislähtöisesti ja antaa sille tulkintoja, joita lapsi ei luo, on syytä kysyä, mistä nousee tämä tarve.

. Kulttuurimarxsismia löytyy kuitenkin asian alta, vaikkei se sanallisesti useinkaan esiinny ruohonjuuritasolla, eikä heti seuraavalla portaallakaan.
.
Esim.tässä Safe -school-systeemin yhteydessä tulee esiin:
.

Publicly the person who set up the Safe Schools Coalition program says it’s to stop bullying and suicides, but she told a Marxism conference it was part of a wider Marxist strategy to radically change society.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #8

Yhteiskunnan uudistaminen aktiivisesti lienee perusteltua, jos voidaan osoittaa yhteiskunnan rakenteissa piilevän jotain yksittäisiä ihmisiä tai kokonaisia väestöryhmiä syrjiviä elementtejä. (ns. "kulttuurimarxismin" vastapooliksi kun usein liitetään pysähtynyt konservatismi)

Suomessa onneksemme näitä valtakunnallisten varhaiskasvatuksen ja myös perusopetuksen arvoperustoja ei määritellä mielivaltaisesti yhden ideologisen näkökannan painotuksella - opsit ja vasut laaditaan monivuotisen suunnittelutyön ja kansalaiskuulemisten pohjalta.

Kotikasvatus on toki asia erikseen ja kotona lapset sosiaalistuvat ihmisiksi ensisijaisesti vanhempiensa arvomaailman kautta suodattumalla, mutta perheet eivät myöskään elä "tynnyrissä" l. ympäristöstä huokuvat vaikutteet monimutkaistavat näitä lasten sosiaalistumisprosesseja...

"Luontainen ja luonnollinen sensitiivisyys sukupuolen suhteen sallii ja hyväksyy lapsen sellaisena kuin hän on, toisinaan vaikkapa kuvaamassasi asetelmassa, siihen kuitenkaan liittämättä yhtään sen kummempaa merkityssisältöä."

Itse en lähde kieltämään pikkupoikien keskinäisiä kotileikkejä...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Kaikki tietävät, mikä on kulttuurimarxismia, mutta silti ilmiön olemassaolo kiistetään jyrkästi ja ehdottomasti.
Sama juttu kun nuori kiistää vanhemmillleen käyneensä tupakalla, vaikka käry jäi vaatteisiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #10

Jokainen medialukutaitoinen toki ymmärtää, että erityisesti populaarikulttuurin välityksellä voidaan levittää postmodernismia tms. "vapaamielisiä" aatteita, mutta ainoastaan melko tarkkarajainen poliittinen fraktio kutsuu tuota ilmiötä kulttuurimarxismiksi.

Milloin olet viimeksi kuullut keskustalaisen tai kokoomukselaisen poliitikon puhuvan tosissaan kulttuurimarxismin vaarallisuudesta?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Se mikä laki on voimassa ei vaikuta lasten leikkeihin sitä eikä tätä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ei kovinkaan suoraan vaikuta, mutta lait ojentautuvat normeissa, joita lasten sosiaalinen ympäristö huokuu.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Olen homoista vähän samaa mieltä kuin varastomiehistä tai vaikkapa kirjastovirkailijoista. En mitään. Seksuaalinen suuntautuminen tai kirjastovirkailijan toimi ei lähtökohtaisesti vaikuta kanssakäymiseeni ihmisen kanssa.

Oli varmasti aikansa hyvä rummuttaa homoseksuaalisuutta, jotta asia saatiin tietoisuuteen: siinä meillä syrjitty vähemmistö. Nyttemmin on asioita korjattu huomattavasti ja hyvä niin. Varmasti on vielä korjattavaa niin kuin elämässä yleensäkin asian kuin asian saralla.

Mitä en ymmärrä on homoseksuaalisuuden jatkuva julkituonti medioissa. Ehkäpä se vaan on muotivirtaus siinä kuin Don Johnsonin valkoinen puku 80-luvulla.

No ei, tiedän kyllä, että historiassa on ollut eri aate- ja tyylisuuntauksia kuten vaikkapa valistus tai barokki. Siinä kuin barokin mahtipontisuus näin jälkikäteen on paikka paikoin koomista, niin tulevat olemaan myös tämän suvaitsevaisuuden aikakauden ylilyönnit.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Eilen kirjoitin varsin tuoreesta yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan niissä Yhdysvaltojen osavaltioissa, joissa on voimassa sukupuolineutraalit perhelainsäädännöt, on nuorten tekemien itsemurhayritysten määrä vähentynyt tilastollisesti merkittävästi näiden lakien edeltävään aikaan verrattuna. Tutkimusryhmä omassa yhteenvedossaan korostaa vähemmistöryhmille tarjoutuvan legitiimin suojan vaikuttavan yleiselläkin tasolla hyvinvointia ja kansanterveyttä edistävästi - samassa yhteydessä tutkijat kuitenkin huomauttavat, että liiallinen "rummutus" voi tosiaan johtaa takaiskuihin (backlash).

"No ei, tiedän kyllä, että historiassa on ollut eri aate- ja tyylisuuntauksia kuten vaikkapa valistus tai barokki. Siinä kuin barokin mahtipontisuus näin jälkikäteen on paikka paikoin koomista, niin tulevat olemaan myös tämän suvaitsevaisuuden aikakauden ylilyönnit."

No, pienten lasten tykkääminen ym. emotionaalinen vuorovaikutus on aitoa tunnekokemusta - eri aikakausina lasten kokemusmaailmoita on eri tavoilla rajoitettu, traagisesti ylilyöden usein. Muistan itsekin kuulleeni takavuosina pieniä poikia ohjeistetun itkemisen epämaskuliinisuudesta,,,,

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Muistaisitko Juha yhtään tarkemmin noista tutkimuksista?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Enempi minua huolettaa se, että lapset ovat kuulemma leikkineet avioeroa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tuokaan ei itsessään ole työkaverini sanoin huono homma, sillä lasten on hyväkin käsitellä leikin avulla vaikeita tunteita...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset