jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Halla-ahon puheenjohtajuus haaste hallitukselle

Demokraatti -lehden haastattelemien kansanedustajien mukaan Perussuomalaisten puheenjohtajavalinta on niin herkkä asia hallituksen sisällä, etteivät jotkut hallituspuolueiden kansanedustajat ole halukkaita lausumaan asiasta yhtään mitään, koska  Jussi Halla-ahon mahdollinen puheenjohtajuus luo aivan uudenlaista haastetta hallitusyhteistyölle.

​Oppositiopuolueista Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP ovat sen sijaan suorasanaisemmin ja -selkäisemmin irtisanoutumassa yhteistyöstä Halla-ahon johtaman PS:n kanssa. RKP puheenjohtaja Anna-Maja Henrikson katsoo yhteistyön Halla-ahon kanssa käytännössä mahdottomaksi kun  taas  Vasemmistoliiton pj. Li Andersson näkee optimisesti ja  jopa toivekkaana Halla-ahon valinnan voivan  kaataa nykyisen hallituksen, mikä tosiaankin olisi nykytilanteessa enemmän kuin suotavaa...

​Lisää Perussuomalaisten puheenjohtajakisasta ja kansanedustajien käsityksiä  puheenjohtajavalinnan vaikutuksista tuleviin poliittisiin ratkaisuihin aina ajankohtaisesti toimitetussa Demokraatti -lehdessä...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jussi Halla-ahon puheenjohtajuus olisi toivottavaa, koska se kirkastaisi Perussuomalaisten kovin sekalaista puoluekuvaa. Tuskin kuitenkaan toteutuu.

Jos kuitenkin Halla-aho valittaisiin, niin paikastaan hallituksessa saisi todennäköisesti luopua reissussa ryypännyt Pirkko Mattila. Mediahaparoinnistaan huolimatta puolustusministeri Jussi Niinistö on edelleen vahvoilla, kaiken lisäksi Halla-ahoa olisi vaikea kuvitella puolustusministerinä. Sosiaalitantan osa sopii paremmin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Itse olen Lin linjoilla ja oikein toivomalla toivon Halla-ahon valintaa puheenjohtajaksi ja sitä myöten hallituksen kaatumista....

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minä taas uskon että tämä on sellainen jääräpäiden hallitus, että vaikka sen pitäisi perua kaikki hallitusohjelman vielä käsittelemättä olevat kohdat niin se istua jököttäisi vaan. Ministerinpalkka on aina ministerinpalkka.

Ainoa mikä hallituksen voi kaataa on se, että joku hallituspuolueista vetäisi tukensa hallitukselta ja sellaista ei tule tapahtumaan. Ei, vaikka Halla-aho sossuministerinä lopettaisi kaikki maahanmuuttajien tuet.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #4

Ministerin pallilta ei Suomessa voi ylemmäs kiivetä yhteiskunnan varoilla, se on totta.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Jaa, se että ei halua tehdä yhteistyötä on ilmeisesti sitä parempaa demokratiaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Demokraatti -lehden haastatteluista voi tuollaisen tulkinnan kaivaa esille - hallitustyö muuttuu vähintäänkin haasteelliseksi, jos yksi puolue profiloituu liikaa "yhden asian liikkeeksi".

Ihmiset voivat toki muuttua uudessa tilanteessa ja ympäristössä ja siten voi ounaksua, että Halla-aho puolueensa puheenjohtajana alkaisi kiinnostua edistämään esimerkiksi palkansaajien työhyvinvointia parantavia hankkeita, sosiaali- ja terveyspalveluiden yleistä saatavuutta ja mikseipä myös alkaisi kiirehtimään homekoulujen peruskorjauksia ...

Jaakko Häkkinen

Tietenkin Halla-aho valitsee kannan ihan jokaiseen kysymykseen. Hänellä ei vain ole ollut niihin mitään uutta omaa sanottavaa - se ei tietenkään tarkoita, etteivät muut asiat kiinnostaisi häntä kuin maahanmuutto. Esimerkiksi maakuntien itsenäisempi, federalistinen asema on hänen ajamansa asia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Itse en usko että Halla-aho edes lähtee puheenjohtaja kilpailuun.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Voi ollakin, että tuleva vastuu alkaa Halla-ahoa pelottamaan nyt kevään korvalla ja hän jättäytyy suosiolla pj-kisasta. Riviedustaja (kansanedustaja tai meppi) kun on melko vapaa toimimaan oman harkintansa mukaan, mutta "laumanjohtajana" joutuu kuuntelemaan muidenkin mielipiteitä ja on aina vaarassa tulla syödyksi...

Jaakko Häkkinen

Omituisia spekulaatioita teillä siihen nähden, että Halla-aho on juurikin kertonut, että pitkän vastustelun jälkeen hän katsoo velvollisuudekseen lähteä puheenjohtajakisaan kuultuaan kentältä niin paljon pyyntöjä. Hän on siis jo asian harkinnut ja päättänyt - ei hän pyörrä päätöstään.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Halla-aho on niin viimeisen päälle fiksu ja realisti, että tuskinpa ainakaan hänestä lähtöisin olevia ongelmia pääsisi kovinkaan monen puolueen kanssa syntymään.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Kukaan viimeisen päälle fiksu ei liity perussuomalaisiin eikä varsinkaan asetu puheenjohtajaehdokkaaksi.

Jaakko Häkkinen

Kari, ei kukaan ota noin ennakkoasenteellisia läppiä vakavasti. :D
Ne kertovat vain sinun ongelmistasi ja ominaisuuksistasi (tai niiden puutteesta), eivät Halla-ahon.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #12

Oho, kielitieteilijä on sitten vähän psykologikin.No mikäs siinä.
Asenteellisuutta kommentissani on ehken ripaus, mielipidettä paljon. Niin kuin nyt näissä poliittisissa jutuissa tuppaa olemaan.
Perussuomalaisten puoluekokouksessa juhannuksen alla on kieltämättä mahdollisuus junttaamisen kautta palatsivallankumoukselle.
Ihan lisänä huolenaiheekseni otan persujen piilevän militanttisiiven Suomen Sisun roolin Halla-aho puheenjohtajana.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #16

Paljon asenteellisuutta siinä oli, koska ei kukaan oikeasti voi Halla-ahon älykkyyttä kiistää, jos on lukenut yhtään hänen kirjoituksiaan. :) Joka muuta väittää, on sokea todellisuudelle ja näkee vain ideologisen ihannemaailmansa.

Se, että joku ei jaa arvojasi, ei tee hänestä tyhmää. Tyhmyys on nimittäin älykkyyden puutetta eikä edes liity arvoihin mitenkään. Älkäämme yrittäkö muuttaa sanojen vakiintuneita merkityksiä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

Eikö tyhmyys ole viisauden vastakohta? Voiko joku Halla-ahoa viisaana pitää, vaikka hän älykäs olisikin?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #18

Ei, kyllä tyhmyys on älykkyyden puutetta. Viisauden vastakohta olisi lyhytnäköisyys tai jokin sellainen. "Älykäs selviää tilanteesta, johon viisas ei edes joudu."

Kerro yksikin esimerkki, joka osoittaisi Halla-ahon epäviisauden. Hänhän nimenomaan katsoo asioita laajoina kokonaisuuksina ja pitkällä tähtäimellä - toisin kuin hänen kritisoijansa, jotka keskittyvät detaljeihin ja epäolennaisuuksiin eivätkä suostu hahmottamaan kokonaiskuvaa esim. humanitaarisen maahanmuuton haittavaikutuksista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #19

"Älykäs selviää tilanteesta, johon viisas ei edes joudu."

Halla-aho ei selvinnyt tilanteesta, johon viisas ei koskaan olisi joutunut: syytteeseen joutuminen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ei ollut kovin viisasta. Eikä edes hänen älykkyytensä tuomiolta pelastanut.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #17

No voi kamaluus. Kukaan ketään nyt tyhmäksi eikä epä-älykkääksi maininnut ole. Motiivit ko. toiminnalle eivät vai mielestäni ole kovin fiksuja. Sitä paitsi älykkyys vain harvoin korreloi viisauteen. Arvoistahan tässä keskustellaan, joten anna nyt jyrkkyydeltäsi siihen mahdollisuus.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #20

Kari, sinä itse kirjoitit näin: "Kukaan viimeisen päälle fiksu ei liity perussuomalaisiin eikä varsinkaan asetu puheenjohtajaehdokkaaksi."

Mikä on fiksu motiivi? Mikseivät Halla-ahon motiivit ole fiksuja? Asenteellisen mustamaalaamisen sijaan toivoisin teiltä perusteluja väitteillenne. Löytyykö sellaisia?

Kuka on jyrkkä, minäkö? Miksi? Siksikö, että peräänkuulutan vastuunkantoa sanomisistanne? Ei se ole jyrkkää, se on asiakeskusteluun pyrkimistä.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #21

No parit asiat. Jos kutsut minua Kariksi ja sitten teitittelet kuulostaa hölmöltä. No mutta by all means. Vastuunkanto kommenteistani on helposti käsitettävä vain mielipiteeksi.
Sinulla Häkkinen voisi olla motiiviesi selittäminen aiheellista kirjoituksistasi. Lieneekö se "totuuden", yleisen selvyyden, vaiko propagandan julkituonnin pyrkimys? Ilmeisesti pyrit kirjoittamaan mielipiteesi faktaksi ja puolustamaan sitä. Asiakeskusteluahan ei käydä näillä keittiöpsykologisilla heitoilla. Ja hieman huumorintajua kans.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #22

Ellet huomannut, niin myös Kai tuli tähän rönsyyn vähättelemään Halla-ahon ominaisuuksia - siksi teitittelin teitä siinä kohdassa kun puhuttelin teitä molempia.

Minun motiivejani ovat totuus ja oikeudenmukaisuus. Minä perustelen mielipiteeni faktoilla ja tilastoilla - en sekoita mielipidettä faktoihin.

Psykologiaan ei mitenkään liity se, että ihmettelen asenteellisuuttasi Halla-ahoa kohtaan. Perusteluja vähätteleville näkemyksillesi sen sijaan ei edelleenkään ole näkynyt. ;) Revi siitä huumoria...

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #23

Tosikkomaisuus voi tietysti viedä helposti itsetyytyväisyyteen.Totuus ja oikeudenmukaisuus arvoina ovat myös kirjoitustesi perusteella kovin hakusessa ja omnipotenttina. Kasvamista ja totuttelua maailmaan odotellessa.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #24

Palataanko asiaan sitten, kun osaat perustella väitteesi sekä Halla-ahoa että minua koskien? Nyt vain tuuletat hetuloitasi täällä trollaillen, yrittämättäkään pystyä argumenttipohjaiseen keskusteluun. :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #23

Pitäisikö keskustelussa ottaa vastuu sanomisistaan? Mielipiteistähän tässä on kysymys. Itse en peräänkuulluta sinultakaan mitään. Mielipiteesi ovat ihan riittävällä tasolla tulleet esiin kommenteissasi.

Jaakko Häkkinen

Naurettavia nuo puoluehemmot, jotka jo etukäteen väittävät etteivät voisi tehdä hallitusyhteistyötä Halla-ahon kanssa. Se on pelkkää populistista irtopisteiden kalastelua. Aivan saletisti samoihin hallitusneuvotteluihin vasemmisto ja vihreät lähtisivät Halla-ahon persujen kanssa, jos vaikka demarit olisi hallitusta kokoamassa. Ei pientäkään epäilystä.

Hallitusohjelma on aina kompromissi eri puolueiden painotuksista, eikä ennen neuvotteluja voi tietää, onko ohjelmasta tulossa sellainen, jota puolue ei voi allekirjoittaa. Noloa tuollainen epärehellinen ja mustavalkoinen vastakkainasettelu näiltä mukaliberaaleilta puolueilta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Halla-aholle annan tukeni, vaikka en PSten ulkopuolisena häntä voikaan äänestää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset