jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaatuuko tasa-arvoinen avioliittolaki sittenkään?

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on juurikin juuri äsken saanut viimeisteltyä lakivaliokunnan pyytämän lausunnon koskien kansalaisaloitetta avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta.

​Perustuslakivaliokunta on kuultuaan peräti yhdeksää valtiosääntöoikeuden ja perustuslain asiantuntijaa päätynyt esittämään lakivaliokunnalle seuraavan lausuman :

     "lakiehdotus voidaan käsitellä tavallisen lain säätämisjärjestyksessä, jos valiokunnan sen taannehtivuudesta tekemä valtiosääntöoikeudellinen huomautus otetaan asianmukaisesti huomioon. "

​Perustuslakivaliokunnan mielestä po. lakiesitys ei itsessään siis ole perustuslain vastainen, mutta sen hyväksyminen laiksi edellyttää varmistusta siitä, että lakiehdotus ei johda  taannehtiviin heikennyksiin oikeuteen solmia avioliitto, rekisteröidä parisuhde tai näiden oikeuksien käyttämisen oikeusvaikutuksiin.

​Käytännössä eduskunnalla on nyt 18 vuorokautta aikaa  purkaa jo vahvistettu 1.3.2017 voimaan astuva ns. tasa-arvoinen avioliittolaki sekä siihen liittyvät sadat ns. liitännäislakimuutokset sekä perua kaikki jo postitetut hääkutsut ellei sitten po. lakiesitystä hylätä suoraan täysistuntoäänestyksessä....

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Homoavioliittolaki tullaan varmasti vielä kaatamaan. Tietenkään emme vielä tiedä kuka sen tekee!

Käyttäjän JoukoKuronen kuva
Jouko Kuronen

Miksi ei olla huolissaan moraalisesta rappeutumisesta: viina, huumeet, verojen kierto, huoraaminen, avio-/avoerot, saastuttaminen jne. (Tutkijoiden mukaan kaikki neljä kriteeriä kulttuurimme lähestymistä loppuaan kohti täyttyvät mm. tuloerojen kasvu.) Maapallolla on myös miljardi nälkäänäkevää. Ei, vaan paljon tärkeämpää on naispappeus ja homo-/lesboliitot. Kun joku vuosi sitten kyselin samaa, minulle vastattiin: ”Kunhan saadaan tämä asia hoidettua (joku rekisteröintiin liittyvä), niin sitten keskitytään noihin suurempiin kysymyksiin, eikä vaadita taas jotain oikeutta lisää homoihin liittyen.” Näin ei käynyt, vaan ruokahalu kasvaa syödessä. Seuraavista asioista muistaakseni Vihreätnuoret ovat väläytelleet ainakin moniavioisuutta, lähinnä kai feministit (Naispapit oli eniten homoliittoja kannattava ryhmä.) ovat keksineet uusia sukupuolia (Seta etunenässä). Ei ole kauan kun feministit (ainakin osa) väittivät, ettei miehillä ja naisilla ole muuta eroa, kuin hammastahnapurkin puristaminen. Nainen puristaa keskeltä mies päästä. Nyt tietyt ominaisuudet kuuluvat vain toiselle sukupuolelle. Lisäksi esiintyy kaiken karvaisia välimuotoja (tai trans ym). Jos pojassa on tarpeeksi tytön ominaisuuksia tai poika kokee olevansa tyttö niin, eikun sukupuolenvaihto leikkaukseen yhteiskunnan varoilla tietenkin. Aiemmin sukupuolielinten silpomista vastustettiin ja vastustetaan vieläkin, kun se liittyy johonkin muuhun uskontoon kuin liberalismi tai evoluutio-oppi. (Mieli muuttuu turhan usein.)
Lakimuutosta puolustettaessa vedottiin kuinka suuresti he rakastavat toisiaan eli kuinka suuri tunnekysymys se on heille. Vastustajien tunteilla ei ole mitään merkitystä, vaan heidän pitäisi pystyä perustelemaan kantansa muuten. Toisaalta puolustelijat vetoavat siihen miten kristinusko korostaa rakkautta (jopa saatetaan vedota Jeesukseen). Mistä nuo asiat löytyvät? Raamatusta tietenkin eli perustellaan Raamatulla, mutta vastustajien perustellessa Raamatulla, sillä ei ole mitään painoarvoa, vaan se on Raamatulla päähän lyömistä. Tosi tasa-arvoista ja loogista?
Miten tämä suuri rakkaus homojen välillä on sallinut heidän menetellä niin huolimattomasti, että se toi AIDSin Ameriikoista Suomeen ja sitten levitti sitä edelleen niin, että sitä esiintyy nyt myös heteroilla? Ja yhteiskunta maksaa viulut. Homojen täytekakku tapaus Irlannissa osoittaa, miten suvaitsemattomia ja rakkaudettomia ko homot olivat. Täytekakun koristelukiistan takia he kävivät oikeutta kaksi vuotta ja saivat korvausta muutamia satoja puntia. Todellista lähimmäisrakkautta yrittää pakottaa toiset tekemään juuri niin kuin he haluavat? (vastaavia tapauksia USA:ssa monia) Homot ja lesbot tietänevät kuinka iljettävältä heidän pussailunsa osasta heteroja tuntuu. Jos heillä olisi vähänkin lähimmäisen rakkautta, eivätkö he välttäisi julkisilla paikoilla pussailua ja kähmimistä? Tämä saa epäilemään, onko heillä muutakaan todellista rakkautta?
Myös väitettiin homouden ja lesbouden olevan synnynnäistä (periytyvää). Miten se voi olla periytyvää, eiväthän ko parit saa lapsia ja kun lukee tutkimusprofessori Kontulan jutun? Lesboilu 7-kertaistunut 15 vuodessa, alle 30 vuotiaiden naisten keskuudessa. Mitä sitten seuraa, jos uusi avioliittolaki 1.3.2017 alkaen tulee voimaan? Minun ymmärtääkseni evlut kirkossa tapahtuu hajoaminen pappien ”irtiottojen” takia. (Kansanedustajat ovat todella paljon vartioina tässä asiassa.) Jos taas laki hylättäisiin, kirkko pääsisi pälkähästä toistaiseksi, tuskin ”irtiottoja”. Toinen pahempi juttu on se, että tämä edistää edelleen kunnon ihmisten maksutaakkaa ja on poissa esimerkiksi vanhusten hoidosta ja lasten koulutuksesta. Samoin tekevät alkoholin käyttö, ylensyönti, tupakointi, huoraaminen ja huumeiden käyttö (erityisesti kun kannabis vapautetaan). Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa, että tervettä ja hyvää elämää elävät vastuulliset yksilöt kustantavat oman hoitonsa lisäksi sairasta ja huonoa elämää elävien vastuuttomien yksilöiden moninkertaisia terveydenhoitokuluja.
Ainoiksi vaihtoehdoiksi jää USA:n tapaan valita kahden pahan välillä: Moraalittomuus tai ”Trump”.
Kyllä on maailma mallillaan. Ennen oli ihan toisin. Minun pari lähisukulais-miestä olivat parhaat kaverit keskenään, vaikka toinen oli enimmäkseen yksityisyrittäjä ja sotaveteraani, toinen taas kommunisti. Minun parhaita kavereita oli vapaakirkollinen liikemies. Itse kuulun evlut kirkkoon. Silloin sai kukin pitää poliittisen tai uskonnollisen näkemyksensä, eikä erottavista asioista yleensä keskusteltu. 2016 ennen kiitospäivän sukukokoontumisia piti ensi kerran USA:ssa sopia riitojen välttämiseksi, ettei puhuta politiikasta (Trump). Itsekin huomasin, että ensi kerran minulta puuttui ennen joulua sellainen hyvänolon, ystävällisyyden ja rauhan tuntu, jonka edellisinä jouluina aina olin kokenut (olen 70 v.). Olen melko varma suurimpana syynä olevan homohypetyksen. Myös ensimmäisen kerran tuli jonkinlaisia riitoja jopa parin lähisukulaisen kanssa. Elämänhaluni on kadonnut, haluaisin päästä mahdollisimman pian pois täältä. Kuitenkin uskon, että joku ihminen tarvitsee minua lähimmäisekseen ja joudun odottamaan kuolemaani toistaiseksi.
J.Kurosen aavistelua: Kunnon ihmisten kärsivällisyys poliitikkoihin ja ay- ym johtajiin, suvakkeihin, tasa-arvo ja ihmisoikeus ihmisiin, jotka eivät saa aikaan muuta kuin eriarvoisuutta (erityisesti maailman laajuisesti ajatellen) ja itselleen kovat liksat, alkaa olla lopussa.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"Toinen pahempi juttu on se, että tämä edistää edelleen kunnon ihmisten maksutaakkaa ja on poissa esimerkiksi vanhusten hoidosta ja lasten koulutuksesta."

Täsmentäisitkö, miten avioliittolaki lisää maksutaakkaa ja on yhteydessä vanhusten hoitoon ja lasten koulutukseen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset