jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Tukka pois ja presidentin linnaan

  • executive  order
    executive order

 

MSN-uutisvirrasta sattui silmiini uutinen Yhdysvalloista, jonka mukaan vasta valitun presidentti Donald Trumpin käyttämällä hiustenlähtöä hillitsevällä lääkkeellä olisi perin haitallisia sivuvaikutuksia.


   "Vastavalitun presidentti Donald Trumpin tukanlähtöä estävä lääke puhuttaa Yhdysvalloissa. Presidentin henkilökohtainen lääkäri paljasti vastikään, että presidentti käyttää säännöllisesti kolmea lääkettä. Yksi näistä on miestyyppistä kaljuuntumista estävä lääke, jolla voi olla pitkäkestoisiakin sivuvaikutuksia.

Lääkettä markkinoivaa Merck-lääkejättiä vastaan on nostettu 1370 syytettä, kertoo The Washington Post -lehteen kirjoittava urologi Daniel Marchalik. Yhtiötä vastaan nostetussa ryhmäkanteessa selvitetään lääkkeen vaikuttavan aineen, finasteridin, osuutta useisiin seksuaalisuuteen liittyviin sivuvaikutuksiin.

Trumpin käyttämää finasteridia sisältävää lääkettä myydään Propecian kauppanimellä ja sitä saa reseptillä miestyyppiseen hiustenlähtöön.

Lehden mukaan finasteridin käyttö saattaa aiheuttaa muutoksia käyttäjänsä seksuaalisessa, fyysisessä ja psykologisessa käyttäytymisessä.

Useissa tutkimuksissa on todettu seksuaalisuuteen vaikuttavia sivuvaikutuksia, joita voivat olla muutokset seksuaalisessa halukkuudessa, ejakulaatiossa ja orgasmin saamisessa vielä pitkän aikaa lääkkeen lopettamisen jälkeen. 

Tuore tutkimus osoittaa myös, että lääkeaineen aiheuttamat muutokset tiettyihin steroiditasoihin vaikuttavat puolestaan aivotoimintaan, mikä voi selittää finasteridin käyttöön yhdistettyjä psykologisia muutoksia kuten masentuneisuutta ja itsemurha-alttiutta."

​Toisaalta ja toisaalta - kaljuuntuminen itsessään on miehelle usein kuolevaisuudesta ja kaiken turhuudesta  muistuttava henkisen kriisiytymisen syy ja nyt näyttää pahasti myös sille, että kaljuuntumisen estäminenkin lisää psykologista alttiutta itsetuhoisuuteen...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Nyt on pakko kysyä; Mitä väliä?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Iän myötä ainakin itselleni harvenevat hiukset tuottavat mielenvaivaa - hiusten mukana kun tuntuu haihtuvan muukin elinvoima.

Tuon siteeraamani uutisen perusteella hiustenlähtöä ei kuitenkaan kannattaisi edes yrittää estää...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Luulisi noin äveriäällä miehellä olevan varaa hyvin istuviin peruukkeihin. Paitsi että niillä ei taida olla vaikutusta alapään toimintoihin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Luonnollisen oloisia ja hyvin "istuvia" hiuslisäkkeitäkin on olemassa ja Trumpilla lienisi varaa myös vaikka hiussiirrännäisten istuttamiseen ohimoilleen.

Minusta on myös melko riskaabelia maailmanrauhan kannalta, kun noinkin korkeassa asemassa oleva henkilö käyttää lääkeaineita, joiden sivuvaikutukset ovat arvaamattomia...

Käyttäjän JonneNkki kuva
Jonne Näkki

Olen itsekin käyttänyt Finasteridiä sisältävää lääkettä jo vuosia enkä ole huomannut mitään sivuvaikutuksia. Tukka on kyllä pysynyt päässä.

Väitän että väitteet Finasteridin sivuvaikutuksista psyykkeeseen tms. ovat täyttä huuhaata.

Onkohan mitään kiveä kääntämättä enää tässä Trump-asiassa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Päivänselvä tosiasia lienee se, että ko. lääkeaineen mahdollisista sivuvaikutuksista uutisoitiin juuri nyt yhdistämällä se Donald Trumpiin, kaikki mahdollisuudet tehdä uutinen Trumpista siis hyödynnetään...

Yleisessä käytössä olevan farmaseuttisen tuotteen haittavaikutukset ovat varmaankin yksilökohtaisesti toteutuvia riskejä l. ne mahdolliset haitat ilmenevät muiden altistavien tekijöiden myötävaikutuksella jos ne ovat yleensä ilmetäkseen - itseäni tässä Trumpin kaljuuntumisestoasiassa kiinnostaa enemmänkin se, että miten paljon ikääntyneiden valtiopäämiesten päätöksenteko- ja harkintakykyyn vaikuttavat heidän henkilökohtaiset kokemuksensa kehon rappeutumisesta ikääntymisen myötä??

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset