jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Avioliiton tarkoitus

Avioliiton nykyinen tarkoitus ilmenee suoraan vihkikaavasta, jossa tämä yhteiskunnallinen ja kulttuurinen instituutio määritellään melkeinpä tyhjentävällä tarkkuudella seuraavin sanamuodoin :

 

"Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi. Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin"

 

 

Millä tavoin  sitten 1.3.2017 voimaan tuleva tasa-arvoinen avioliittolaki muuttaa avioliiton tarkoitusta ?

 

No, ei millään tavoin. Avioliiton tarkoituksena on jatkossakin perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi minkä lisäksi avioliitto tulee olemaan tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voivat yhdessä luoda onnellisen kodin :)​Niin?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Seksuaalisuuden tärkein funktio on lajin säilymisen kannalta välttämätön lisääntyminen. Avioliitto on kehys tuon tarpeen toteutumiselle.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tuokin aspekti sisältyy avioliittoon - parisuhteisiin sitoudutaan usein vakiintuneen keskinäisen seksuaalisen vetovoiman ohjaamana.

"Lasten tekemiseen" on sitten toisaalta olemassa useita erilaisia keinoja :

http://www.sateenkaariperheet.fi/index.php?item=71

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Eihän lajin lisääntymisen kannalta avioliitto ole millään lailla tarpeellinen. Tarkemmin ajatellen se on lajin säilymisen kannalta haitallinen.

Lisääntymiseen tarvitaan lisääntymiskykyinen nainen ilman ehkäisyä sopivassa vaiheessa kuukautta ja vähän tavalla tai toisella sisään laitettua "nestettä". Tästä saa alkansa raskaus, jota seuraa synnytys ja jälkeläisiä kasvatetaan sitten enemmän tai vähemmän paremmin ja huonommin. Mihin tässä tarvitaan avioliittoa. Avioliittomaiset olot ehkä helpottavat lasten kasvatusta mutta itse lisääntymisen kannalta se ei ole oleellista.

Haitallisuutta lajin säilymisen kannalta voidaan ajatella että säilyäkseen lajin pitää lisääntymisen lisäksi sopeutua ja muuttua vallitseviin olosuhteisiin. Yksiavioisuushan tuottaa osittain samankaltaisia jälkeläisiä. Kumppanin vaihtaminen joka lapsen kohdalle tuo periaatteessa laajemman geenikirjon jälkeläisiin josta on pitkällä tähtäimellä ainakin teoriassa hyötyä.

Ilkka Huotari

Avioliiton tarkoitus, vielä tarkemmin sanottuna, on mielestäni se, että lapsella olisi kaksi vanhempaa koko ajan läsnä. Eli käytännössä niin, että mies pysyisi hoitamassa lasta/lapsia - äitihän yleensä hoitaa lapsiaan joka tapauksessa, mutta miehestä ei aina niin tiedä.

En oikein näe, miten avioliiton tarkoitus toteutuu siinä, että lapsella on kaksi ottovanhempaa, jotka ovat vielä samaa sukupuolta. Tuossa ei toteudu se, että lapsen kaksi vanhempaa olisivat läsnä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset