jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Montako Jussi Halla-ahoa tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?

 

No, hehkulampun  vaihtaminen on suhteellisen helppo ja yksinkertainen toimenpide, joten vastaavanlaisella yksinkertaisella maalaisjärkeilylläkin jo voin päätellä, että tarvitaan ainoastaan yksi Jussi Halla-aho vaihtamaan hehkulamppu.

​Rationaalinen ja matemaattisen oikea vastaus ei kuitenkaan tyydytä esimerkiksi itseäni, sillä puoluepoliittisesti värittyneiden silmälasien läpi katsottuna siinä yhdessäkin Jussi Halla-ahossa on ihan riittämiin ja jopa  liikaa sietämistä, joten tässä mielessä henkilökohtaisesti värjöttelisin mieluummin pitkänkin ajan hämärässä odottelemassa parempia lampunvaihtajia kuin soisin Jussi Halla-aholle näkymäaluetta terävöittävän tulenkantajan roolin.

Viime vuosina on toisaalla julkisuudessa esiintynyt voimakkaana myös omasta eräviä mielipiteitä, joissa toivotaan maahamme peräti useampia Jussi Halla-ahoja vaihtamaan nopeassa tahdissa hehkulamppuja aina vain pimeämmäksi muuttuvan yhteiskuntamme peräkammareissa. Toiveena näissä esitetyissä mielipiteissä kaiketi lienee rivakkatahtisten  Jussi Halla-ahojen luovan omalla valontuojan roolillaan yhtenäisen auran kansakuntamme  päälle ja auttavan vallankäyttäjiä näkemään todellisen maatamme uhkaavan pedon tummanpuhuvan ja moninaisesti kulttuurisen naaman. 

Atavistisessa runollisuudessaan tuo ajatus on mielestäni todellisuudesta irrallaan ja siten puhdasta dadaa...

​Silti ihan vain hypoteettisesti kannattaa kuitenkin  miettiä sitäkin sinänsä karseaa tilannetta, että näitä modernin ajan Lucia-neidoiksi  kruunattuja Jussi Halla-ahoja olisi olemassa kaksi tai jopa useampia - miten sitten kävisi esimerkiksi Perussuomalaisten puheenjohtajavaaleissa, kun vastakkain olisi kaksi yhtä taitavaa lampunvaihtajaa?

​Ettei vain kävisi niin, että selkeän eron puuttuessa  puheenjohtajaehdokkaat alkaisivat tieten tahtoen hakea toisistaan näyttävää eroa esittelemällä yksilöllisiä lampunvaihtajan niksejään (tai vaihtoehtoisesti hakisivat eroa vähättelemällä kilpaa toistensa lampunvaihtamistaitoja),  jolloin valintaa tekevät puolueen jäsenet voisivat  omiin mieltymyksiinsä ja kokemuksiinsa perustuen arvottaa ehdokkaat paremmuusjärjestykseen ja näin puolue saisi demokraattisesti valitun puheenjohtajan yleisen konsensushyminän paikatessa puolueen julkisivun taas   yhtenäisen kiiltoiseksi.

 


​Seuraava ja akuutimmaksi käyvä  dilemma onkin sitten arvuutella sitä, että montako perussuomalaista tarvitaan vaihtamaan puheenjohtaja? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Juha Kuittinen

Kyllä vanhat hehkulamput hyviä on- Olen ostanut niitä itselleni aika varaston. Näin pimeinä aikoina hehkulampun tuoma valo luo tunnelmaa ja totta kai palanut lamppu täytyy vaihtaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Meillä on kanssa iso pahvilaatikollinen 60 W hehkulamppuja jemmassa, ne riittävät loppuiäkseni...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikös näidenlamppujenmyynti ole kiellettyä meillä, niin miksi käytölle ei säädetä rangaistusta ?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #5

Varmaankin siitä syystä, että hehkulamppu ei itsessään aiheuta vaaraa tai vahingoita ympäristöä oikein käytettynä, sen hyötysuhde on vain huono. Suurin osa hehkulangan kautta kulkevasta sähkövirrasta muuttuu (hukka)lämmöksi ja vain pari prosenttia tavoitelluksi valoksi -

P=U*I resistiivisellä kuormalla :)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #6

Toisaalta on kerrottu, että Chicagon paloasemalle vahingossa jäänyt alkuperäinen yli satavuotias hehkulamppu paloi vielä pari aikaa sitten kunnes kartellihörhöt tajusivat että eihän se käy...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Montako Jussi Halla-ahoa tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?"

- Luulen, että yksi riittää, mutta esitän vastakysymyksen: kuinka käyttökelpoinen tuo vanhanmallisen lampun vaihtokysymys on näinä loisteputkien ja ledien aikoina?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vitsin runko on niin tunnettu, että en lähde vielä vaihtamaan siihen mitään pienitehoista energiansäästölamppua hehkulampun tilalle - ja E27-kantaisia lasikupuisia lamppujahan käytetään edelleen etenkin kulkuväylien ja ulkotilojen valaisimissa.

Montako vasemmistoliittolaista tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?

No, vähintään viisi, jotta 40 prosentin sukupuolikiintiösäännöstä voidaan soveltaa (2+3 vaihtajaa ryhmässään). Tämän lisäksi jonkun lampunvaihtaja-teamin jäsenen tulee kuulua johonkin perustuslaissa lueteltuun vähemmistöryhmään, koska :

"Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tasa-arvobyrokratia on monelle tasa-arvoa tärkeämpää siinä kuin byrokratia ylipäätään on hyvää elämää tärkeämpää.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

- Kuinka monta perussuomalaista tarvitaan vaihtamaan pienitehoinen energiansäästölamppu?
- Siis vaihtamaan mihin?
- No sanotaan... omaan, kansalliseen valuuttaan.
- Tämähän on helppo: kaikki. Ja muiden puolueiden väkeä mukaan sen verran, että koossa on kansan enemmistö.
- Mutta mikä enää valaisee, jos lamppu on vaihdettu markkaan?
- Ei mikään! Perussuomalaisessa komennossa olotila on pimeys.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ytimeen: kieltäisitkö Antikaisen Juho kiireellisempänä hehkulamput vai niiden vaihtajat?

Kysymys on kinkkisempi kuin äkkipäätään äkkääkään, ja sisältää kompapiirteitä kuitenkaan ei-ollen täysi kompa, eikä syyllistä enempää persuja kuin vasemmisto/skdl/devahörhöjäkään menneisyyteen takertumisesta. Siis poistuuko ongelma paremmin poistamalla ongelmakohta vai ongelmanviipyilyttäjät ensin? Vrt. tupakan myyntikielto vai käyttökielto ym.

Esimerkki filosofisesta paradoksista: Väitetään, että kysymys 'oliko kana vai muna ensin' on ratkaisematta. Ei, ole väitän. Ainakin suomenkielisessä kontekstissa asia on selvä, ja aika monessa muussakin: moni jo ennen kanalintuja maapallolla elänyt laji lisääntyi kuoriutumalla munasta, joten munia oli ennen kanoja - m.o.t.

PS. Kysymys: montako kommunistia tarvitaan sirpin ja vasaran ottamiseksi seinältä hyötykäyttöön? Vastaus: kaikki, ja syytä olisi toimia tänään, koska huomenna niittenkin harvojen määrä on puolittunut. :) [Pyydän anteeksi jutun tasoa, keksin ihan ex tempore]

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuo "huomenna niittenkin harvojen määrä on puolittunut" viittaa sekä kommunistien että sirppien ja vasaroiden määrään.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Itse asiassa en edes tiedä, säästetäänkö hehkulamppujen myynti- ja valmistuskiellolla kovinkaan suuresti energiankulutuksessa - led-valaisimilla toki pystytään valotehoa säätämään ja kohdentamaan tarkoituksenmukaisesti ilman että niistä suuremmalti "valuisi ilmaan" hukkalämpöä. Toisaalta asunnot on jollain energialla kuitenkin lämmitettävä, jotta jatkuvasti päällä olevat kodin huvielektroniikkalaitteet kuten läppärit, xboxit ja taulutelevisiot sekä dvd-tallentimet eivät kylmety...

Kulutuselektroniikkalaitteiden valmistuksessakin (ja käyttöikänsä saavuttaneina niiden kierrätyksessä) kuluu energiaa, joten hehkulamppukielto tuntuu "hieman" moralisoivalta näpertelyltä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Montako Jussi Halla-ahoa tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?"

101. Jos Halla-Aholaiset aikoo eduskunnassa saada enemmistönä jotain läpi,mitä lupaavat.

Tai käännyttää muita puolueitat Halla-Aholaisiksi ,jotta saa ennemistön taakseen .

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Valossa on kivempi vaeltaa. Annetaan Jussin vaihtaa edes yksi lamppu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos siirryttäisiin nykyaikaan, eli hehkulampuista led-lamppuihin, niin vastaus blogistin kysymykseen olisi ettei Halla-ahoa enää tarvita lamppua vaihttamaan, kun se led- lamppu voi kestää ihmisiän, kuten myös hänen puolueensa puheenjohtajuus kestää Soinilla yhtä kauan kuin puoluekin.

Kun Soinin aika on lopussa, loppuu myös puolueen aika. Jos joku muu kuin Soini valitaan puolueen puheenjohtajaksi ei kyseessä ole enää sama puolue, ei ainakaan jos Halla-Aho valitaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset