jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Suomi on Euroopan unionin jäsen

 

 

Perustuslain ensimmäisessä luvussa kirjatun valtiosääntöpykälän mukaan Suomi on täysivaltainen tasavalta ja Euroopan unionin jäsen.​Mitkä molemmat seikat pysyvät voimassa vielä pitkään, sillä Suomea ei olla muuttamassa kuningaskunnaksi eikä Suomea olla irrottamassa Euroopan unionista.​Kansalaisaloite "Fixitistä" l.  aloite ​kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen EU-jäsenyydestä päättyy jo huomenna kannatusilmoituksien keräämisen osalta ja ainakin vielä tässä vaiheessa näyttää vaadittavien 50 000:n aloitteelle kannatuksensa  antaneen allekirjoituksen raja jäävän rikkomatta.


Suomen kansa on siis nyt tällä  tavoin komplementaarisesti toteuttamassa parlamentaarista valtaa...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Euromies Lasse Lehtinen ripittäytyi viikonlopun Iltiksessä. Hänen mielestään mukavuudenhaluiset herrat ovat sössineet EU:n uskottavuuden, mistä on seurannut kansallisten populistien suosio. Mitäs nyt tehdään?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Itse ainakin alan valmistautua kuusenhakuun - tuossa on "tiluksilla" useitakin joulukuuseksi sopivia parimetrisiä näreentaimia, joista me demokraattisesti äänestämällä sitten tulemme valitsemaan yhden.

EU-jäsenyydestä ei ihan vähään aikaan taideta Suomessa järjestää kansanäänestystä, sillä kansa taitaa olla suhteellisen tyytyväinen lopultakin unionin tuomiin matkustus- ym. vapauksiin. Johtavien poliitikkojen (herrojen) sidokset EU:n ytimeen ja mukavuudenhalu tietenkin lujittavat maamme jäsenyyttä tässä rauhan projektissa,,,

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kaikki ovat varmaan huomanneet että maamme, herrojen kuten kansanedustajien ja ministerien taso koko ajan vain huononee. Oli hyvä että sen verran meissä oli aiemmin sanoisko viisautta, että anoimme ja pääsimme EU:n holhoukseen. Nyt olemme kuin Herran kukkarossa. Omat sipilämme eivät voi enää tuhota isänmaatamme.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Onhan tämä kaikki pannut minutkin miettimään: ryhdytäänkö nykyään poliitikoiksi vain oma karriääri mielessä sen sijaan, että haluttaisiin toteuttaa suurta missiota isänmaan parhaaksi? Olisiko esimerkiksi Jyrki Kataiselle juotettavissa totuusseerumia asian selvittämiseksi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset