jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Itsenäisyyspäivän rauhoittaminen

Sosiaalisessa mediassa liikkuvien tietojen mukaan Suomen kansallismieliset piirit aikovat järjestää maamme pääkaupungissa Helsingissä itsenäisyyspäivänä erilaisia demostraatioita, mielenosoituksia ja jopa erikoisen kaupungin halki kulkevan soihtukulkueen, joissa osoitetaan huolestuneisuutta maamme tulevaisuudesta ja suunnitelmien mukaan myös osoitetaan kunnioitusta menneiden sukupolvien työlle.

​Järjestävien tahojen mukaan nyt on korkea aika hakea kansallista yhtenäisyyttä ja siinä mielessä he korostavat tiedotteissaan suomalaisia pysyväisarvoja - positiivisuutta, kunnioitusta ja yhteen hiileen puhaltamista siis.

​Mikä asettaa heti näitä jo perinteiksi (ja suurelta osin mellakoinniksi ja poliisiväkivallaksi) muodostuneita itsenäisyyspäivän kansallismielisiä tilaisuuksia vastustaville ryhmittymille haasteen ja myös oivan tilaisuuden vastustaa rasismia, natsionalismia ja muuta rajakkiutta ilman provosoitunutta aggressiota ja väkivaltaa.

​Anarkistien ja muiden natsivastaisten kansalaisten kannattaa siis mielestäni positiivisuuden, kunnioituksen ja yhteen hiileen puhaltamisen hengessä järjestää itsenäisyyspäivänä omia positiivisuutta ja kunnioitusta huokuvia järjestäytyneitä tai vapaamuotoisia demonstraatioitaan ja vaikkapa mobilisoida  oma parin sadan henkilön kunniavartio Hietaniemen hautausmaan sankarihaudoille osoituksena kunnioituksesta edellisten sukupolvien uhrauksille...

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

​"Mikä asettaa heti näitä jo perinteiksi (ja suurelta osin mellakoinniksi ja poliisiväkivallaksi) muodostuneita itsenäisyyspäivän kansallismielisiä tilaisuuksia vastustaville ryhmittymille haasteen ja myös oivan tilaisuuden vastustaa rasismia, natsionalismia ja muuta rajakkiutta ilman provosoitunutta aggressiota ja väkivaltaa."

Näytäs todisteita, missä "kansallismieliset" tilaisuudet ovat johtaneet mellakoihin ja poliisiväkivaltaan Suomessa?

Sillä itselle tulee mieleen kaikki anarkistien ja muiden kiakkovieraiden hulinat.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Esimerkiksi viime vuoden itsenäisyyspäivänä kriittisesti kansallismielisten soihtukulkueeseen suhtautuneita kaduntallaajia pidätettiin mielivaltaisesti ja käytettiin poliisin toimesta uuden lamautusaseen harjoitusmaaleina :

http://yle.fi/uutiset/3-8507915

Aikaisempien vuosien kokemusten perusteella ehdotan itse, että tarkoituksellisesti näkyvän kansallismielisyyskritiikin sijasta anarkistit ja muut vaihtoehtoisesti ajattelevat kansalaiset järjestäisivät tänä vuonna ihan vain omia mielenosoituksiaan ja mobilisoisivat vaikka sen kunniavartion sinne Hietaniemen hautausmaalle ylläpitämään hautausmaan rauhaa ja samalla kunnianosoitukseksi edellisten sukupolvien uhrauksille...

Marko Parkkola

Tarkoitatko sitä tapausta, jossa silmäänsä saanut oli kirjoitellut yrittäneensä hyökätä useita kertoja poliisimuurin läpi ja viimein saanut projektiilia kohti? Vasemmistolainen väkivalta on vain erilaista, koska se kohdistuu rakenteisiin. Vai miten se meni.

Itse aion marssia rauhassa ja kunnioittaen 612-soihtukulkueessa. Ei haittaa minua vaikka siellä kävelisi rauhassa ja kunnioittaen myös vasemmistoliittolaisia.

Muuuutta vasemmistoliitto yhdessä väkivaltaisen antifan ja anarkistien kanssa onkin päättänyt järjestää vastamielenosoituksen. Jo on kummalliseksi mennyt. Onneksi poliisi pitää häiriköt kurissa ja nuhteessa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #8

Jos anarkistit muodostavat ehdottamani kunniavartion sinne Hietaniemen hautuumaalle ja yhdessä sitten laskette sen seppeleen sankarihaudoille, niin silloinhan "yhteen hiileen puhaltaminen" konkretisoituisi jollain kouriintuntuvalla tavalla.

Poliisikaan tuskin tulee häiriköimään hautausmaalle painekuulakivääreineen ja hevosineen...

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #11

Tuo on minusta ihan hyvä idea. Poliisikin voisi hiljentyä hetkeksi kunnioittamaan melkein itsenäistä Suomea.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #13

Anarkistit ja kunniavartio? lol

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #13

Anarkistit ja kunniavartio? lol

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #13

Anarkistit ja kunniavartio? lol

Ilkka Huotari

Joo, olisi kiva, jos väkivallalta tällä kertaa vältyttäisiin.

Kivien heittely ihmisjoukkoon on vähän liikaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyllä näin on - itsenäisyyspäivää pitää juhlistaa rakentavammin.

Juha Hämäläinen

Älkää siis paiskoko kiviä vaan toimikaa, kuten ehdotat "rauhaa rakentavasti".

Tutustu kansallismieliseen! Älä ole rasisti!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Kukapa suomalainen ei olisi kansallismielinen...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mielenkiintoista taas nähdä kuka ja mitkä ryhmät tekevät eniten:
A) Vahinkoa julkiseen omaisuteen/yksityiseen omistukseen?
B)henkilävahinkoja
C)Virkavalta vahinkoa
D)Muuta vahinkoa joka ei tule nyt mieleen (Hevosenkin mainitsen tässä)
E)Eläinrääkkäys (hepat)
F)Rauhaisin
G)Media keskeisin, siis kuka saa palsatilaa eniten? Yleensä itsenäisyyspuolueen tekemä rauhallisin ja toimivin mielenosoitus ei saa ollenkaan palsatilaa.
H)Asiallisin, olkoot mielipide mikä tahansa
J)Kuka tulee estelemään ketäkiin, ja vittuilemaan muille porukoille.

PS: Poliisit saavat kyllä olla taas tänä vuonna tarkkoja ja hyviä työssään.. Onnea jokaiselle jotka lähtevät tekemään arvokasta työtä!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Nuo kaikki luettelemasi haitat voidaan välttää, kun väki vain pysyttäytyy blogissa esitetyissä suomalaisissa pysyväisarvoissa - medialla on toki keskeinen rooli siinä, kuka saa eniten huomiota,,,

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muistan kuinka 70-luvulla vain vasemmistolaiset protestoivat itsenäisyyspäivän viettoa vastaan. Senaatintorilla soihtukulkueen edessä muuan yliopiston opiskelijakunnan tomera nuori nainen kailotti mikrofoniin: "Mitä merkitsee itsenäisyys meidän 80.000 työttömällemme."

Joku kulkueesta katkaisi soihtunsa kärjellä maassa piuhan hänen mikrofoniin ja puhuja poistui kyynelehtien puhujapöntöstään. Kuulijoiden joukosta huudeltiin: "Lue sanakirjasta mitä itsenäisyys merkitsee!"

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tänä päivänä työttömiä on Tilastokeskuksen tietojen mukaan noin 215 000 ja työvoimatoimistojen omien asiakastilastojen perusteella työttömien määrä lienee tosiasiassa vielä suurempi - tuossa on jo aihetta muutamaankin itsenäisyyspäivän puheeseen...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ei net ois kunnioittavia eikä positiivisia, mie en kannata vastamielenosotuksia, son vanhanaikasta ja alentuvasti osottelevvaa kisailua, kumpi on jotaki ja kumpi ei.

Jaakko Häkkinen

"Mikä asettaa heti näitä jo perinteiksi (ja suurelta osin mellakoinniksi ja poliisiväkivallaksi) muodostuneita itsenäisyyspäivän kansallismielisiä tilaisuuksia vastustaville ryhmittymille haasteen ja myös oivan tilaisuuden vastustaa rasismia, natsionalismia ja muuta rajakkiutta ilman provosoitunutta aggressiota ja väkivaltaa."
-- Ehkä et muista, että se väkivaltahan yleensä johtuu juuri niistä anarsistien aggressiivisista vastamielenosoituksista.

Pekka Pylkkönen

Varmaan tässä vähän tälläistä provoilua ilmassa, mutta ihan siltä varalta että olet lukenut uutisesi valikoivasti, eiköhän huolestuneempi kannata taas kerran olla näistä Arhinmäen ja Auvisen opetuslapsista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

https://jojalonen.wordpress.com/2016/11/29/kyvyton...
Jos kahakoita tulee lie tässäkin syytä.
Vastamielenosoitus pitäisi järjestää poliisitalon edessä. Itse meinaan muina naisina käydä viemässä kynttilän Jimi Karttusen muistopaikalle. Lähelle natsien mielenosoituksia en todellakaan halua mennä.
Tuolla aikaisempi kommentaattori käytti jo argumentointia missä Jimiäkin syytettiin omasta kuolemastaan. Natsit levittävät energisesti päälaelleen käännettyä maailmankuvaansa. Sen mukaan meidän pitäisi olla huolestuneempia sananvapauttaan käyttävistä kuten Jimi K. kuin natseista.
Minä osoitan huolestuneisuuteni viemällä kynttilän Karttusen muistopaikalle. Natseja en halua nähdä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Jos viitsisit olla linkkailematta kirjoituksiani tähän palveluun.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kyllä sinäkin Sini varmaan täysijärkisenä ja lämminsydämisenä ihmisenä olisit nähnyt mieluummin, että Jimi K ei olisi kuollut niin ikävällä tavalla. Jos menee viemään kynttilänsä provosoimatta, ei siinä mitään. Mutta on se oikeastikin oman itsesuojeluvaiston pettämistä tai piittaamattomuutta terveydestään, jos menee (poliittisistakaan syistä) työntämään keskisormen karhun häkkiin. Se kun ehkä puree niin kuin pedoilla on tapana, ihan riippumata siitä onko sillä meidän tai lain mielestämme oikeutta tehdä niin. Realisti katsoo ensin, että poliiseja tai muita apuvoimia on lähistöllä, jos menee sylkemään jonkun arvaamattoman narkkarin tai avopotilaan tai hulluksi tietämänsä/arvaamansa väkivaltahihhulin suuntaan. Jos ilmiselvällä natsilla tai jihadistilla on aatteenpaloa katseessa ja nyrkit tai keittiöveitsi ojossa, älä ärsytä sitä vaan vaikene viisaampana ja soita poliisille tai kirjoita vaikka blogi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En nyt ihan ymmärrä viestiäsi. Natsien mielenosoitus ei sentään ole Jimi Karttusen aukiolla ja kirjoitin juuri etten halua heidän riittejään nähdä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #24

Aivan. Mitä et ymmärtänyt? Varmaan ymmärsit sen, että jos Jimi K olisi ollut yhtä fiksu kuin sinä, nyt ei olisi Jimi Karttusen marttyyriaukiota, vaan hän saisi elää oikeasti ihmisen elämää. Se oli pointti. Sääli, että aatteenpalo saa kaikilla suunnilla ihmiset sillä tapaa suunniltaan, että tulee tehtyä harkitsemattomia äkkiliikkeitä. Valitettavasti tunnetun natsin jalkoihin sylkeminen on sellainen kohteessaan riitinhäpäisyksi luokiteltava teko, että se pitäisi maltillisessa mielessä tunnistaa hullun provosoimiseksi.

Toivoisin nyt, että muutkin olisivat yhtä rauhanomaisia kuin sinäkin, eivätkä menisi hullujen natsien tai hullujen anarkistien tielle provosoimaan noita kahta sikapoppoota, eivät ainakaan meidän kunniallisten ihmisten pyhänä pitänämämme itsenäisyyspäivänä 6.12.

Niin, ja tässä lauseessa käytän ns. sinä-passiivia eli en tarkoita ohjetta sinulle erikseen vaan kaikille kaikkialla: "Jos ilmiselvällä natsilla tai jihadistilla tai anarkistilla on aatteenpaloa katseessa ja nyrkit tai keittiöveitsi ojossa, älä ärsytä sitä vaan vaikene viisaampana ja soita poliisille tai kirjoita vaikka blogi."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Jimi ei hakeutunut mihinkään tappeluun. Jimi osoitti mielipiteensä politiikkatorilla ohittamaansa inhottavaa esitystä kohtaan. Sen olisin minäkin tehnyt. Itsenäisyyspäivän natsikulkue on suuri mediatapahtuma jota voi boikotoida. Politiikkatorilla uhoavia natseja ei voi etukäteen välttää.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #26

"Jimi osoitti mielipiteensä politiikkatorilla ohittamaansa inhottavaa esitystä kohtaan. Sen olisin minäkin tehnyt."

Luojan kiitos Sini, ettet kuitenkaan mennyt tapattamaan itseäsi, vaan elät. Olethan nyt sentään viisastunut, jos vastaava tilanne tulee eteen etkä ole käynyt taekwondo-kurssilla tai muutenkaan halua turpaasi mielipuolelta eikä poliiseja näy ihan lähellä? Myös Jimillä oli ihan yhtä hyvä oikeus saada elää rauhassa kuin meillä kaikilla muillakin sinun ja minun lisäkseni. Ja sillä Puotilan kappelipuiston vanhuksellakin ja Ohion valtionyliopiston opiskelijoillakin olisi pitänyt olla oikeus elää, vaikka he eivät ehkä edes esittäneet minkäänlaista poliittista protestia hullujen tappajiensa provosoimiseksi.

Kukaan ei voi estää työntämästä keskisormea pedon häkkiin protestimielessä, mutta vartijatkaan eivät aina ehdi apuun. Eikä risteyksessä kannata rynnätä auton alle vaikka vihreitä vasten saa lain mukaan kävellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset