jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Lakivaliokunnan esityslista perjantaille 25. marraskuuta

Lakivaliokunta kokoontuu perjantaina 25. marraskuuta päättämään  mm. seuraavien hyvinkin mielenkiintoisten lakialoitteiden jatkokäsittelystä :

 

  • Lakialoite laiksi rikoslain 20 luvun 8 §:n muuttamisesta - lakialoite 86/2016
  •  
  • Äitiyslaki - kansalaisaloite KAA 3/2016
  •  
  • Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta - kansalaisaloite KAA 2/2016

 

​Lakialoite 86/2016 on kristillisdemokraattien kansanedustajan Päivi Räsäsen  ja 11 muun kansanedustajan  allekirjoittama aloite seksuaalipalvelujen ostamisen kriminalisoimisesta eli aloite sisältää ehdotuksen seksipalveluiden oston totaalikiellosta ns. Ruotsin mallin mukaisesti. Mikä on aikamoisen erikoinen ehdotus, sillä mainittu ostokielto ei ole toiminut Ruotsissa alkuunkaan kysyntää vähentävästi eikä seksityötä tekemään ajautuneiden oikeusturvaa parantavasti. Totaalikielto heikentää myös omaehtoisesti seksityötä tekevien mahdollisuuksia harjoittaa elinkeinoaan.

​Kahdesta valiokunnan saman päivän  kokouksen esityslistalle päätyneestä kansalaisoitteesta voi todeta, että niiden sisältämät  tavoitteet ovat toisilleen melko tarkasti päinvastaiset ja siten loogisesti olisi pääteltävissä, että valiokunta tulee suhtautumaan näistä toiseen kriittisemmällä asenteella kuin ensimmäiseen...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Perustuslakivaliokunta kuulee Aa-aloitteen vireillepanijoita ja avustavaa varatuomariaan 1.12. Se on nyt herrojen käsissä.

Sinänsä ottaen huomioon, että aloitteen "lähetyskeskustelu" käytiin vain 11 viikkoa sitten, paljon on ehtinyt tapahtua. Vahvistaa uskoa, että asia saadaan päätökseen hyvinkin kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Kansalaisaloitteiden kohdalla ei edes lakivaliokunnan mietinnön sisältö ratkaise, koska olen varma, että kumpaankin tehdään ainakin yksi vastalause, joka edustaa lakivaliokunnan enemmistölle vastakkaista kantaa, mikä se sitten onkaan. Käytännössä näiden kohtalo ratkaistaan eduskunnan äänestyksessä. Äitiyslain läpimeno syventäisi Perussuomalaisten kannatuskatastrofia entisestään.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyllä, kansalaisaloitteiden soisi tulevan käsitellyiksi täysistunnoissa äänestämällä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset