jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Helsinki on Guggenheiminsa ansainnut

Helsingin kaupunginhallitus on näyttänyt täpärästi vihreää valoa pitkään ja hartaasti kaavaillulle Guggenheim-museolle.    "Helsingin kaupunginhallitus teki päätöksen äänin 8 – 7. Guggenheim-museon puolesta äänestivät kokoomuksen Tatu Rauhamäki, Lasse Männistö, Laura Rissanen ja Arja Karhuvaara, vihreiden Hannu Oskala ja Sanna Vesikansa, Rkp:n Marcus Rantala ja keskustan Laura Kolbe."​Yleisen ankeuden ja loskan keskellä päätös on positiivinen pilkahdus toteutuvista kestävän kehityksen ideoista - Guggenheim-museo tuottaa, synnyttää ja esittelee uutta ja vanhaa kuvataidetta kustannusedullisesti pitkälle tulevaisuuteen palvellen globaalisti jopa miljoonien kulttuurinnälkäisten tarpeita.

"Kulttuuriin investointi kannattaa aina"

- Claes Andersson -


 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Osa helsinkiläisistä on museonsa ehkä ansainnut, mutta entäs me muut? Miksi meidän pitää rahoittaa museota joko suoraan tai epäsuorasti?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sijoituksena tulevaisuuteen tietysti. Laadukkaan museon voi hyvällä syyllä olettaa tuottavan suoraan ja myös välillisesti matkailun edistymisen myötä taloudellista voittoa "pitkässä juoksussa"....

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Älä viitsi. Guggenheimit ovat sulkeneet ovensa paljon paremmista kohteista.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Laadukkaasti uutta luovan kuvataiteen esilletuomisessa raha ei muuten liene päällimmäinen intressi - esimerkiksi jos Vincent van Gogh olisi päättänyt maalata maisematauluja ja muotokuvia pelkästään elinkeinonaan, niin tuskinpa saisimme nyt ihailla hänen parhaimpien töidensä värikylläisyydestä :

http://www.vangoghgallery.com/painting/starry-nigh...

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Nyt Juho puhuu kallista asiaa.
Minustakin on kornia että hanketta perustellaan taloudellisella tuotolla kun on jokseenkin selvää että tästä tulee säännölinen kuluerä.

Taidetta ymmärtämättömänä ymmärrän taiteelliset näkökohdat ja perustelut paremmin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kertainvestointihan tämä rakennus kustannuksineen on ja lisenssimaksut hoituvat jo kerätyillä yksityisillä lahjoituksilla...

Pitää myös muistaa, että rakennustyöt työllistävät itsessään kuten myös valmiin museon liiketoiminnallinen ja operatiivinen ylläpitokin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #9

Pitää myös muistaa että jos tarjoamme ilmaisen hammashoidon ja hiustenleikkuun työllisyys kasvaa.

Kertainvestoinnistahan ei ole kyse koska kukkeli ei ole ikiliikkuja. Kö?

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #9

→ 9/JA: "Kertainvestointihan tämä rakennus kustannuksineen on.."

Tuota oopperataloa on tullut hieman seurailtua ja näyttää siltä, että hoito- ja korjauskustannukset ovat 30 vuodessa suuruusluokaltaan samaa kuin alkuperäiset investointikustannukset inflaatio huomioiden.
- - -
Mutta itse päätöksestä en osaa olla edes vahingoniloinen.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Saanko ilmaisen lennon Helsinkiin täältä lapin perämetsästä että pääsen katselemaan sitä Guggenheimin taidetta? Minä ja moni muu ei hyödy yhtään tästä kuukkelihaimista.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Bilbao otetaan aina hyväksi esimerkiksi tuosta museosta ja sen kävijämäärät esitellään suurina. Miten Helsinki tulisi vetovoimaisemmaksi, että museoissakin olisi enemmän kävijöitä.

Meillä on Eurooan kemikaalivirasto, mutta se ei välttämättä lisää kävijöitä museoissa kovasti. Bilbaossa on
Euroopan työterveys- ja työsuojeluvirasto. Sen osoite on 12 Santiago de Compostela. Sielthän alkaa tai sinne päättyy myös pyhiinvaellusreitti, jonka vuoksi suuret määrät turisteja liikkuu Espanjassa. Vetonaula ainakin tämä jälkimäinen. Samalla ehkä vaeltajat tai osa heistä vierailee Guggenheim museossa. Kerranhan senkin voi käydä katsomassa, pari voi olla jo liikaa. Itselläni toinen kerta oli pettymys.

Meillä ei Helsingissä ole juuri tuollaista vetonaulaa miksi turistit ihan vasiten tulisivat. Jotain olisi siis keksittävä, että Guggenheim rahat saataisiin kasaan. Minä en niitä halua maksella enkä halua niitä lasteni ja lasenlaseni maksettavaksi.

Yritin kommentoida Johanna Vendelinin oivallista blogia, mutta sellaista ei järjestelmä sallinut. Ehkä hän on bannanut minut.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Helsingissä siis riittää kasvupotentiaalia - kokoomuksen kaupunginhallituksen jäsen Arja Karhuvaara tietää tämän :

"–Guggenheimin avulla kasvava suomalaisen suunnittelun saama lisänäkyvyys nostaa kaupungin vetovoimaa, ja tuo mahdollisuuden rakentaa uusia monialaisia taidepaketteja lentokenttä-Eteläsatama-akselilla koko Uudellemaalle aina Hämettä myöten."

Hyvässä lykyssä Guggenheim-hankkeen innovatiivisuus heijastuu Savoon saakka...

Olli Kankaanpää

Minäkin syön taidetta enkä leipää.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #10

Vaan jos Olli ruvetaan maalaamaan taidetta,niin saadaan sitä leipää..myydään sitte Kukkenheimille kalliisti..jotain inhorealistista,se menee kaupaksi ja katsojiakin riittää..mulla on yks metodi,mutta en voi sitä ihan siisteyssyistä tähän laittaa.. :)))

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

...suomalaisen suunnittelun saama lisänäkyvyys..hmmmmmmmmmmm...hmmmmm..hmmmm..

Arkkitehtikilpailun voittajaksi valittiin ranskalainen Moreau Kusunoki Architectt :)))))))) Kovinhan se on suomalaisen,ellei peräti perusuomalaisen kuuloista :)) On se täti tuo Karhuvaara..ja,että monialaisia taidepaketteja eteläsatamasta lentokentälle..juuri näin!..jos ne sitte tulee sinne teille vaikka hulikupterilla Kuopion torille Veljmiestä kahtomaan...älä hämmästy,jos siellä lähivuosina alkaa kiinalaisia ja japskeja näkymään tavallista enemmän :))))))

Vakavasti puhuen olen kyllä ihan taide ja museomyönteinen ihminen,mutta tässäkin kaupungissa on hätää ja puutetta,mihin rahaa tarvittais kipeästi
tälläkin hetkellä..noh nyt pitäis sitte rahaa löytyä tärkeimpiinkin hankkeisiin saman verran,jos tuo menee valtuustossa läpi.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #14

Tulikin jo eilen mieleen taiteen pyhiinvaellus. Bilbaon Guggiksen yksi eläteistä lie se Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitti. Meillä se voisikin olla taiteeseen satsattu kattaen laajasti Suomenniemen. Niin ehkä pärjäisimme hyvinkin noissa maksuissa? Miten on taiteen aneet. Niitäkin voisi kerätä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #26

→ 26/IL: "..taiteen pyhiinvaellus"

Pitäisikö suunnitella tänne Kirkkonummen ja Helsingin välille ’Pyhän Jaakon kompostireitti’, jonka päätepisteenä olisi po. museo.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Juho Antikainen... ...Enpä usko, että heijastuu. Kun työmies taidenäyttelyssä jättää rukkasen näyttelytilaan ja lähti hakemaan sitä takaisin, kaikki olivat ihailemassa tätä 'teosta' ja olihan se silmälasien jättäminen taidenäytteytilaan samankaltainen ihailutilanne, nämä olivat FBssä, ei välttämättä HUHU.

Kärsimys tuottaa paljon. Enemmän kuin kymmenkunta Amsterdamin matkaa on tullut tehtyä ja tietysti Van Gogh käyntejä. Ja Rembrandthuis viisittejä Damissa ja StPb vielä enempi, jossa on paljon Rembrandtin teoksia. Ja muita tärkeitä minulle.

Tosin Rembrandt rikastui elinaikanaan, mutta menetti kaiken vihulaisilleen. Talo on kuitenkin pidetty hyvin yllä.

The Third Man Orson Welles' Great Cuckoo Clock Speech against Democracy Peace & Brotherly Love

https://www.youtube.com/watch?v=nyuJQ_UO7OE

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kyllähän vasemmiston taikaseinästä rahaa irtoaa.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ironisesti Guggista eloon ovat äänestämässä kokoomus, rkp ja keskusta eli rikkaat. Ehkä hekin tajusivat että veronmaksajan taskut ovat syvät.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

FBssä... ...rakennusinsinööri) totesi välittömästi, että tuon kokoinen rakennus tuolle tontille maksaa 300 miljoonaa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Mehän maksamme, sinisin silmin rahat Guggikselle kannamme ja vuosia rakennuksen olemassaoloa siunaamme. Mitä se vielä Helsigille synnyttääkään ja koko maalle tietysti. Kustannuksia ihan varmasti ja paljon, enemmän kuin on osattu laskea.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Sinänsä mitään tätä vastaan ole, mutta eikös nyt niitä kankaita voi töhriä ihan omilla kun rahoilla, ettei tarvitsisi veronmaksajien rahoja käyttää muutaman kultivoituneen harrastuksiin.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Jos se G nyt sitten toteutuu, on sen vaikutuspiirissä olevien kansalaisten varmistettava, että siitä tulee koko kansan olohuone. 18e pääsylippu, joka ylittää monella päivän ruokabudjetin, takaa jo sen, että koko kansa ei sinne pääse.

Helsingin kaupungin ja muiden julkisten rahoittajien pitää varmistaa se, että kaikilla ihmisillä on tasavertainen mahdollisuus päästä nauttimaan taideaarteista, mm. jakamalla ilmaisia lippuja tarvitseville. Ilmaislippuja kuljetuksineen pitäisi järjestää myös vastaanottokeskusten asiakkaille. Helsingin kaupungilla olisi hieno tilaisuus sanoa vahva EI rasisimille mahdollistamalla turvapaikanhakijoille tilaisuus osallistua G-museossa järjestettäviin VIP-tilaisuuksiin.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Helsinki on Guggiksensa ansainnut. Siinä mielessä että tyhmästä päästä kärsii koko keho. Kannattaa kuntavaaleissa äänestäessä muistaa kenen idea tämäkin oli.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ihastuttavan positiivinen näkemys. Harva tahohan pystyy tuottamaan ja synnyttämään vanhaa kuvataidetta kustannusedullisesti.

Ilkka Huotari

Yksityistä julkisella rahoituksella. Ei voi ihan ymmärtää. Mutta näinhän se menee pankkibisneksessäkin (pelastuspaketit).

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onhan se puhtaasti äänestäjien vika, että on tuollaiset valtuutetut. Ihan on itseaiheutettuja nämä loputtomat virheinvestoinnit.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Eli helsinkiläisten tulisi välttää kokoomuksen, vihreiden, keskustan ja RKPn äänestämistä ja suosia persuja, vasemmistoliittoa ja SDPtä?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ihan itse ovat kokoomus ja kumppanit kuoppansa kaivaneet. Inspiraatiota voi hakea myös pienpuolueista, kuten piraatit tai liberaalit.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#27. MUTTA KUNNALLISVAALIT lähestyvät!! Niissä jokaisella on mahdollisuus ja oikeuskin korjata erehdyksensä ja virhearviointinsa sekä vaihtaa ketä tällä kertaa äänestää.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Jahas jos valtuusto vielä päätyy myönteiseen kantaan niin asia lienee selvä. Valtion kukkarolla käydään joka tapauksessa ja tiuhaan, miten sitä sitten verhoillaankin.

Sen jälkeen puuttuu enää se taide....missähän elimessä siitä päätetään. Ei silti eihän se niin tärkeä juttu olekkaan. 3D tulostettu kopio jostain Mooren kivityöstä riittää hyvin. Ruosteisia polkupyöriä meillä on entuudestaan ja heinäseiväs asetelma voisi edustaa sitä kansallista osaa......

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mukava seurata projektin kehittymistä. Sitten joskus,kun tämä Guggis valmistuu ja muuttuu osaksi kaupunkikuvaa, toivon että rakentamista kannattaneiden nimet kultakirjaimin kirjoitetaan sisäänkäynnin viereen.

Ei pääse sitten tavan turistilta unohtumaan, keitä on kiittäminen tästä kulttuuripläjäyksestä ja urotyöstä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#31. #...toivon ,että rakentamista kannattaneiden nimet kultakirjaimin kirjoitetaan sisäänkäynnin viereen. Ei pääse sitten tavan turistilta unohtumaan, keitä on kiittäminen tästä kulttuuripläjäyksestä ja urotyöstä."

Kannatetaan! He ovat toden totta muistolaattansa kissan kokoisin kirjaimin ansainneet "kulttuurivallankumouksellisella", rakennustaiteellisella tempullaan. Siinä on suomalaisen, edistyksellisen brändäyksen kokonaiskuva turisteillekin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Minun on vaikea nähdä hanketta muuna kuin pilkantekona Kiasmalle. Miten olisi, stadilaiset, rakentaisitteko saman tien neljännen musiikkitalon siihen Musiikkitalon, Finlandia-talon ja Oopperan jatkoksi, valtion rahoilla tietenkin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Valtio voisi ryhtyä investoimaan maakuntien taidelaitoksiin, koska helsinkiläisillä on näköjään varaa kustantaa itsekin... Kiasman voisi purkaa, jolloin helsinkiläiset voisivat ottaa siihenkin jotain amerikkalaista, vaikka Trump-museon.

Käyttäjän JohannaVendelin kuva
Johanna Vendelin

Kannatan sinänsä taiteen sekä turismin edistämistä. Tämän voisimme tehdä toisellakin tavalla esim. satsaamalla jo olemassaolevien museoiden näyttelyihin. Kansainväliset, vetovoimaiset näyttelyt on kaiken a ja o.

Guggenheimia ei voi kannattaa sen korkean kulurakenteen takia. Tulee erittäin kalliiksi helsinkiläisille, ja nämä verorahat on pois muusta. Vaihtoehtoja Guggenheimille on mietitty aivan liian vähän. Ideaalisessa ratkaisussa rakentaisimme eteläsatamaan jotain omaperäistä yksityisellä rahoituksella. Kaupunki saisi tuloja eikä joutuisi maksajaksi.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Eilen yritin kommentoida ansiokasta blogiasi Guggenheimista, mutta ei onnistunut. Olet ilmeisesti sulkenut minut pois kommentoimasta. Blogissani tuolla vapaa vuoron puolella oli samansuuntaisia ajatuksia kuin sinulla tuossa kommentissa. Siellä myös mietittiin vaihtoehtoja Guggenheimile. Niitä pitäisikin nostaan nyt esille huomattavasti enemmän. Tosin tuntuu sille, että päätösverkosto toimii jo Guggiksen puolesta emmekä sille mahda muuta kuin hyväksyä sen mitä tuleman pitää. Päättäjien nimet kyllä menevät omalle listalle. Sitä sitten voi eri vaaleissa tarkastella.
http://ilgron11.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kyllä siellä Vendelinin blogissa sinunkin kommenttisi näkyy. Moderoitujen blogien kommenteista ei tule ilmoitusta kotiin.

Niko Sillanpää

Kulttuuriin panostaminen on sinänsä halal (kunhan kyseessä ei ole poliittinen tendenssitaide), mutta miksi se pitää tehdä tavalla, johon liittyy turha overhead brändin lisensointimaksujen muodossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näin maalaisena kun tuota katsoo, niin tuo sopii täydellisesti Helsinkiläisten pihalle tuo pytinki, eipä sen niin väliä mitä siellä esitellään, kunhan saadaan komia kökkäre rakennettua, sitten voikin pörhistellä, että kattokaa nyt köyhät, meillä se on tällainen tyhjä pökkylä rannassa.

Rikkaitten ja näemmä Vasemmistoliiton hölmöilyä. Vihreiltä, Kokoomukselta ja Rkp:ltä näitä aivopieruja vokin odottaa viikottain, mutta aina löytyy joku vasemmistolainenkin taideasiantuntia joka tällaista kannattaa.

Paljonko laitetaan vetoa, että budjetti tulee vielä kasvamaan liki puolitoistakertaisesti ja verorahoja kaavitaan lisää, mitenkään en usko, että oikeasti ollaan lähelläkään oikeita kustannuksia. Kaikkihan tämä perustuu siihen, että seuraava hallitus olisi suotuisampi ja sitten antaisi rahaa, kun budjetti ei pidä.

On onni elää Helsingin ulkopuolella, kun kapasiteetti tuolla päättäjillä näyttää olevan keskiarvoa paljon alhaisempi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Uudesta Guggenheimin ei kannata olla turhaa huolissaan. Helsingin kaupungin osuus on vain 80 miljoonaa euroa ja loput kustannuksista hoidetaan tukisäätiön toimesta, kuten käytännön ylläpidon kustanuksetkin.

Rahallisesti on kyse siis varsin pienestä summasta verraten sitä Helsingin kaupungin konsernivelkaan, joka on n. 5 mljardia euroa. Tässä kannattaa muistaa myös se, että kaupunki on varakas ja sen asukkaat huomattavasti rikkaampia, kuin muualla Suomessa konsanaan. Kaupungin veroaste on alhainen ja siitä huolimatta kaupungin tilinpäätökset ovat liki poikkeuksetta aina olleet plussa puolella.

Eli kyllä Helsingillä ja helsinkiläisillä on varaa ryhtyä ilman muuta tähän hankkeeseen. Mitä ilmeisimmin kaupungin osuus maksettaisiin liki korottomalla velkarahalla, joka lisäisi kaupungin asukkaiden velkaa vain hiemn yli satasella / asukas n. 8.100 euron tasoon, joka on huomattavasti alempi esim. Espooseen verraten.

Hankkeen kannattavuudesta tai järkevyydetä en lausu mitään.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Juho - pistin ilolla merkille että kannatat Guggenheim taidemuseota vaikka oman puolueesi äänesti sitä vastaan Helsingin kaupunginhallituksessa.

Oma kantani - en ole tarkasti tutustunut hankkeeseen. Olen kuuluisan suomalaisen nykytaiteilijan (Veikko Hirvimäki) poika ja siten myös taide on minulle tärkeää.

Mutta - koska Suomi on se mikä se on #kaverisosiaalikapitalismi ulottuu politiikka ja julkinen rahoitus aivan liikaa myös näihin juttuihin. Minun visioni #unitaskansanliike #petripresidenttiehdokas Suomesta on toisenlainen ja siinä ei tarvitsisi niin pohtia veronmaksajien rahan käyttämistä...

Toisena isona kysymyksenä näen sen että Kiasma on jo olemassa. Ja Emma... Helsinki ei ole kuitenkaan määräänsä isompi kaupunki.

Ars longa vita brevis.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Itse en ymmärrä miksi meidän pitäisi rakentaa taas uusi vain yksistään taiteelle omistettu Guggeni, jossa meillä ei edes olisi määräysvaltaa, vaan vain maksajan osa. On jo tullut moneenkin kertaan toivottua, että Helsingin parhaalle paikalle rakennettaisiin meidän oma kulttuurille, arkkitehtuurille ja teolliselle muotoilulle tarkoitettu monitoimitila.

Itse haluaisin sinne myös taiteilijoille tilat, jossa he voisivat pitää edullisesti myöskin myyntinäyttelyitä, samoin kuin muitakin muotoilun- ja tekstiilitaiteen näyttelyitä. Mahdollisuuksia eri kulttuuritoiminnoille pitäisi keksiä paljon enemmän ja nimenomaan yhteen tilaan koottuna ne antaisivat myöskin kattavan koosteen meidän suomalaisten osaamisesta.

Jos meillä olisi kanttia, siis poliitikolla olisi, niin voisimme lähteä ihan uudelta pohjalta ajattelemaan koko projektia meidän suomalaisten oma hyöty ensisijaisena tavoitteena.

Guggenheimista sanottiin jo vuosia sitten ennen kuin meillä oli tätä alettu edes ajamaan kuin käärmettä pyssyyn ja Guggenilla oli takanaan jo liian monta turhaa yritystä saada uusia yrityksiä muihin maihin ja nyt alettiin pehmitellä Suomea. Hyvinhän se onnistuikin....Suunnittelukilpailuakin touhuttiin jo ihan liian aikaisin, vaiikei mitään muuta päätöstä oltu edes vielä tehty ja rahotuskin oli levällään....ihan kuin se on vieläkin.

Suunnittelukilpailussakin oli puutteita, kun suomalaiset noudattivat tarkasti annettuja koko ym. sääntöjä ja minun tietoni mukaan sitä eivät ulkomaalaiset niin kirjaimellisesti edes noudattaneet, eikä myöskään voittajaehdokas.

Suomessa näyttää onnistuvan kaikki, kun vain tarpeeksi pusketaan ja kehutaan utopistisin laskelmin ja lähdetään heti toimeen ilman sen kummempia mietteitä, että mitkä olisivat vaihtoehtoiset ja paremmat ratkaisut näin omista lähtökohdistamme ajatellen. Pitäisikö vielä istua alas ja neuvotella kulttuuri - ja vientiyritysten kanssa mitä he itse pitäisivät parhaana ehdotuksena? Teemmekö niin kuin taloudesta aika heikosti perillä olevat poliitikot haluavat, vai pannaanko vielä mietintämyssy päähän?

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Ehdotan jälleen, että mitäs jos sijoitettaisiin 80-140 miljoonaa olemassa oleviin kulttuurilaitoksiin, ja laitettaisiin kansallisooppera, -baletti ja RSO muutamaksi vuodeksi maakuntakiertueelle? Tuettaisiin ahdingossa olevia maakuntateattereita ja harrasteryhmien mielenkiintoisia projekteja?

Nostettaisiin ja pidennettäisiin taitelijoiden apurahoja sekä helpotettaisiin esimerkiksi tilojen ja tarvikkeiden hankintaa.

Montako vuotta saataisiin taiteilla samalla rahalla, kun mitä nyt menee Guggenheimin seiniin? Kummassako vaihtoehdossa kulttuuri toteuttaisi sitä kulttuurin aitoa tehtävää, luovuutta ja sen saatavuutta paremmin?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sinulla on rakentavin ehdotus aikoihin, kotimainen kulttuurin tuottaminen kun vaatii sinnikästä intohimoa yhteiskunnan nimellisen tuen varassa...

Käyttäjän TinoVlkki kuva
Tino Välkki

Talvivaaraan on varaa kammeta 100 miljoonaa aina silloin tällöin. Kultturille ei olla valmiita antamaan ropsiakaan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kyllä tuolla 130 miljoonalla voitaisiin maksaa aika monta apurahaa kulttuurityöläisille. Tuskinpa suomalaisten taiteilijoiden teoksilla olisi mitään asiaa mihinkään G-museon näyttelyyn.

Käyttäjän TinoVlkki kuva
Tino Välkki

SEHÄN SE POINTTI ONKIN. TALVIVAARAAN KAMMETAAN RAHAA, KUIN KANKKULAN KAIVOON. kAI SIITÄ OSAN OLISI VOINUT KÄYTTÄÄ JOHONKIN JÄRKEVÄMPÄÄNKIN?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Talvivaarassa taitaa olla liian monen isokenkäisen viimeiset sijoitusfyrkat liossa. Samoin voi käydä tulevan Guggelinkin kanssa. Molemmat kansantalouden mustia aukkoja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomessa toimii taloudellisessa syöksykierteessä oleva Stockman ja hyvin menestyvä Tokmanni.

Jospa ensin kokeltaisiin kotimaista Kukkenhaimia ja vasta sitten Guggenheimia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset