jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Avioliittolakiin liittyvä keskustelu jatkuu eduskunnassa

Kansalaisaloitteen pohjalta käytävä avioliittolakiin liittyvä  lainsäädäntötyö jatkuu viime aikoina julkisuudessa esitetyistä epäilyistä huolimatta määrätietoisesti ja yllättävän nopealla aikataululla, sillä jo heti ensi viikon tiistaina 22. marraskuuta asiaa käsittelevä valiokunta kokoontuu kuulemaan  useaa lainvalmistelun kannalta tarpeelliseksi katsottua asiantuntijaa.

​Eri hallinnonaloja edustavien asiantuntijoina kuultavien viranomaisten ohella ehkä lakikokonaisuuden kannalta mielenkiintoisimmat lausunnot antanevat Adoptioperheet ry:n koordinaattori Julia Kurki ja Sateenkaariperheet ry:tä asiantuntijakuulemisessa edustava toiminnanjohtaja Juha Jämsä.

​Molemmat kansalaisjärjestöthän ovat kirjallisissa ennakkolausunnoissaan (12) osoittaneet periaatteellisen tukensa kansalaisaloitteen pohjalta toteutettaville lakimuutoksille, mutta lainsäädäntöesityksen yksityiskohdista kumpikin järjestö on löytänyt myös olennaisia moitteen alaisia puutteita.

​Yhdenvertaisuuden toteutumisen, sukupuolten välisen tasa-arvon  ja lapsen edun huomioimisen näkökulmasta Sateenkaariperheet ry:n vaatimukset yksin lastaan hoitavien miesten oikeudesta isyys- ja vanhempainpäivärahaan sekä lastaan hoitavien isien mies- ja naispuolisille avo- tai aviopuolisoille oikeudesta vanhempainrahapäiviin ovat oikeutettuja. Myös Adoptioperheet ry:n huomio adoptiovanhemman avopuolison jäämisestä vanhempainpäivärahaoikeuden ulkopuolle  ja siten eriarvoiseen asemaan biologisen vanhemman avopuolisoon verrattuna edellyttää yhdenvertaisuuden tosiasiallisen toteutumisen vuoksi ja lapsen ja avopuolison kiintymyssuhteen lujittamiseksi sairausvakuutuslakiin tehtäviä yhdenvertaistavia muutoksia.Näin se lainsäädäntötyö etenee, säädös kerrallaan...


 

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset