jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Hallitukselta raju esitys - "Akat töihin rahan voimalla!" :)

Hallitus on esittänyt pyrkivänsä parantamaan naisten tasa-arvoista kohtelua ja työllistymistä. Hallitus antoi eduskunnalle 22. syyskuuta esityksen siitä, että naispuolisen työntekijän perhevapaista aiheutuvia vanhemmuuden kustannuksia tasattaisiin työnantajalle maksettavalla 2 500 euron kertakorvauksella.

  "Nuorten naisten tasa-arvoisen kohtelun, työllistymisen edistämisen sekä perhevapaista työnantajille aiheutuvien kustannusten tasaamiseksi esitetään työnantajille maksettavaa kertakorvausta, jonka kustannusvaikutus on vuositasolla 75 milj. euroa ja 45 milj. euroa v.2017. Lisäkustannukset rahoitetaan työnantajien sairausvakuutusmaksulla, joten se ei vaikuta valtion menoihin​."

​Valtioneuvoston ja sosiaali- ja teveysministeriön verkkosivuilla olevan tiedotteen mukaan tuki maksettaisiin kaikille työnantajille, jotka maksavat työsopimuksen tai työ- taikka virkaehtosopimuksen perusteella palkkaa vähintään yhdeltä kuukaudelta äitiysrahakauden aikana. Korvauksen saamisen edellytyksenä olisi myös se, että työsuhde työnantajaan on kestänyt vähintään kolme kuukautta ennen äitiysrahakauden alkua ja työsuhde perustuu vähintään vuodeksi tehtyyn työsopimukseen. Lisäksi työajan tulee olla äitiysrahakauden alkaessa vähintään 80 prosenttia alan kokoaikaisen työntekijän säännöllisestä työajasta. Korvauksella pyritään tukemaan pysyvien ja jatkuvien työsuhteiden syntymistä.

​Hallituksen esityksen tavoitteena on tukea nuorten naisten työllistymistä ja siten samalla parantaa maamme kilpailukykyä.

​Sinänsä kannatettavasta esityksen perusteluun sisältyvästä ajatuksestaan huolimatta hallituksen toiminta tasa-arvon edistämisessä jää silti tämän esityksen myötä pienimuotoiseksi puuhasteluksi ja lain tasolla toteutuessaan esityksen voi myös katsoa osaltaan jopa tukevan nykyisiä työmarkkinoilla  ilmeneviä  epäsymmetrisiä käytänteitä  - ainoastaan äitiysrahaan oikeutettujen työntekijöiden perhevapaista aiheutuvien kustannusten korvaamiseksi tarkoitettu tuki ei siis lainkaan  kannusta työnantajia kannustamaan isejä jäämään perhevapaille...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Myös Suomen Yrittäjien tj. Mikael Pentikäinen pitää hallituksen toimia riittämättöminä - hän tosin perustelee näkemystään lähinnä yrittäjien näkökulmasta painottaen työntekijän vanhemmoitumisesta yrityksille koituvien taloudellisten seuraamusten tasaisemman jakautumisen oikeudenmukaisuutta :

"- Edelleen perhevapaista koituvien kustannusten rahoituksen pohjaa tulisi kuitenkin laajentaa. Kertakorvauksesta huolimatta työnantajalle jää kannettavaksi muun muassa sijaisen rekrytoinnista ja perehdyttämisestä aiheutuvia epäsuoria kuluja"

https://www.yrittajat.fi/uutiset/541990-2500-euron...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset