jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Rasistit Pekkoina ja Pätkinä?

 

Joskus käänteispsykologia on ihan  kelpo vaihtoehto silmien avaamiseksi :


 

 

 

https://

​Niin?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ainakaan mun halkinaisessa kännykässä ei näy linkkiä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

PV ei ole mitenkään mobiiliystävällinen alusta - videolinkissä on striimi Suomi Ensin -demonstraatiosta. Pekka ja Pätkä politiikan pyörteissä...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Nii-iiin. Jatkat kryptisellä linjallasi. Kertokaa nyt muutkin että joku edes ymmärtää mistä puhut (koska itse en). Olen kai vain tyhmä. Se joka ymmärtää kertokoot.

Toki olen katsonut vasta ekat 20 minsaa tuosta whatever-miekkarista, mutta vaatimustasot bloggauksissa ovat reippaasti kasvaneet kun pitäisi katsoa yli 2 tunnin jauhantaa että olisi mukana bloggauksen sisällössä....

Henkilökohtaisesti voin todeta että mikäli Pekka ja Pätkä leffat ovat top-10 suurimmissa ongelmissa maailmassa (tai edes top-10 000:ssa), niin kannattaisi hakeutua aidosti terapiaan (vaikkei niistäkään välttämättä kamalasti hyötyä ole, mutta voihan niitäkin testata).

Miten ns. "käänteispsykologia" selvittää asioita. Kerro kuin puhuisit pienelle lapselle.... kiitos.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Viime päivinä some-kansaa on puhuttanut mm. Ylellä päiväsaikaan esitetty elokuva "Pekka ja Pätkä n******inä", mikä koettiin ongelmalliseksi elokuvan nimessä olevan n-sanan ja myös elokuvan rasistisen sisällön puolesta.

Eräs Sartre niminen filosofi on aikoinaan todennut, että taiteella on taipumus matkia elämää ja aikaa myöten elämä alkaa hakea vaikutteita taiteesta - linkittämääni videota voi aivan hyvin verrata Pekka ja Pätkä -elokuviin eksistentialistisessa mielessä siis...

Tokikaan nämä aikoinaan suurta kansansuosiota nauttineet elokuvat eivät sinänsä ole maailman mittakaavassa suuria ongelmia ja jos nyt oikeasti haluat paneutua yleismaailmallisesti mittaviin ongelmiin, niin suosittelen sinua lukemaan edellisen blogikirjoitukseni, jossa esitetään eräs vaihtoehto pakolaisuuden ja globaalin siirtolaisuuden hillitsemiseksi...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Hyvä että ymmärrät että on isompiakin ongelmia.

Pekka ja Pätkä leffan "ongelma" oli järjetön. Mitä nyt paria mielipidekyselyä katselin, niin yli 95% kummassakin ei nähnyt leffan esittämisessä mitään ongelmaa. Kerrankin olin enemmistön puolella itsekin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #8

Harvoissa puheenvuoroissa täällä tuodaan esiin näitä ihmiskunnan olennaisia kipukohtia, ainakaan ratkaisukeskeisesti.

(Kehittyvien maiden osalta pahimpia pullonkauloja vakauttamisen tiellä muodostavat poliittisen vallan keskittymisen ja valtavista tuloeroista seuraavien väestöryhmien välisten koulutus- ja toimeentuloerojen kasvun ohella pääomien pakeneminen veroparatiiseihin. Nuitakaan ongelmia ei poisteta osoittamalla mieltä milloin minkäkin vastaanottokeskuksen pihalla eikä sen puoleen kirjoittamalla noista mielenosoituksista kriittiseen sävyyn...)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No annoit ns. "Suomi ensin" porukalle lisää julkisuutta. Mikäs siinä sitten. Yleensä videoiden jako tulee vain mm. mv-lehden kautta, kun Janitskin varmasti haluaa jakaa näitä. Tosin hänkään ei ole kai usein jakanut parin tunnin videoihin linkkejä. Kun käsitän omat kantasi suht. hyvin omasta mielestäni (eli olet heitä vastaan muun muassa), niin en käsitä miksi otat vastapalloon tuhat nolla, mutta elämä on. Strategiaa kannattaisi miettiä tarkemmin, mutta meitä on moneksi.
Nyt katsottu 30 min. toisen näytön kautta (ei tuota jaksa seurata kuin toisella silmällä ja korvalla ajoittain)... no nyt sait lisää katsojia heille. Job well done. Enkä vieläkään tiedä miten suomileffojen klassikot liittyvät tähän edes ns. käänteispsykologialla.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minusta tämä on ihan kelpo strategia - avoimen demokraattisesti jokaisella tämän kirjoitukseni yhteydessä striimiä katsovalla on realistinen mahdollisuus arvioida Suomi Ensin -liikkeen poliittinen uskottavuus.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ok. Toisella näytöllä pyörii ja 40 minsaa kuunneltu. Kai sitä voi koko parituntisen sitten kuunnella samalla muuta tehden. Lievältä kidutukselta tuntuu kyllä, mutta elämä on. Edelleen muuten epäilen että saat vastapalloon tuolla taktiikalla, mutta siitä vain. Joskus oppii vain tekemällä ja yrityksen ja erehdyksen kautta.

EDIT: tunti katsottu eikä mitään uutta opittu mitä en olisi tiennyt katseltuani eri foorumeita ( eri puolia esim. takku.net, rasmus-facebook jne. jne. ja toisaalta hommaforum... "mv-lehti" jne. jne. ). Alan kohta keksiä itsekin jonkin aasinsillan pekka ja pätkä leffoihin.. on sen verran puuduttavaa ja meidän perheessä kaikki muut jo unten mailla.

EDIT 2: Pah, about koko miekkari katsottu enkä menettänyt mitään kun en ollut paikalla. Ei tee mieli lähteä jatkossakaan. Vähän kuin lätkässä.... tv:n kautta saa seurattua paremmin loppujen lopuksi. Tai futiksessa... etenkin futiksessa.. ei tarvitse sitä kirosanojen riumuveisua kuunnella tv:n välityksellä.. jotkut kai siitäkin nauttivat. Jos haluaa massojen hulluutta kuunnella niin tiettyjen jalkapallojoukkueiden katsomoista löytyy... käy kyllä moneen muuhunkin urheiluun eli ei rajoitu futikseen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Kuulostaa sille, että et ole mitenkään vaikuttunut mielenosoituksessa esitetyistä puheista, kieltämättä en itsekään...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #21

Samat luettu jo tuhansiin kertoihin eri foorumeilla.

Kuten totesin seuraan vertailun vuoksi lähes kaikenlaisia foorumeita/keskusteluja ovat sitten hommafoorumin tai anarkistien keskusteluita tai jotain siltä väliltä. Ja paljon hullumpiakin foorumeita on tullut seurattua. Turha kai oli odottaakaan että joku tuollainen miekkari toisi jotain uutta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tehdään parodia: Pekka ja Pätkä katupartiossa. Justiina vikittelee turvapaikanhakijoita, ja pojat hermostuvat...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Asiahan ei minulle kuulu, mutta eikö nämä Odinin soturit juurikin tee tällaista parodiaa,,,

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Odinit olivat täällä Inkeroisissakin joku kuukausi sitten (ovat voineet olla useamminkin, vaan en ole kiinnittänyt huomiota). Kävelivät suht ok-matkan eli kunto nousi ja mikä vielä parempaa oli muistaakseni joku koirakin mukana eli koira sai lenkkeilyä. Eli not so bad.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Entäs Nintendolta joku Refugees GO! -peli? Pokemonit ja pakolaiset ovat molemmat saaneet ihmiset lenkkeilemään. Olisi hyvä jos katupartiot jatkaisivat lenkkeilyä myös sitten kun nykyinen motivaattori katoaa. Virtuaalinen mamujahtauspeli voisi ajaa asian turvallisesti.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Freddy siitä läheltä eli Kotkasta.. :D Voisitko kaikille suomentaakin mitä ajoit takaa noilla linkeilläsi? Super-iso aasinsilta Pekka ja Pätkä leffoihin?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ihmettelen tämä tekopyhyys, täällä synty haloo jostakin viidenkymmenen vuoden takaisesta elokuvasta.
Tuollapäin siis EU:n ytimessä tuo on jokivuotuinen traditio, eikä Suomi pitänyt kuulua länteen?
Lehdistöllä näyttäisi olevan jäänyt tsaarinaikaisia venäläisvaikutteita.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #15

Ei siitä syntynyt suurta haloota kuin muutamien toimesta (media tietenkin repi kaiken irti mitä sai mutta media on rahan perässä ja tuolla sai klikkauksia kivasti jne. jne.).

Kaikissa kyselyissä yli 95% suomalaisista ei nähnyt Pekka ja Pätkä leffojen näytöissä mitään vikaa. Eli ongelma oli alle 5% suomalaisista ja heidän kannattaisi keskittyä ratkomaan niitä aidosti ikäviä asioita maailmassa eikä tuhlata energiaansa joutavanpäiväisyyksiin. Eli voit rauhoittua tämän kysymyksen kannalta ainakin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #16

Sen ajan kun vain näkisi, kun ne 95 prosenttia suomalaisista onvat ratkaisemassa niitä globaalisti suuria ongelmia...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #18

No eivät ne about 5% paljon auta myöskään.

95 tai 5 sama se itselleni. Arvostan yksilöitä, jotka yrittävät auttaa.

Joskus valitettavasti auttaminen menee ns. "yli" ja kääntyy itseään vastaan.

Taitolaji, se muiden auttaminenkin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #15

Esimerkiksi uussuomalaiset eivät välttämättä ymmärrä Pekka ja Pätkä-elokuvien kuvakieltä aikakautensa viitekehykseen sidottuna - Yle olisi voinut taustoittaa esityksen jollain dokumentilla...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #17

No eivät ne uusbelgialaiset tuotakaan ymmärrä, so what?

Jos traditiot häiritsevät voivat vaikka lähteä jonnekin pakolaiseksi, ei vastaanottajamaa tarvitse ruveta muuttamaan tulijoiden mieleksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

Ei ole oikein paikkaa mihin tästä lähtisi. Se on kyllä vähän tylyä että jos kaikesta rasismista en tykkää niin kehotat mua lähtemään.

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen Vastaus kommenttiin #29

Entä Sini vaikka Ruotsiin?
Vai antoiko RKP sinulle ikuisen porttikiellon kaikkeen ruotsalaisuuteen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Ei ole niin helppo lähteä ja jättää lapsenlapsia ja naapureitä ja ystäviä rasistien raadeltavaksi.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #29

En tiede, mutta nimistä päättelen, olet ilmeisesti kantasuomalainen etkä maahantulija.

Ei ole pakko osallistua traditioihin jos ei pidä niistä, jos taas muulta muuttanut saa henkisiä traumoja paikalisten kansanperinteistä, silloin hän on muuttanut väärään maahan.

On vaan merkillä pantava että harvoin joku muualta muuttanut vaatisi paikalisten perinteiden tai tabujen muuttamista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Nykymaailmassa kaikki ovat muualta muuttaneita koska maailma muuttuu niin kovaa vauhtia. Juuri oman orientoitumisen ja pärjäämisen kanssa taistelevat nykyihmiset samaistuvat uusiin tulokkaisiin. Myös sellaiset henkilöt jotka eivät pistä kaikkea energiaa oman valta-asemansa pönkittämiseen hiffaavat että Janten laki ei ole kellekään hyväksi ja siksi heittävät empatiakilven aina kun ihmisiä dissataan vaikka ihmiset eivät ole muuta kuin olleet olemassa. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Janten_laki
Olen muuttanut Suomeen Ruotsista vuonna 1981. Koska äidinkielen kehittäminen yms juurihoito oli mahdollista ja houkuttavaa tulin tänne. Minulla on lapsia jotka ovat pakolaisten jälkeläisiä siis isänsä puolelta, inkerinpakolaisia. Pakolaisuus ja maastamuutto on suunnattoman iso projekti enkä tykkää että mua hätistellään pois täältä Kanasen ja Wonterhhemin huonolla käytöksellä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #37

Huonoa käytöstä?

Olen korkeintaan jostain yksityiskohdista eri mieltä.

Muuten vaikka en halua ratsastaa tällä eikä se tee minua yhtään viisaammaksi olen myös pakolaisen jälkeläinen, isoisäni oli pakolaisena hollannissa ensimmäisen maailmansodan aikana.

Sodan loputtua hän palasi Belgiaan eikä jäänyt elämään hollantilaisen sosiaaliturvan varassa ja vaatimaan vähemmistön oikeuksia ja sättimään hollantilaisten outoja kansanperinteitä.

Toisen maailmansodan aikana hän syyllistyi juutalaisten piilotteluun, se oli silloisen saksalaismiehittäjän mukaan laiton ja rikollista toiminta.

Edesmennyt anoppini oli kaksinkertainen Karjalan evakko, asui viimeiset elinvuodet meidän luona. Voisin kertoa Karjalan evakosta ikään kun olisin itse sen tehnyt, sen verran usein hän kertoi tästä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #42

Oikeistolaiset ja rasistit kärsivät usein typeryydestä ja sosiaalista tarkkaavaisuuden puutteesta sekä olemattomasta itsekritiikistä.
Keskustelija A. esittää tulkinnan keskustelija B'n identiteetistä.keskustelija B. Vastaa oikomalla käsitystä. Keskustelija A. syyttää oikaisun tehnyttä identiteetillään ratsastamisesta. Sen jälkeen hän kertoo oman jutun jossa on kysymys jossain määrin vastaavasta identiteetistä.
Siis huonon käytöksen päälle lisää taydellistä itsereflektion puutetta. Oikeistopopulismi kartuttaa tyhmyyttä, elää tyhmyydestä ja ylläpitää tyhmyyttä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #44

Anteeksi tyhmyyteni tai vajavaista kielitaitoni, mutta tuosta analyysista ei aukea kun että vääränlaisen ismin kannattaja on mielestänne tyhmä ja automaattisesti huonokäytöksinen.
Saahan toki olla sitä mieltä, tule vaan mieleen olisiko jollekin peilin katsomisen paikka.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #45

No varmaan tuntuu epäoikeudenmukaiselta ja kohtuuttomalta jos ei pysty seuraamaan. Anteeksi.
Sitä en pyydä anteeksi että on huonoa käytöstä sanoa ihmisille että muuta pois jos ei tykkää ihmisten mielipiteistä. JJK on nyt muuttanut pois. Rinnastus on ekstreemi, mutta samasta ilmiöstä on kysymys.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #46

Ruotsista kun muuttaa Suomeen kansanperinteissä ei taida olla kovin suuria eroja, joten muuttoa Suomeen ei voinut olla kauhea kulttuurishokki.

Käytin termi traditio kenties kulttuurishokki muuttajalle, mielipide saa olla, kielteinenkin.

On eri asia olaanko sitä mieltä että jostain ei tykätä tai jos yrittää kieltää asian josta ei tykätä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47

Lopeta toisten kokemusten kyseenalaistaminen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #17

Olisi pitänyt rahalla tehdä tätä varten uusi dokumentti ? Aidostiko ? Kun rahat ovat vähissä jo nytkin. Vai onko joku valmis dokumentti tiedossa.....? Ja mitä jos eivät olisi katsoneet "taustoitus-dokumenttia"`, vaikka sellainen olisikin. Kaikki eivät diggaa dokumenteista, vaikka itse niistä yleensä pidänkin.

On paljon paljon asioita joita ihmiset eivät ymmärrä heti. Ei pidä vähätellä ihmisten oppimis/mukautumis -kykyjä. He kysyvät kyllä ja ihmiset osaavat vastata.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #22

Sekin vaihtoehto on tietenkin olemassa, että uussuomalaiset asettavat itse tällaiset kulttuurimeemit omaan arvoonsa - se ei kuitenkaan tee elokuvassa esittyviä rasistisia slurreja vähemmän vahingollisiksi etenkin, kun ne esitetään huumorin keinoin viihteenä.

Suomi Ensin yms. porukoiden yhteydessä nuita samoja meemejä viljellään ja rakennetaan uusiksi sitten huumorin ohella myös aggressivisesti painottaen - minusta on myös oireellista, jos 95 prosenttia suomalaisista ei etuoikeutetussa asemassaan huomaa rasistisen viestinnän toksisuutta...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #25

Itse kuulun 95 prosenttiin ja vain nauran tai hymähtelen vanhoille leffoille mikäli ovat sen verran hyviä että saavat naurureaktion aikaan. Tiedän aivan hyvin mikä konteksti siellä on ja aika oli eri. En lähde kieltämään leffoja/tv-sarjoja/kirjoja/jne. tuon takia, koska joutuisimme kieltämään luultavasti yli puolet koko ihmiskunnan historian aikana tehdyistä teoksista.

Älä liikaa huolehdi Pekka ja Pätkästä... olen lähes täysin varma että 95% joukosta suurin osa huomaa ajan kontekstin ja silti voi nauttia leffasta eivätkä ole rasisteja. Just relax a little bit .. kyllä se siitä.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #17

Luulen että kaikki sen ymmärtävät. Hollywood on myös vanhoissa elokuvissa kuvannut tummaihoiset melko yksinkertaisina työjuhtina. Nykyään Morgan Freeman näyttelee älykön roolit - olipa se ainakin yhdessä hittielokuvassa ihan kristinuskon jumalakin.

Ajat muuttuvat. Suomalainen elokuva ei erottaudu lainkaan poikkeuksellisen rasistisena. Aikakautensa tuotteet ovat aikakautensa tuotteita. Meidän ei tarvitse tuomita niitä vaan olla tyytyväisiä siitä että ajattelumme menee eteenpäin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Pekka ja Pätkä puistotäteinä" on puolestaan isku ja avoin hyökkäys röyhkeää työnantajaliikettä vastaan, sillä kyseisessä elokuvassa puistotäteys on ainoastaan osa pätkätyöläisten karua arkea.

Miksi SAK ei vaadi yleislakon uhalla elokuvan non-stop esittämistä televisiossa ?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Joka ainoasta Pekka ja Pätkä -leffasta saisi otsikot mikäli oikein oikein haluaisi. Piru vie yksi leffa oli syrjivä lumimiehiä vastaan ellen ihan väärin muista.

Mitä sitten tulee westerneihin, niin about yli 50% on ollut syrjiviä intiaaneja kohtaan. Ja itse kun naiivina pentuna aina olin häviäjien puolella, niin aina olin intiaanien puolella.... arvaa vain miten siinä kävi. Pitäisikö kaikki leffat ja tv-sarjat kieltää, joissa intiaaneja kohdellaan rasistisesti? Tulisi aikamoinen leffarovio ja vielä isompi rovio mikäli sama kohdistettaisiin kirjoihin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Itselleni oli aika lailla sama esitetäänkö sitä kohuelokuvaa vai eikö, kunnes Yleisradion ja eräiden somekommentoijien asenteet onnistuivat ärsyttämään.

Kritiikkiä elokuvan rasistisuudesta ei Väliahdet huomioinut oikeastaan millään lailla ja torjui ajatukset elokuvan asettamisesta viitekehykseen kanavan toimesta. Elokuvan esittäminen sellaisenaan tosiaan uusintaa rasistisia stereotypioita, nyt keskustelu viitekehyksestä jäi sosiaalisen median käyttäjille ja bloggaajille.

Ilta-Sanomien kysymys on myös asetettu typerästi. Tietenkään elokuvaa ei pidä sensuroida. Sehän olisi sama kuin teeskenneltäisiin, ettei siinä kuvattuja stereotypioita ole ikinä ollutkaan. Mutta kenties blackfacea ja elokuvan stereotypioita käsittelevän dokumentin teko on liian kallista ja vaivalloista, eikä elokuvaa haluta esittää myöhään illalla. Vähintä mitä voitaisiin tehdä on laittaa allaolevan kaltainen kuvateksti näkymään juuri ennen elokuvaa. Se tuskin maksaisi maltaita.

http://obsidianwings.blogs.com/.a/6a00d834515c2369...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tuossa mainitaan nimenomaan historian ja perinteiden pois pyyhkiminen, jota minä nimenomaan en toivo tehtävän.

Enkä nyt tiedä mitä pahaa se saa aikaan, jos Yleisradiota pyydetään huomioimaan jonkin elokuvan rasistisuuus ja antamaan sille viitekehys.

Muutenkin tämänkaltaisten asioiden esille nostaminen ei ole minkään yhden aatteen kannattajien yksinoikeus.

Tuo kirjoitus on kyllä hyvä, tunnistan siinä samoja piirteitä joita maahanmuuttovastaisissa on. Kuten kohta, riippumatta ongelmasta vastaus siihen on aina yksi ja sama. Heidän tapauksessaan vaikka rajojen sulkeminen. Hieman samaa on käsityksessä, että kaikki maahanmuuttoon liittyvät ongelmat johtuvat viime kädessä maahanmuuttajista,eivätkä kytkeydy mitenkään yhteiskunnan ongelmiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Etuoikeutetussa asemassa voi näkökenttä ollakin hieman rajallinen, tässä kirjoituksessa on pohdittu ko. elokuvailmaisun satuttavuutta -

http://www.lily.fi/blogit/ruskeat-tytot/patka-peka...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #40

Niinpä.

Rasismi elää ja voi hyvin etuoikeutettujen sulkiessa silmänsä ja muistellessa puhtoisia nuoruusvuosiaan 60-luvulla...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #41

Jaaha, etuoikeutetuista ja sorretuista tässä on siis kysymys.

Tämä oli tässä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset