jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

UNICEF - globaalin siirtolaisuuden hillitsijä

YK:n lastenjärjestö UNICEF on maailman vaikutusvaltaisin lastenjärjestö, jonka keskeisin tavoite on vakauttaa maailmanrauhaa turvaamalla lasten perusoikeuksien toteutuminen erityisesti kriisialueilla.

   "Suomen UNICEF on sitoutunut kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten suojeluun - äärimmäisen köyhyyden, sotien, luonnonmullistusten ja hyväksikäytön uhrien auttamiseen. Suomen UNICEF uskoo, että lasten henkiinjääminen, suojelu ja hyvinvointi ovat välttämätön edellytys kehitykselle kaikkialla maailmassa.​"

​Pakolaisuuden ja globaalin siirtolaisuuden perussyitä ovat perusoikeuksien toteutumattomuuden luoman turvattomuuden ohella poliittisiin rakenteisiin kehittyneet syrjintämekanismit, joita perinteiset  tavat ja uskomukset usein tukevat - eettisesti kestävä alueellinen kehitys on mahdollista ainoastaan tulevien sukupolvien kasvamisella terveissä ja turvatuissa olosuhteissa ja koulutuksen turvaaminen tasa-arvoisesti on eräs  avaintekijä demokraattisesti toteutuvalle hallinnolle.

​Viime vuosina globaalin siirtolaisuuden liepeet ovat hennosti koskettaneet myös Suomen maaperää, mikä on aikaansaanut kansallisestikin arvioiden erikoisia defenssireaktioita - vaatimuksia rajojen sulkemisesta ja suomalaisten ensisijaisuuden korostamista muutamiin turvapaikanhakijoihin nähden voidaan pitää kuitenkin "hieman" aiheettomina, kun tiedämme pakolaisten määrän nousseen globaalisti jo 60 miljoonaan.

​Sulkeutuminen omaan karsinaan ei millään muotoa poista kehitysmaiden ongelmia eikä vähennä pakolaisten hätää - Suomi ei voi myöskään irtisanoutua kansainvälisistä ihmisoikeussopimuksista, joihin perustuen turvapaikan hakeminen on jokaisen perustavanlaatuinen ihmisoikeus.

​Mielestäni parasta maahanmuuttopolitiikkaa harjoitetaan  tukemalla konfliktialttiiden lähtömaiden kehittymistä mielekkäiksi ja turvallisiksi asuinalueiksi ja sen vuoksi  on harmillista todeta  nykyisen poliittisen johtomme sortuneen populismiin sen leikatessa kehitysyhteistyömäärärahoja ja kehitysmaissa toimivien avustusjärjestöjen toimintaedellytyksiä.

​Jokainen voi kuitenkin tässä asiassa äänestää paitsi jaloillaan, niin myös lompakollaan - UNICEF:n lahjoitustilille  voi kohdennetun kertalahjoituksen lisäksi tallettaa jatkuvina kuukausilahjoituksia tai järjestöä voi tukea ostamalla heidän kampanjatuotteitaan.  Nykyisin melko suurta näkyvyyttä on saanut myös juridisesti pätevä testamenttilahjoitus :

 

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset