jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Nasujen öykkäröinti muodostaa jo vakavan turvallisuusuhan

 

 

Samuli Pahalahti kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan sunnuntaisesta Helsingissä järjestetyn Suomi Ensin-mielenosoituksen yhteydessä sattuneesta välikohtauksesta, joka uutisoinnissa dramatisoitui ensin joukkopahoinpitelyksi ja myöhemmin sitten paikan päällä kuvattujen videotallenteiden tarkistuksen myötä lieventyi kulunestämiseksi ja suunsoitoksi, mikä tilanne rauhoittui piankin poliisin toimesta.

​Blogistin kanssa olen median hätäisistä reaktioista toki samaa mieltä - erityisesti kaupallisilla premisseillä uutistarjontaa syöttäville  mediayrityksille lähdetietojen tarkistus on usein puutteellista ja ensiuutisointi perustuu  vahvojen ennakko-olettamusten varaan. Lukijat myös haluavat lukea tunteita herättävistä tapahtumista  kontroversiaalisia kertomuksia hyvän ja pahan mittelöinä.

​Vuorokauden toipumisajalla tapauksen faktat ovat jo iskostuneet kaikkien tajuntaan ja tilannekuvaus itsessään asettuu oikeisiin mittasuhteisiinsa.

​Blogin kommenteista sen sijaan nousee esille melko mielenkiintoisia ajankuvaa ja samalla myös regressiivistä kehitystä ilmentäviä ajatuksia - naisen aktiivista toimijuutta ei julkisessa tilassa suvaita, vaan hänen tulee jopa jokapäiväisiä askareita toimittaessaan turvautua (joko miesten  tai) virkavallan tarjoamaan suojaan :

   "Ja kuten kirjoitin, kyseisellä naisella olisi ollut varmasti parempiakin keinoja päästä liikkeeseen, jos hän olisi vain halunnut käyttää niitä. Hän olisi voinut pyytää poliisin tai järjestyksenvalvojan mukaansa turvaamaan matkaa."

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tätä mieltä itse olen tilanteesta, ja taas tehdään perhosesta härkänen..

1) Suomalaisen miehet olivat idiotteja kun eivät laskeneet ohi..
2)Nainen oli idiootti kun valitsi juuri tämän päivän mennä juuri tuohon kauppaan/Vai mikä olikaan.. Pitäisi käyttää järkeä ja miettiä kannattaako minun tuonne juuri nyt mennä,,, Joo-o tiedän että hänellä on oikeus siihen, mutta maalaisjärki on pidettävä aina mukana (tosin eipä tuo taida sellaisesta tietääkään?).. Itse en ainakaan menisi tuossa tilanteessa tuonne.. En menisi huutamaan Tapparan voitonjuhliinkaan pahimpaan känni aikaan täysiä: "Tappara on ruostetta, Hifk on parempi".. Onhan mulla tuohon oikeus mutta onko se järkevää??
3) Miksi nainen valehteli iltalehdelle?
4)Lehdistökin oli tyhmä ettei heti tarkistanut faktoja! ja samantien julkaisi vaikkei tilanne ollut edes tiedossa..

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"2)Nainen oli idiootti kun valitsi juuri tämän päivän mennä juuri tuohon kauppaan/Vai mikä olikaan.. Pitäisi käyttää järkeä ja miettiä kannattaako minun tuonne juuri nyt mennä,,, Joo-o tiedän että hänellä on oikeus siihen, mutta maalaisjärki on pidettävä aina mukana (tosin eipä tuo taida sellaisesta tietääkään?).. Itse en ainakaan menisi tuossa tilanteessa tuonne.. En menisi huutamaan Tapparan voitonjuhliinkaan pahimpaan känni aikaan täysiä: "Tappara on ruostetta, Hifk on parempi".. Onhan mulla tuohon oikeus mutta onko se järkevää??"

Niin, eli kun sinivalkoinen roskaväki pitää kauppakeskuksen luona kissanristiäisiiän on vääränlaisten ihmisten parempi pysytellä kaukana? Kirjoituksen otsikko tuli siis todistettua oikeaksi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #11

Millähän tavalla? Kuten sanoit, niin nainen saa tuohon kauppaan mennä vapaasti, oli paikalla keitä tahansa. Jos se ei ole hänelle turvallista, niin nasut saavuttavat tavoitteensa ja onnistuvat häiritsemään Itäkeskuksen liiketoimintaa. Samalla vähenee turvallisuus.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #15

Turvallisuus vähenee siinä kun naamioituneet muslimiterroristit astaloilla aseistettuine kavereineen pääsevät julkiseen tilaan, missä ihmisiä on kokoontuneena rauhalliseen mielenosoitukseen.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Antikainen on ilmeisesti vastustava aalto totuudessa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kyseessä on ehkä enemmän taustaoletus siitä, ettei niqabia käyttävä nainen ole kykenevä tai pystyvä toimimaan samalla tavalla julkisuudessa, kuin niqabia käyttämätön kanssasisarensa. Ei ole kovin hyvä idea pitää yllä tällaisia asenteita, kun tarkoituksena on saada niqabia käyttävätkin osallistumaan yhteiskunnan toimintaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Karo Kankus.Toivotan kaikki nigabia käyttävä naiset tervetulleksi työmarkkinoille, kuka tätä asennetta ylläpitää.

Ilmeisesti Karo Kankus on yksi este järkevälle keskustelulle.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Mukava kuulla, asennetta ylläpitävät kenties naishenkilön kulkua estänyt porukka. Tai sitten he ovat omaksuneet asenteensa jostain muualta.

Niko Sillanpää

"Aktiivinen toimijuus julkisessa tilassa", älä nyt viitsi naurattaa.

Videoilta käy ilmi, että kyseinen nainen, ilmeisesti vastamielenosoittaja, halusi provota mielenosoittajia kävelemällä mielenosoituksen läpi ja onnistuikin siinä. Askelmerkit oli ajateltu etukäteen. Tapahtuneen jälkeen sepitettiin sitten mediassa täysin valheellinen kuva tapahtuneesta, jonka Iltalehden toimittaja/aktivisti sitten julkaisi. Pahaksi onnekseen tapahtuma tallentui ainakin neljälle videolle ja valehtelu paljastui. Ottaen huomioon, että kyseinen nainen on selvästikin laskelmoiva valehtelija, on varsin vähän syytä uskoa, että hän edes oli todellisuudessa pyrkimässä mihinkään läheiseen liikkeeseen siellä asioidakseen.

Tilanne muistuttaa median reaktiota myöten läheisesti äskeistä Nikander-episodia, joka sekin osoittautui lopulta olevan valehtelemista alusta loppuun.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Suunniteltu juttu tai peräti väärän lipun operaatio siis. Kaikenlaista...

Niko Sillanpää

Suunniteltu ilman muuta, false flagissä ei ole järkeä. Tai ainakaan ei ole ilmeistä, miksi mielenosoittajat olisivat tavoitelleet mainitun tyyppistä julkisuutta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #9

Suunniteltu ilman muuta vai? Enpä tiedä uskoako tuota vain siksi, että sinä niin sanot. Väärän lipun operaatio se kuitenkaan tuskin on, kun eivät naisen kulkua estäneetkään varsinaisesti esiintyneet edukseen.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #13

Koskapa he esiintyisivät edukseen. Not in their nature.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Videolta näkyy se, mitä siitä näkyy - noin 10 nationalistista suomalaista (nasua) pyrkii estämään kahden naisen asioinnin kauppakeskuksen avoinna olevassa liikkeessä asettautumalla kulkemisen esteeksi.

Oireellisempaa on kuitenkin se, että tällainen liikkumisen estäminen koetaan normaaliksi yhteiskunnan perushierarkiseksi rutiiniksi jopa siinä määrin, että naisia voidaan ohjeistaa turvautumaan kauppareissuillaan poliisisaattueen apuun kyseenalaistamatta liikkumisvapautta rajoittavien henkilöiden oikeutuksia...

Niko Sillanpää

Ensisijaisesti videolta näkyy, että nainen ja IL:n toimittaja ovat täysin yksiselitteisesti valehtelijoita.

Haluatko rajoittaa muuten julkisella paikalla seisomisen oikeutta? Olen ymmärtänyt, että kerjäläisten ym. kohdalla tällaiseen "oikeuteen" vetoaminen on sinulle hyvinkin luonnollista.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #26

Julkisella paikalla voi seisoskella, mutta kulkemisen estäminen on aina aktiivinen ja myös väkivaltainen teko.

No, jos nämä ns. "mielenosoitukset" vielä jatkuvat siellä Tallinnanaukiolla, niin kannustan itse kutakin paikallista asukasta ajoittamaan kauppaliikkeissä asiointinsa juurikin näiden ns. "mielenosoitusten" ajaksi....

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Hmm minusta on aivan normaalia estää selvän provokaattorin eteneminen laillisen mielenilmaisun osallistujien joukkoon. Minäkin olen estänyt parikertaa eri mielenilmaisussa selvien provojen tunkeutumisen ja pyytänyt järjestyksenvalvojien kuten myös poliisien poistamaan varatulta alueelta.

Jukka Mäkinen

Olennaista on, että toinen naisista oli astalolla aseistetu.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Naisten liikkumisvapauden rajoittaminen on kovin ristiriitainen pyrkimys porukalta, joka ymmärtääkseni on ajanut naisten oikeutta kulkea rauhassa, häiritsemättä.

Poliisinainen sentään osasi ottaa tilanteen hallintaan ja ohjeistaa tekemään tilaa. Poliisimiesten osuus oli lähinnä katsella päältä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä se vaan on niin, ettei kukaan täyspäinen aikuinen osallista tuollaisiin "Suomi ensin" tilaisuuksiin, eipä mulla muuta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Toteamuksessasi on enemmän kuin totuuden siemen. Luulisi näiden toistuvien riekkujaisten haittaavan myös liiketoimintaa Itäkeskuksessa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tarkoituksena on nimenomaan haitata sitä liiketoimintaa. Kuuluu Suomi Ensin-liikkeen tavoitteisiin, joista johtaja on avoimesti kertonut.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Siinä tapauksessa viranomainen toivottavasti ottaa huomioon Kokoontumislain asettamat rajoitukset.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hauskaa taas kerran kun täysin ulkopuoliset ihmiset ''analysoivat'' ja käyttäytyvät kuin kotipsykiatrit. :)

Niinkuin jo sanoin kusipäitä on liikenteessä ihan ilman huntuja ja huntujen kanssa, se kusipäisyys ei liity väriin tai pukeutumiseen.

Se, että asiassa ei tehty rikosta, eikä kellään ole mitään vaatimusta, osoittaa, että kyseessä oli taas kerran huonoa käytöstä mölyävillä mielenosoittajilla, ja samaa ''minäpä näytän'' mentaliteettia oli vastapuolella, ei mitään muuta.

Jotenkin uutisoinnista tulee taas mieleen Musta Barbaari ja rasistiset poliisit.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen
Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"​Blogin kommenteista sen sijaan nousee esille melko mielenkiintoisia ajankuvaa ja samalla myös regressiivistä kehitystä ilmentäviä ajatuksia - naisen aktiivista toimijuutta ei julkisessa tilassa suvaita, vaan hänen tulee jopa jokapäiväisiä askareita toimittaessaan turvautua (joko miesten tai) virkavallan tarjoamaan suojaan"

No miten muutenkaan asia olisi voitu ratkaista ilman konfliktin riskiä? Viranomaiset olivat jakaneet alueen mielenosoittajien ja vastamielenosoittajien kesken ja liike jäi mielenosoittajien alueelle.

Vastaavanlaiset miekkarit ovat kohdanneet sen verran aggressiivista kohtelua vastamielenosoittajien taholta, että poliisi toimi aivan oikein pitäessään porukat erillään toisistaan.

Ja mistä lähtien vasemmistolaiset ovat välittäneet siitä, aiheutuuko miekkareista jotain haittaa sivullisille? Aika usein häiriön ja haitan aiheuttaminen kaikille muille on nimenomaan aivan täysin tarkoituksellista. Niin tapahtuu esimerkiksi aina kun marssitaan kadulla estäen normaali liikenne.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Asia olisi ratkennut sillä, kun nämä ns. "mielenosoittajat" olisivat tyytyneet osoittamaan mieltään (esimerkiksi kuuntelemalla puheita ja taputtamalla niille rytmikkäästi) eivätkä olisi alkujaankaan ryhtyneet estämään ihmisten asioimisia kauppakeskuksen avoinna olevissa liikkeissä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ne ei oo osannu ottaa mallia vastamielenosoituksista, joissa poiisia haukutaan siaksi ja syljeskellään päin, hevosiakin voi potkia, jos niitä tulee lähistolle. Niitten pitäsi katsoa netistä esimerkkiä, miten mielenosoitus hoidetaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #28

Voisivat ottaa mallia vaikka Keppihevoset rasismia vastaan -ryhmästä - itse kun en tietenkään kannusta ketään aggressiiviseen tai väkivaltaiseen demostraatioon...

Esimerkiksi Itsenäisyyspäivänä kansallismielisillä on tapana järjestää mielenosoitustilaisuus ja 612-soihtumarssi sekä seppeleen lasku sankarihaudoille, mikä on muotoutunut melko kiihkeäksi tilaisuudeksi vastamielenosoitusten suhteen. Minusta olisi paljon mielekkäämpää ja tyylikkäämpää vastamielenosoittajien kokoontua sinne hautausmaalle puoli tuntia ennen kansallismielisiä kunnioittamaan sotiemme veteraanien uhrauksia itsenäisyytemme puolesta...

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Mielenosoittajat eivät voineet mitenkään tietää, mitä nämä vastamielenosoittajat aikovat heidän joukossaan tehdä, joten tottakai oli täysin luonnollista pysäyttää heidän kulkunsa ja odottaa poliisin saapumista paikalle.

Vastaava ei olisi onnistunut, mikäli kansallismielisesti pukeutunut olisi samaan tyyliin ängennyt suvakkien tai muiden vasemmistolaisten miekkariin. Hänet olisi todennäköisesti hakattu samantien.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #30

Kerro nyt kaikille, miten kansallismielisesti pukeudutaan, jotta osaamme välttää sen aiheuttamia ongelmia. Farkut ja pusakka näyttivät olevan mielenosoittajilla tavallinen asu.

Kukahan nyt lietsoo turvattomuuden tunnetta?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Mistä lähtien vapaata markkinataloutta kannattavat liberaalit ovat olleet huolissaan sellaisten järjestöjen kannattajista, joiden johtajat pyrkivät häiritsemään heidän mielestään epäisänmaallista liiketoimintaa? Tämän porukan toiminnassa häiriön ja haitan aiheuttaminen on tarkoituksellista. Vaikkakin jopa muu äärioikeisto suhtautuu tähän porukkaan ilmeisesti varauksella.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Kuten omassa kirjoituksessani selitin, olen huolissani tämän ryhmän radikalisoitumisesta. Jos heitä demonisoidaan täysin valheellisilla jutuilla mediassa toistuvasti, se pistää varmasti vituttamaan ja jossain vaiheessa jollain voi napsahtaa päässä ja hän ryhtyy Suomen omaksi Breivikiksi.

Valehtelemalla ja demonisoimalla tällaisia ryhmiä ei ole koskaan saatu kuriin. Se vain kasvattaa heidän taistelutahtoaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #47

Niinpä, mutta radikalisoitumista tuskin vähentäisi heistä tehty laadukas tutkiva journalismikaan. Asia on pikemminkin päinvastoin.

Mietin edelleenkin miten talousliberaaliin aatteeseen sopivat poliitikkohalukkaat, jotka järjestävät täsmämielenosoituksia vaikeuttaakseen heille epämieluisia liiketoimia, koska ne eivät sovi heidän rasistiseen ajatusmaailmaansa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aina mielenosoitukset aiheuttavat ongelmia jollekin taholle, tämäkään ei varmaan ollut kauppiatten miellen, ja tusinpa olivat kauppiaat Tampereella eräänä uutena vuotena myöskään tyytyväisiä hajonneisiin ikkunoihin.

Tällöin kyllä eräiden kommentit olivat, että onhan niillä vakuutus :)

Jos tämä nyt on suurin huoli, tämä liikkeiden kohtalo, niin siihen on itänaapurissa keksitty ratkaisu, mielenosoitukset siirretään tästälähin vaikka kehä kolmosen ulopuolelle, silloin ei pieni kaupunkiyrittäjä kärsi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Siilinjärven Mantulle mahtuu porukkaa...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ikkunoiden rikkominen on rikollista. Vakuutus kyllä korvaa aineelliset vahingot. Vakuutus tuskin korvaa mielenosoitusten aiheuttamaa haittaa liiketoiminnalle :(

Jos liiketoiminnan vahingoittaminen on nationalistien päämäärä, kuinka nationalistista toiminta mahtaa todellisuudessa olla?

Käyttäjän amgs kuva

Antti ja Karo, valitettavasti se nainen näyttää voiton merkkejä videon alussa. Jos nainen oli menossa asioimaan miksi hä kääntyy ja näyttää voiton merkkejä? Sekä miehet että se nainen käyttäytyivät sopimattomasti. Tuo oli typerä kohtaus, joka ei ansaitse ymmärrystä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kuka Antti? Voitonmerkkiähän pysyäytyskuvassa näytettiin, mahdollisesti tapahtuneen jälkeen. Taisin aliarvioida kyseisen naisen ja olla tarkkaamaton.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Itse en tältä videolta sellaisia provosoivia eleitä havaitse:

https://www.facebook.com/ville.tuominen.311/videos...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Toisen Pahalahden linkittämän videon alussa on pysäytyskuva, jossa nainen näyttää voitonmerkkiä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #37

Niin näyttää pysäytyskuvassa v-merkkiä.

Itse videolla näkyy, kuinka mielenosoittajat aktiivisesti ryhmittäytymällä pyrkivät estämään hänen pääsynsä kauppaliikkeeseen. Sen sijaan videolta ei näy esimerkiksi järjestyksenvalvojan nauhoja kulun esteeksi aktiivisesti ja jopa aggressiivisesti asettautuvien miesten hihoissa...

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti Vastaus kommenttiin #39

Mielenosoittajat pysäyttävät hänen etenemisensä, koska eivät tiedä mitä hän aikoo tehdä. Koska vastamielenosoittajat ovat olleet aggressiivisia ja pyrkineet häiriköimään mielenosoituksia aikaisemmin, heillä oli tässäkin tapauksessa hyvä syy epäillä jotain ikävää. Kuten jälkikäteen voimme todeta, kyseisen henkilön tarkoituksena todellakin oli vain provosoida konfliktia. Ja kun se ei onnistunut, hän keksi omasta päästään joukkopahoinpitelyn.

Tämä tapaus on ihan selvä. Turhaan yrität puolustella tapahtunutta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #43

Mistä lähtien mielenosoittajilla, joilla ei ole näkyviä järjestyksenvalvojan tunnuksia, on ollut oikeus estää yksittäisten ihmisten liikkuminen ja asioiminen kauppaliikkeissä?

(tabletilla kommentoiminen on haasteellista, typo toisensa jälkeen)

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #52

J.M:"en yleensä linkitä näitä.."

ttu, mä repeän. Kiitokset Jukka tästä videosta.

PS jos olisin Juho, niin panisin pääni pensaaseen ja tulisin sieltä ulos ehkä ensi vuosituhannella.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Isoisäni isä oli nimeltään Antti Antikainen...

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ehdotan kaikille osapuolille, että pukeudutaan kokovartalohameisiin osoittamaan mieltä, niin kukaan ei huomaa muuta paitsi ne viinalta haisevat. No, miten sitten erottaudutaan koko joukosta? Vähän kuin etsi Waldo kuvista?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Edellä jotkut pitävät oikeutettuna estää provosoivan mahdollisen vastamielenosoittajan kulku julkisella alueella.

Tässä vertailutapaus siitä, kun brittinainen provosoivasti pukeutuu seksikkääseen punaiseen asuun ja menee kävelemään keskelle muslimien mielenosoitusta.

Siis vähintään samanlaista "provosoivaa häiriköintiä" kuin tässäkin tapauksessa. Vähintään.

Jep, provosoinnista ja haastamisesta tulee suukopua. Ei kuitenkaan tule seisten estämistä eikä vähäistäkään tyrkkimistä. Ei tarvita poliisia selvittämään tilannetta.

Eli kyllä nyt tuli selvä moka mielenosoittajilta. Ei luvallisesti järjestetty mielenosoitus tarkoita, että saisi estää muslimeja tai vastamielenosoittajia kulkemasta eristämättömän alueen läpi asioimaan rakennuksissa. Jos joku vastamielenosoittaja jossain aiemmassa mielenosoituksessa on tehnyt jotain, ei se oikeuta julkisella alueella yhtään mihinkään omavaltaiseen järjestyksenvalvontaan.

Musliminaisen (tai sellaiseksi pukeutuneen vastamielenosoittajan) valehtelu oli silti toki selvästi törkeämpää ja Iltalehden lähdekritiikittömyys käsittämätöntä. Sinällään juttuja lukiessa saa olla tarkkana, mitä oikeasti väitetään tosiasiana, mikä poliisin epäilynä ja mikä raportoidaan osapuolen väitteenä. Silti tietyllä yleisvaikutelmalla voidaan antaa vaikutelma tosiasioista, vaikka kyseessä olisi vain epäily tai syytös.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Eli kyllä nyt tuli selvä moka mielenosoittajilta. Ei luvallisesti järjestetty mielenosoitus tarkoita, että saisi estää muslimeja tai vastamielenosoittajia kulkemasta eristämättömän alueen läpi asioimaan rakennuksissa. Jos joku vastamielenosoittaja jossain aiemmassa mielenosoituksessa on tehnyt jotain, ei se oikeuta julkisella alueella yhtään mihinkään omavaltaiseen järjestyksenvalvontaan."

Moka oli poliisin, kun se ei pitänyt ihmisiä omissa porukoissaan vaan päästi nämä muutamat tapaukset läpi. Joko kulku liikkeeseen olisi pitänyt kieltää tai sitten poliisin olisi täytynyt lähteä mukaan.

Vastamielenosoittajat ovat olleet useissa tapauksissa hyvin aggressiivisia, joten tässäkin tapauksessa mielenosoittajilla oli hyvä syy epäillä, että jotain ikävää voi tapahtua. Siksi oli ihan luonnollista pysäyttää henkilö ja odotella poliisin tuloa paikalle. Mielenosoittajat eivät voineet mitenkään tietää, mitä tällä tyypillä on mielessään.

Mielenosoittajat käyttäytyivät myös suhteellisen asiallisesti. Päinvastaisessa tapauksessa kansallismielisesti pukeutunut henkilö olisi varmasti hakattu, jos hän olisi mennyt suvakkimielenosoitukseen tönimään ihmisiä. Tätä tapausta kannattaa verrata siihen, mitä vastaavantyyppisissä tapahtumissa on käynyt Suomessa, ei joihinkin yksittäistapauksiin ulkomailta.

Jukka Mäkinen

Juu, eikös se Parkkola hakattu ja potkittu porukalla kun meni kuvaamaan anarkisten paraatia Tampereella. Eipä ole siitäkään tapauksesta muuten kuulunut mitään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Edelleenkö täällä jaksetaan etsiä sitä kumpi puoli oli enempi tyhmä.

Eiköhän riitä, että todetaan, että jännittävien vaiheiden jälkeen tuli tiukka tasapeli.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Kankus kirjoittaa sujuvakynäisesti "sinivalkoisesta roskaväestä" asettuen näin samaan kategoriaan Jari Tervon kanssa. Mahtaako sitten sisällöllisesti ylettyä samaan ? Tervo sentään pyysi anteeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset