jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Peace and love :)

Nyt on meneillään massiivinen Helsinki Pride 2016-festivaaliviikko, mikä tarkoittaa ainakin kahta asiaa.

 

Ensinnäkin tapahtumaviikko erilaisina  vakavamielisinäkin ohjelminaan ilmentää  sitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmis- ja perusoikeudet eivät vieläkään toteudu yhdenvertaisesti maassamme - tällaisia suuria monialaisia tapahtumakokonaisuuksiahan ei järjestetä ihan vain huvin vuoksi ja urheilun kannalta, vaikka Pride-tapahtumiin mahtuu ohjelmaa myös näistä molemmista viihdekategorioista.

 

Toisaalta teemaviikon saama laaja yleisön ja kaupallisten ja ei-kaupallisten organisaatioiden  tuki osoittaa  yleistä valmiutta kohdata ihminen ihmisenä - "Minä olen se, joka olen" siis.

Vanhana sissiradistina voinkin ilolla todeta "kantoaallon olevan nyt riittävän vahvan peittämään vihulaisen eetteriin tunkeman häirintäsignaalin"...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Timo Lehtonen

”…seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmis- ja perusoikeudet eivät vieläkään toteudu yhdenvertaisesti maassamme…”

Juho, kerro esimerkki missä yhdessä tai useammassa asiassa, millä tavalla ja mihin perustuen tarkoittamasi ihmis- ja perusoikeudet eivät toteudu.
Kerro mitkä ovat tarkoittamiasi ihmis- ja perusoikeuksia, jotka eivät mielestäsi vieläkään toteudu yhdenvertaisesti maassamme.
Mikä on vertailukohteesi asiassa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Esimerkiksi juridisesti samaa sukupuolta oleva pariskunta ei voi "avoutua" l. asua avoparina - avoliittohan on toki sinänsä vapaamuotoinen yhteiselämisen muoto, mutta sillekin on nykyisin olemassa osittainen oma sääntelynsä.

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110026

http://www.kela.fi/kun-elamantilanne-muuttuu_muutt...

Pitäisi siis pian saada aikaiseksi tasa-arvoinen laki avopuolisoiden yhteistalouden purkamisesta ja yhdenvertainen kohtelu sosiaalisten tulonsiirtojen määräytymisessä.

Asennetasolla seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat kokevat edelleen syrjintää - tästä tunnettuna esimerkkinä voi mainita Johanna Korhosen, jota syrjittiin erään sanomalehtikonsernin toimesta työnhaussa seksuaalisen suuntautuneisuutensa vuoksi.

Timo Lehtonen

Juho, vastauksesi (2.7.2016 16:18) tarkoittamassa asiassa ei ole kyse ihmisoikeus eikä perusoikeus!

Ihmisoikeus: http://www.termipankki.fi/ext/demokratiasanasto/ne...

Perusoikeus: http://www.termipankki.fi/ext/demokratiasanasto/ne...

Kirjoitit: ”…seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmis- ja perusoikeudet eivät vieläkään toteudu yhdenvertaisesti maassamme…”
->Juho, kerro esimerkki missä yhdessä tai useammassa asiassa, millä tavalla ja mihin perustuen tarkoittamasi ihmis- ja perusoikeudet eivät toteudu.
Kerro mitkä ovat tarkoittamiasi ihmis- ja perusoikeuksia, jotka eivät mielestäsi vieläkään toteudu yhdenvertaisesti maassamme.
Mikä on vertailukohteesi asiassa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #3

Esimerkiksi Lissabonin sopimuksesta voi tarkistaa kuuluuko syrjimättömyys perus- ja ihmisoikeussopimusten keskeisiin arvoihin.

Sikäli toki asiat ovat jo jokseenkin hyvällä tolalla, että syrjimättömyyden periaate on sisäistetty perustuslakiin ja tarkennettu sittemmin yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolaeissa. Käytännössä tämä lakeihin kirjattu periaate ei kuitenkaan toteudu mm. oppilaitoksissa :

http://blogit.image.fi/vesanlinja/nain-vuonna-2016...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset