jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Sukupuolia on ainakin kaksi :)

Nimittäinkin hömpsö ja pömpsö sekä näiden ei-binääriset variaatiot .

 

 

   "Gender diversity is how different genders are represented in a relevant setting. Primarily this term is often used to refer to females and males, though in some contexts and research the term may also refer to those who fall into non-binary categories of gender.

The issue of gender representation on corporate boards of directors is one area where a need for greater gender diversity has been promoted.[2][3][4]Employment in certain fields traditionally dominated by men, including computingengineeringmedicine, and women in science are other areas of study and interest."

  "Genderqueer (GQ), also termed non-binary or gender-expansive, is a catch-all category for gender identities that are not exclusively masculine or feminine‍—‌identities which are thus outside of the gender binary and cisnormativity.[1] Genderqueer people may identify as one or more of the following:

  • having an overlap of, or indefinite lines between, gender identity;[2]
  • having two or more genders (being bigender, trigender, or pangender);
  • having no gender (being agender, nongendered, genderless, genderfree or neutrois);
  • moving between genders or having a fluctuating gender identity (genderfluid);[3] or
  • being third gender or other-gendered, a category which includes those who do not place a name to their gender.[4]"

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Mielestäni on vähintäänkin outoa taistella lokerointia vastaan luomalla lisää lokeroita, eikö ole vähintäänkin syrjintää luokitella määritteitä tyyliin "mies ei voi pukeutua pinkkiin pooloon, jos pukeudut pinkkiin pooloon et ole mies vaan sukupuoli #356"

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vaatetta ei oikein voi pitääkään sukupuolena, joten en näe itsekään tällaiselle kategorisoinnille suoranaista tarvetta...

Vaatetus tosin liittyy sukupuolen ilmaisuun oleellisesti ja on riippuvainen ympäristön tulkinnoista tai paremminkin kulttuurisista normeista, miten mitäkin vaatepartta tulkitaan sukupuolispesifisti...

Englannin kielisen Wikipedian artikkeleista ottamani lainaukset ilmentävät sosiaalisen sukupuolen erilaisia ilmentymiä unohtamatta niiden ns. biologisia vasteita...

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Sukupuolia on kaksi niin kulttuurillisesti kuin biologisesti, koko vouhotus yksittäisten ihmisten kulttuurisesta näkemyksestä sitä kohtaan mitä on olla mies tai nainen ja näiden huonosta omatunnosta sitä kohtaan etteivät sovi itse hyväksymäänsä näkemykseen miehestä tai naisesta.

Reijo Jokela

Sosiaalinen sukupuoli. Voisiko tuo olla eri kuin biologinen. Tarkoitan vain kun toinen porukkaa vouhottaa naiskiintiöiden parissa niin toinen vouhottaa sen parissa, että koko naiseus on valintakysymys. Jos naiskiintiöt tulevat niin alkaako siten keskustelu siitä, kuka on oikeuttu kuulumaan naiskiintiöön? Ollaanko kohta tilanteessa, että esm. johtokunnan kokouksessa on tiedusteltava aluksi läsnäolemisen lisäksi ajankohtainen sukupuoli, jotta voidaan tietää onko koko kiintiöiden valossa päätösvaltainen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset