jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Seksinostajan vastuuttomuus

Yllättävän vähälle julkiselle huomiolle on jäänyt uutinen Itä-Suomen Yliopistolla lehtorina toimineen miehen saamista ihmiskauppa-, pahoinpitely- , seksuaali- ja muutaman muun rikoksen tuomioista. Tekoihin verrattuna yhdistetty tuomio on tällä kertaa kohtuullisen ankara - mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen yhdeksäksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi.

Merkillepantavaa rikosluettelossa ja teon kuvauksissa on törkeän ihmiskaupan ja seksuaalisen hyväksikäytön uhrin ikä ja häneltä seksiä ostaneiden asiakkaiden runsas määrä :

   "Uhri oli Maurasen tavatessaan vain 14-vuotias.

Tyttö arvioi oikeudessa, että asiakkaita olisi ollut jopa 640. Oikeus katsoi tuomiossaan asiakkaita olleen noin 400.

Mauranen järjesti tytölle hotellihuoneita ja sitten vuokra-asunnon, jossa hän otti asiakkaita vastaan. Tuomion mukaan alaikäistä tyttöä paritettiin Kuopiossa, Savonlinnassa, Lahdessa, Oulussa, Joensuussa, Helsingissä ja Imatralla syksyn 2011 ja kevään 2014 välillä. Tyttö itse kertoi tavanneensa asiakkaita myös Siilinjärvellä"

 

Tämäkin "tapaus" kielii ikävällä tavalla nykyisen lainsäädännön puitteissa tapahtuvan parituksen ja ihmiskaupan uhrien tunnistamisen puutteista sekä erityisesti seksinostajien omalaatuisesta maailmankuvasta, missä kiima voittaa usein harkintakyvyn.

   "Kun asiakkaat ihmettelivät saavansa nuorta tyttöä tavallista halvemmalla, 150 eurolla puoli tuntia, hinta nostettiin korkeammaksi.

Enimmillään asiakkaita oli ensin keskimäärin noin kuusi viikossa, vähimmillään ei lainkaan koko viikolla. Myöhemmin määrä nousi, etenkin keikkamatkojen aikana."

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Ei pidä leimata vastuullisia seksinostajia jotka lähtevät heti kävelemään mikäli myyjä vaikuttaa alaikäiseltä tai pakotetulta. Seksi per se on luonnollinen ja kaunis asia.

Sinänsä prostituutiossa voisi edellyttää vähintään järjestettyä työterveyshuoltoa. Siellä voitaisiin havaita hyväksikäyttötapauksia ja vähentää myös riskejä tautien leviämisestä. Hyväksikäyttöä vastaan on taisteltava ja vapaaehtoisesti arvokasta työtä tekeviä taas kunnioitettava.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Apropåå kunnioitus. Pyysitkö lupaa käyttää tuota kuvaasi tai maksoitko jopa luvasta?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

;). Tarkoititko Pylkkösen kuvaa? Jos viittaat siihen hänen kirjoitukseensa, että seksi-per-se on luonnollinen ja kaunis asia? Niin tuskin kuvan ulkopuolella oleva henkilö on asettanut jalkojaan heppumme pepun päälle. Pekan pyhin paikka olisi luonnottoman keskellä selkää tai hänellä on ylipitkät jalat, että olisi voinut nousta tuosta vain pari askelmaa palotikkaita pitkin kerrostalon katolle?

Johan nyt tuli rivoa kirjoitusta ja päättömiä mielikuvituksia...

Sori tästä Juho, oli pakko laukata hiukan mielikuvituksella.

Mutta niin. Vaikeaa oli minullakin uskoa 18-vuotiaana jotakuta naista väittäessään minulle olevansa 15-vuotias ja uskoin hänen valehtelevan, koska hän näytti vanhemmalta ja näytti kela-korttinsa oikean iän. Se tyttö aikanaan kehui, että kuinka hänen oli helppoa päästä minkä tahansa ravintolan ovesta sisään ja kukaan ei kysellyt iän perään.

Se minua ihmetyttää, että miksi oikeus määrittelee tytön asiakkaiksi vain 400 eikä tuon 640? Niin voisiko se alaikäisyys olla perusteluna ja oltuaan 18-vuotias ei enää lasketa ylimääräisiä mukaan?

Kummallisia ovat oikeuden päätökset, mutta yksityiskohtaisempaa tietoa tuskin pääsemme lukemaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ihmiskaupan uhrien tunnistaminen seksikaupoissa on vaikeaa niin kauan, kun seksinmyyjillä ei ole minkäänlaista keinoa todentaa asiakkaille (tai myöskään viranomaisille) omatoimisuuttaan.

Kannatan tuollaista yrittäjä- tai elinkeinonharjoittaja-mallia, missä seksityöläinen voi harjoittaa työtään legitiimisti työturvallisuusseikat huomioiden.

Asiakkaan vastuuntuntokin tulee silloin paremmin esille, käyttääkö siis pimeitä vai virallisia palveluita...

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Näin on.

Ainoa huono puoli nykyjärjestelmä on se että seksinostaminen on osittain kriminalisoitu ja siten toiminnan tarjonta on osin pakotettu organisoidun parittamisen uhreiksi jo lähtökohdiltaan.

Tasa-arvo ei voi siten tapahtua jos toinen osapuoli on jo valmiiksi leimattu rikolliseksi vain se takia että haluaa toteuttaa luonnollisia tarpeita silloin kun haluaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kaikessa seksinostokeskustelussa voin vilpittömästi sanoa, että vasemmistoliiton Anna Kontula ansaitsee arvostukseni.

http://annakontula.fi/2012/07/miten-kaupallisesta-...

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Anna Kontula on asiaan perehtynyt. Minulle seksibisnes kaikkine muotoineen tuntuu omituiselta ja varsinkin tämä prostituutio, se että miehet maksavat seksistä ... ja etenkin se, että se on molempia sukupuolia alistavaa; molemmat osapuolet käyttävät toistensa luonnollisia tarpeita hyväkseen.

Mutta Kontula on oikeassa, prostituutiota ei hallita moraalisilla subjektiivisilla tunteilla (minun tunteillani) joten voisin tukea kehitystä, jossa prostituution inhimillistämiseksi ja itse prostituoituja suojelevaksi toiminnaksi Suomeen saisi perustaa osuustoiminnallisia ilotaloja, joissa naiset itse hoitavat bisneksensä ja jakavat tulonsa, hoitavat veronsa ja terveytensä ja turvallisuutensa.
... siihen asti, kunnes tämä ilmiö lakkaa tarpeettomana itsestään ...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Työttömien seksipalveluosuuskunta odottaa aktivoitumista.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kemiallinen kastraatio voisi olla yksi tapa hoitaa rikoksensa vankeudella sovittaneita seksuaalirikollisia.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Minä ihmettelen sitä, miksei poliisi löydä yhtään tytön asiakasta.

Mutta itse ongelmasta: Prostituution voisi lopettaa ihan sillä, etteivät miehet suostu seksistä maksamaan? Miksi mies maksaa? Kertokaa, mikä siinä on niin vastustamatonta. Luulisi jälkeenpäin miehen tuntevan itsensä petetyksi, alistetuksi ja riistetetyksi, tyhmäksi idiootiksi, kun on antanut itseään luonnollisten tarpeidensa vuoksi hyväksi käyttää?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Mene itse etsimään, jos kerran sitä ihmettelet, miksi poliisi ei löydä tytön asiakkaita.

Poliisi on jo kertaalleen kertonut medialle syyt siihen, miksi asiakkaita ei löydy. Aika on nimittäin tehnyt tehtävänsä.

Nyky-yhteiskunta tarjoaa paljonkin keinoja anonyymina olemiseen.

Kun niitä hyödyntää, ei tarvitse pelätä poliisin tai kenenkään muunkaan turhia yhteydenottoja.

Kohtaan numero kaksi. Kontekstin ulkopuolelta yleisellä tasolla.

Kyseessä on kysynnän ja tarjonnan laki. Silloin maksetaan, kun ei saa muutoin kuin rahalla. Hinnat laskevat, jos tarjontaa on paljon (kuten näinä päivinä) ja nousevat, jos ostajia on liikaa suhteessa palvelun tarjoajiin.

Tuotteen markkina-arvoon vaikuttavat monetkin seikat, kuten ikä ja ulkonäkö.

Markkinahinta on vakiintunut noin 160 euron tuntitaksan paikkeille. Se on samaa tasoa minkä tahansa muun ammattimiehen taksaan verrattuna.

Pitäisikö sen sijaan, miksi mies ostaa, kysyä miksi nainen myy?

Olisiko kysymys kuitenkin helposta rahasta, jota voi nyhtää miehiltä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset