jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Onnea kaikille äideille - Äitiyslaki nyt!

Suomessa nyt jo lähes sadan vuoden aikana  perinteeksi vakiintunutta äitienpäivää vietetään toukokuun toisena sunnuntaina, mikä tänä vuonna sattuu huomiselle päivälle. Alunperin äitienpäivän tarkoituksena oli huomoida äitien asemaa yhteiskunnan  teollistumisessa ja lasten kasvatuksessa, mistä ajoista tokikin sekä yhteiskunnalliset arvot että myös sukupuoliroolit ovat kehittyneet moninaisempiin suuntiin. 

Viralliset äitienpäiväseremoniat ja kunnianosoitukset kulkevat usein urautuneilla poluilla, sillä merkkipäivänä jaetut huomionosoitukset kohdistuvat lähes poikkeuksetta suurperheiden äideille tai äideille, jotka ovat tehneet elämänuraansa kotiäiteinä aviomiehensä työuraa tukien. Edellä mainittu sukupuoliroolien ja yhteiskunnassa vallitsevien arvokäsitysten moninaistuminen ei välttämättä tule esille äitienpäivän muodollisuuksissa eikä  myöskään äitiyttä määrittävässä normistossa.

Esimerkiksi rekisteröidyssä parisuhteessa elävien yhteinen jaettu vanhemmuus vaatii osapuolilta aikaa vieviä ja hankalia juridisia säätöjä lain edessä yhdenvertaisen vanhemmuuden säävuttamiseksi - perheen sisäinen adoptio on kallis ja stressaava toimenpide, minkä luulisi hoituvan aivan tavanomaisella isyydentunnustamiseen verrannollisella ilmoitusmenettelyllä.

Parhaillaan on menossa kansalaisaloitteeseen liittyvä kampanja ns. "äitiyslain" aikaansaamiseksi korjaamaan tämä juridinen puute.

 

      Mikä äitiyslaki?

Äitiyslaki turvaa naisparin lapsen oikeuksia syntymästä alkaen. Lapsella voi sen myötä olla kaksi vanhempaa heti syntymästä lähtien. Naisparin lapsesta tulee näin tasavertainen eri sukupuolta olevien perheeseen syntyvän lapsen kanssa. Nykytilanteessa naisparin perheen on tehtävä turha, kallis ja aikaa vievä sisäinen adoptio, jotta toinenkin äiti olisi virallisesti lapsensa vanhempi. Kansalaisaloite ajaa äitiyslain säätämistä Suomeen.

 

Tämä lakialoite jos mikä on tässä ajassa tarpeellinen turvaamaan entistä paremmin perheiden ja lasten hyvinvointia yhä moniarvoisemmaksi muuttuvassa yhteiskunnassamme...

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kannatettu. Sananvapautta ei ole rajoitettu vaikka tätä tärkeää kansalaisaloitetta ei olekaan suuremmin mediassa käsitelty.

Toinen merkittävä lakialoite on kuuden kansanedustajan aloite translain muuttamiseksi. Vasemmistoliitto, vihreät, sdp, keskusta, rkp ja kokoomus mukana.

Onnea äideille, myös sukupuolineutraalisti.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Äitiys- ja translain uudistukset ovat jo kertaalleen olleet ministerioiden huolellisesti valmisteltavina lakiesityksiksi, mutta edustuksellisen demokratian mahdollistama kiusanteko on estänyt kummankaan esityksen konkretisoitumisen laiksi.

Itse pidän tätä kiukuttelua vain hidasteena (kuten kävi tasa-arvoisen avioliittolainkin kohdalla).

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3541155-lopp...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Juu, niiden kariutuminen viime hallituksen aikana oli osa LR- pakettia (lepyttäkää Räsänen), jolla Katainen ja kokoomus vetivät maton ihmisoikeuksien alta. Hyvä, että kokoomuksen kellossa ääni on muuttunut. Menetetyn luottamuksen saaminen takaisin on kyllä lisänäytöistä kiinni.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Täälläkin jo kannatettu. Ja samalla kutsuttu mukaan lisää allekirjoittajia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hieno homma - vielä tarvitaan pari kannatusilmoitusta, jotta aloite voidaan viedä eduskuntaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toinen niistä parista lähti pari tuntia sitten multa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Äitiyslaki-aloitteella haetaan hedelmöityshoidoilla syntyvälle naisparin lapselle oikeutta molempiin vanhempiin heti syntymästä lähtien. Tällä hetkellä vanhemmaksi tullaan sisäisen adoption kautta, mikä voi kestää jopa vuoden. Lakimuutos tarkoittaisi sitä, että vanhemmuus voitaisiin vahvistaa neuvolassa hedelmöityshoitojen aikana tehdyn suostumuksen mukaisesti"

http://seta.fi/aitiyslaki-nyt/

Vai niin.On se hyvä että samaa sukupuolta oleville saadaan oikeuksia,ongelma on vaan siinä MILLÄ niitä OIKEUKSIA saataisiin suomessa PERHEILLE noin yleisesti(kin)
YK ja EIO eivät ainakaan ole tyytyväisiä suomen PERHEpolitiikkaan koskien perheiden ja lasten OIKEUKSIA.Keskustalla ja SDP:llä ja tottakai kokoomuksella on omituinen käsitys perheiden oikeuksista ja perhesuojasta(SITÄ RIKOTAAN JATKUVASTI).Tässä maassa se on tarkoittanut niiden viimeistenkin oikeuksien menetystä lakeja säätämällä mm.huostakerroin.NIINPÄ NIIN.Kas vain ,huostat räjähtivät pilviin ja lastensuojelun LAINMUKAISET TUKITOIMET alasajettiin tahi lakkautettiin monissa kunnissa..Sattumaako.Ehei,bisnes on bisnes.

Kaikki perheet ovat samassa veneessä kuitenkin loppupelissä.Suomen koneiston tuntien ongelmia aletaan kasata erilaisten perheiden niskaan koska luokittelut näiden oppikirjoissa eivät ole tästä päivästä.Harva noista koneiston tyypeistä tuntee edes YK:n Lastenoikeuksien julistuksen (eivät noudata sitoutumistaan ,eivätkä kerro sen sisältöä kaikille kansalaisille,kuten on sovittu)

Suomi on saanut eniten(tietenkin!SIINÄKIN)pohjoismaista huomautuksia ja kehoituksia YK:lta ja EIO.lta rikottuaan ja jätettyään noudattamatta näitä ihmisoikeuksia,lastensuojeun oikeutta jne.joka kuuluu koko palettiin.

Jospa olisi aika siivota omat nurkat ensin myös näiltäkin osin,kun aina huudetaan muiden maiden laiminlyönneistä ja hehkutetaan kuinka nyt suomessa ollaan niin tasa-arvoista että.Lakeja voidaan säätää,todellisuus on aivan muuta.Niin kauan kun suomessa toimitaan salakähmäisesti ja salataan ns.lastensuojelun laiminlyönnit ja suoranaiset virkavirheet,laittomuudet ei kannata hehkuttaa oikeastaan yhtään mitään. SUOMEN PERHEPOLITIIKKA tyyliin keskusta ,sdp ja kokoomus BISNES mielessä ei kehumista.
es.ohjelma naispariskunnasta joista tehtiin lastensuojeluilmoituksia.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Pian 10 000 kannatusilmoitusta tämän vuorokauden aikana. Hieno tulos.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

31 040 nyt, hyvältä näyttää...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset