jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Tasa-arvoinen avioliitto tulee myös kirkkoon

Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola toteaa varsin selkeästi Valomerkki-lehden pääkirjoituksessa:

 

   "Arvoisat piispat ja muut kirkon päättäjät. Vetkuttelu ja vitkuttelu ei auta. Keskustelut, mietinnöt, selvitykset ja selonteot eivät tuo mitään ratkaisevaa uutta asiaan. Samaa sukupuolta olevien siunaaminen ja vihkiminen tulevat kirkkoon väistämättä, ja niiden torppaaminen on pelkkää ajan ja vaivan haaskaamista.

Viisainta olisi antaa siunaamiseen ja vihkimiseen lupa papeille, jotka niin haluavat tehdä, mutta olla pakottamatta ketään toimimaan vastoin vakaumustaan. Seurakuntia kohdeltaisiin samoin tilojen luovutuksessa. Ne saisivat itse päättää kantansa. Muut Pohjoismaat ovat tällaiselle tielle jo lähteneet. Siitä ei ole seurannut niiden kirkoille tai kansoille mitään kohtalokasta. Minkäänlaista Sodoman tai Gomorran kohtaloa ei ole näkynyt eikä kukaan ole tiettävästi jähmettynyt suolapatsaaksi."

 

Näinhän tilanne on nähtävissä myös täällä kirkon ulkopuolellakin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Odotan innolla myös ensimmäisiä saman sukupuolisia häitä islamilaisessa rukoushuoneessa tai moskeijassa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hyvää kannattaa odottaa ...

Länsimaissa tapahtunut muutos kristillisten kirkkojen suhtautumisessa samaa sukupuolta olevien liittoihin vaikuttaa islamin uskon tulkintaan erityisesti maahanmuuttajaväestön keskuudessa - uskontojen välistä dialogia käydään siis etupäässä konkreettisilla kulttuurien rajapinnoilla, mitkä muodostuvat valtioiden sisälle. Yleismaailmallisesti vuoropuhelua uskontojen välillä tapahtuu myös "kaiken aikaa" mm. YK:n päätöksenteossa ja määräajoin kokontuvassa Maailman uskontojen parlamentissa...

http://www.france24.com/en/20120402-islam-homosexu...

https://www.youtube.com/watch?v=l0eS6Qe96sk

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Avioliitto on islamissa siviilisopimus. Seremonioita pidetään harvoin moskeijoissa. Tarkoitukseen sopiva tila kelpaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö Euroopassakin vielä keskiajalla avioliitto oli ihmisten välinen sopimus. Jossakin vaiheessa sitten kirkko tekemisen puutteessa otti vihkimisen monopolin itselleen. Nyt sitten meuhkataan että se on jumalan asettama!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Joku viidenkymmenen tuhannen kansalaisen aloite ei ole kansan mielipide.
Kirkko erotettakoon valtiosta täysin.
Suomen kristityt luterilaisessa kirkossa pitäköön rituaalinsa. Miksi sitä homot ja lesbot haluavat muuttaa? Oman kirkkonsa perustakoot.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Olen melkein samaa mieltä. Kirkko irti valtiosta ja avioliitto pois lakiteksteistä.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Enpä tiiä tuotakaan miksi se avioliittokäsite pitäis lakitekstistä poistaa,ihan hyvähän se avioliittoasia on..solmii sen nyt sitten ketkä hyvänsä..mutta meillä pitäis mennä siihen samaan,kuin useissa muissakin maissa on menty,että ainoan avioliiton virallisen vahvistamisen suorittaa
valtion määräämä viranomaistaho..ja sitten jokainen voi pitää omat rituaalimenonsa siellä missä haluaa ja missä se sallitaan.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Olen kanssasi Jarmo täysin samaa mieltä..kirkko pitää erottaa valtiosta..mieluimmin heti tänään,kuin vasta huomenna.
Miten realistinen ajatus on se on sitten kokonaan toinen juttu.
Mutta,mutta..sitten..haluavatkohan homot ja lesbot varsinaisesti sitä muuttaa..ei ainakaan ne,jotka ovat samassa uskossa..lujasti tai vaan tavan mukaan.Miksi homojen pitäisi perustaa oma kirkko,kun valtion,johon homotkin kuuluvat,ylläpitämä laitos jo on? Ja sitäpaitsi kyllä siihen kirkkoon ja kirkkoihin kuulu sellainen määrä ihmisiä..avoimesti homoja ja heteromaisissa kulisseissa olevia ja eläviä..ettei heti ymmärrä ajatellakkaan :)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Mooseksen laki sanoo "Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko" mutta kun muut kohdat puhuvat yhdynnästä voisi kohdan kääntää "Mies ei saa yhtyä mieheen kuten naisen kanssa yhdytään, sillä se on hirveä teko". Selkeitä kannan ottoja ei ole joten on sama vihkiikö kirkko samaa sukupuolta olevia. Raamattu ei ole puolla tasa-arvoista avioliittoa muttei ole vastaakaan ja ne kohdat joiden väitetään ovat asiayhteydeltään ihan jotain muuta. Ainoa kohta Raamatussa jossa puhutaan samaa sukupuoltaolevien rakkaudesta seksuaalisessa merkityksessä kertomus sadanpäälliköstä ja tämän palvelijasta (pojasta) jossa käytetään kreikan termiä "pais". Vain Luukaan evankeliumissa on käytetty termiä "doulos". Muut ovat aika epämääräisiä. Mutta uutta raamatun käännöstä odotellessa seuraavat 50 vuotta saa nähä kuinka käy.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset