jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Ylityökorvausten osuus palkansaajien kokonaisansioista olemattoman pieni

Tilastokeskuksen kokoamien tarkkuuskalibroitua mikrometriruuviakin tarkempien 1) tilastotietojen mukaan ylityökorvausten osuus palkansaajien kokonaisansioista on ainoastaan 1,2 prosenttia. Sen sijaan muiden työaikalisien osuus on jo merkittävää luokkaa, sillä vuonna 2014 työaikalisien osuus kokonaistuntiansioista oli kaikilla palkansaajilla keskimäärin 3,6 prosenttia. Lisiä ansainneilla palkansaajilla työaikalisät muodostivat 10,8 prosenttia kokonaisansioista ja esimerkiksi niiden palvelu- ja myyntityöntekijöiden, joille työaikalisiä maksettiin, lisät muodostivat keskimäärin 13 prosenttia kokonaisansioista.

 

   "Työaikalisät muodostivat tuntuvan osan prosessi- ja kuljetustyöntekijöiden sekä muiden työntekijöiden kokonaisansioista. Asiantuntija-ammateissa työaikalisillä oli pienempi merkitys, mutta niillä asiantuntijoilla jotka työaikalisiä saivat, ne muodostivat keskimäärin 12 prosenttia kokonaisansioista.

Asiantuntijoista työaikalisiä maksettiin esimerkiksi kätilöille, sairaanhoitajille sekä tulli- ja rajavirkamiehille. Kaikkien kätilöiden ansioista työaikalisät muodostivat keskimäärin 17,0 prosenttia. Mikäli tarkastelu rajataan vain niihin kätilöihin, joille maksettiin lisiä, työaikalisien keskimääräinen osuus kokonaisansioista oli 20,6 prosenttia.

Muita ammattiluokkia, joissa työaikalisät muodostivat keskimäärin yli 10 prosenttia kaikkien palkansaajien kokonaistuntiansioista, olivat muun muassa poliisit, vanginvartijat ja vartijat, huoltamotyöntekijät, baarimestarit, tarjoilijat, hotellien vastaanottovirkailijat, paperiteollisuuden prosessityöntekijät ja kaivosten avustavat työntekijät."

 

 

Niin?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1) Vuoden 2014 ennakollinen palkkarakennetilasto kuvaa noin 1,6 miljoonan palkansaajan ansiotietoja. Tilaston tiedot on kerätty kuukausipalkkaisilta palkansaajilta syys-, loka- tai marraskuulta ja tuntipalkkaisilta palkansaajilta vuoden viimeiseltä neljännekseltä. Vuoden 2014 tilastoa on täydennetty Verohallinnon Palkka.fi-aineistolla, ks. muutoksia tässä tilastossa

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Ylitöistä jää Suomessa vain kipeä selkä ja mahdollisesti avioero. Ei Suomessa kannata rehkiä liikaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kohta kolmenkymmenen vuoden työkokemuksella voin vahvistaa sanomasi - selkä ja terveys muutenkin on osittain kaputt ja ehkä avoerokin on tullut koettua juuri liian työnteon vuoksi. 90-luvun laman aikaan tein 16-tuntisia päiviä kahvin ja tupakan "voimalla"....

Yleisesti ottaen itselläni on sellainen tuntuma, että palkansaajille ylityömahdollisuuksien ja niistä saatavien korvausten sijasta työssä motivoi enemmän työsuhteen vakaus, työviihtyvyyttä ja -hyvinvointia edistävät elementit ja työhönsä vaikuttamisen mahdollisuudet.

Pekka Iiskonmaki

#2
Suomessa olisi monelle töitä, mutta ei kannata tehdä, koska nettopalkka ei siitä juuri muutu.

AY -liike on hoitanut huonosti duunarien asiat. Bruttopalkasta maksetaan jäsenmaksut ja siksi niitä ei kiinnosta duunarin nettopalkka.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset