jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

EU - rauhanprojekti jatkukoon

Europarlamentaarikko Merja Kyllönen muistuttaa meitä käsittämättömän julmien terrori-iskujen syistä ja seurauksista Yleisradiolle antamassaan haastattelussa, jossa hän korostaa eurooppalaisen yhteistyön merkitystä globaalin rauhan rakentamisessa :

 

"

– Olen jo jonkin aikaa ajatellut, että näistä asioista pitäisi kyetä oppimaan niin, että emme vastaisi vihaan vihalla ja ajattelemalla, että asiat ratkeavat niin, että laitetaan rajat kiinni ja ovet kiinni. Terrorismin syyt ovat todella syvällä.

– Työ asioiden korjaamiseksi ei ole mitenkään helppoa. Syylliset on saatava kiinni ja vastuuseen, mutta toivottavasti ei lähdetä taas kerran sille tielle, että tuomitaan kaikki, sanoo Kyllönen.

Siinä mielessä isku on varmasti valittu hetkeen, jolloin paljon ihmisiä on liikkeellä.

 

Merja Kyllösellä on omien sanojensa mukaan jäitä hattuun -tuntemus, mutta asioihin on kyettävä löytämään ratkaisuja.

– Kun EU:ta on aikoinaan rakennettu rauhan työn pohjalle, niin paluuta juurille voisi vakavasti miettiä kaikkien jäsenmaiden kanssa yhdessä. Miten vähennettäisiin vihaa ja sotimista rauhaa rakentaen?

– On löydettävä uusia keinoja taistella pyhää sotaa vastaan. Mutta ratkaisu ei ole mielestäni väkivallan lisääminen tai tilanne, jossa paniikin kautta saatetaan rasistisen toiminnan keppihevoseksi koko tämä kriittinen ja vakava kysymys.

"

 

Kysymys on aiheellinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Kun pää sivalletaan irti ruumiista, niin sitten se rauha tulee - oikein kunnon EU-rauha! Se on mukava, kivuton toimenpide varsinkin jos viettää aikaansa syvässä unessa maailmanrauhasta unta nähden.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Sota terrorismia vastaan on huonoin tapa vastustaa terrorismia.
Sen sijaan se on erittäin hyvä tapa l u o d a terrorismia.
Toiseksi paras tapa on avoin rasismi.

Joten siitä vain , pojat.
Rautaa terrorismirajalle!
Niin voitte olla varmoja,että terrorismia riittää!

Jaakko Savolainen

Blogin otsikko on hyvä. EU:n rauhanprojektia on jatkettava ja vieläpä tehostettava.

EU.n sotaisimmat valtiot Ranska ja Britannia ovat jo pommittaneet Syyriaa liki vuoden. Ranska on jopa siirtänyt ainoan lentotukialuksensa Liberian läheisyyteen, jotta pommikoneet kykenisivät pommittamaan Syyriaa mahdollisimman tehokkaasti. Tuloksia ei voi pitää hyvinä. Rauha on vielä kaukana.

Eilinen Brysselin verityö kertoi totuuden. Ranska ja Britannia eivät ole riittävän tehokkaita tuhoamaan Isistä. Ei vaikka USA ja Venäjä ovat kykyjensä puitteissa auttaneet pommituksissa. Ja nyt tilanne on oleellisesti huonompi. Venäjä on lopettanut Syyrian pommitukset. Vaikka Saudi-Arabia on liittynyt pommittajien joukkoon, heikkenevät pommitukset väkisinkin, eli rauhaa ei ole näkyvissä.

Tarvitaab radikaali muutos, toiminnan tehostaminen.Koko EU:n on nyt ryhdyttävä Syyrian rauhantekoihin. Syyrian pommituksiin on löydyttävä merkittävästi nykyistä enemmän tehoa. Koko unionin kaikkien valtioiden ilmavoimat on kerättävä yhteen. Keskitetyt koko Syyrian kattavat pommitukset tuovat väkisinkin rauhan tähän maailman sotien syntymämaahan.

Ja rauhaan on pyrittävä. Vaikkapa pommituksilla tuhottaisiin koko Syyrian kansa. Nyt ei ole oikea aika hentomielisyydelle. Jokaisen täytyy pyrkiä kaikin keinoin lopulliseen rauhaan tekemällä kaikkensa pahojen syyrialaisten tuhoamiseksi. Vain siten voimme ytaata lapsillemme valoisan rauhallisen tulevaisuuden.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset