jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Vapaa-ajattelijain tiedote - "Avioliittolaki hieno saavutus"

Maamme humanistisen vakaumuksen kärkiryhmään kuuluva Vapaa-ajattelijain Liitto ry osoittaa antamassaan lehdistötiedotteessa arvonantoaan Suomen eduskuntalaitokselle, joka määrätietoisesti ponnistelemalla on vähin erin tekemässä näkyvää työtä yhdenvertaisuuden edistämiseksi :

 

"

Lehdistötiedote 18.2.2016.

Vapaa-ajattelijat: Avioliittolaki hieno saavutus

Tasa-arvoisen avioliittolain ja nyt sen liitännäislakien hyväksyminen eduskunnassa on hieno saavutus, sanoo Vapaa-ajattelijain liiton varapuheenjohtaja Heidi Friman.

Se on merkittävä uudistus ennen kaikkea niille, joiden syrjintä poistuu ja yhdenvertainen kohtelu vahvistuu.

– Samalla tämä kansalaisaloitteen ja ihmisten aktiivisuuden kautta syntynyt uudistus merkitsee sekulaarin kulttuurin vahvistumista Suomessa, sillä päätös syntyi vastoin ev.lut. kirkon eduskunnalle lähettämiä virallisia lausuntoja, toteaa varapuheenjohtaja Heidi Friman.

– Toivomme että jatkossa nousevat esiin myös eräät muut yhdenvertaisuuskysymykset viranomaisten toiminnassa, kuten esimerkiksi ihmisten yhdenvertainen ja syrjimätön kohtelu uskonnosta tai vakaumuksesta riippumatta, lisää Friman.

Liitännäislakien eduskuntakeskustelun yhteydessä ilmeni myös, että kansanedustajilla on myös vanhentuneita tietoja yhteiskunnan maallistumiskehityksestä. Esimerkiksi Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah väitti, että enemmistö avioliitoista solmittaisiin kristillisin menoin.

– Tosiasiassa siviilivihkimisten osuus on yli puolet kaikista avioliittoon vihkimisistä, myös kaikki vihkimisoikeuden omaavat uskonnolliset yhdyskunnat huomioon ottaen, huomauttaa Vapaa-ajattelijain varapuheenjohtaja Heidi Friman."

 

Myös Uusi Suomi-verkkolehden mainio ja asiallinen blogisti J. Antikainen huomioi taannoin omassa blogikirjoituksessaan tämän edustaja Essayahin esittämän virheellisen väittämän, joka esiintyy myös lakivaliokunnan mietintöön ( LaVM 7/2015 vp ) jätetyssä, ns. sukupuolineutraaliin avioliittolakiin kuuluvan liitännäislakipaketin hylkäämistä kannattavassa, vastalauseessa. Mainitussa vastalauseessa lakivaliokunnan jäseninä toimivat edustajat Huhtasaari ja Laukkanen arvostelevat selkeästi ja ilman arvailujen varaan jäämistä, mutta joka tapauksessa virheellisin perustein, hallituksen esitystä väittämällä, että "esitys jättää huomioimatta sen, että kristilliset kirkot, jotka suorittavat suurimman osan avioliittoon vihkimisistä, eivät ole vielä muodostaneet kantaa uuteen tilanteeseen."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"Myös Uusi Suomi-verkkolehden mainio ja asiallinen blogisti J. Antikainen ..."

Kuin omasta näppäimistöstäni kirjoitettu :)

Aa-a tulee näiltä näkymin käsittelyyn huhtikuussa, joten ennen eduskunnan kesätaukoa ehditään suuressa salissa kuulla monenlaista puheenvuoroa.

Avioliittolaki on hieno saavutus, mutta maalissa ei olla ennen kuin translaki, hedelmöityshoitolaki ja äitiyslaki saadaan kuntoon.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Taitaa olla niin, että uskovaisilla tuo tuotuudessa pysyminen on vähän asiasta kiinni. Tokihan sen ymmärtää, kun koko elämä perustuu mielikuvitus olentojen varaan. Todellisuus ja faktat antaa silloin luontaisesti periksi. Vain se mitä "uskoo" ja miten uskoo asioiden olevan on tärkeää. Todellisuus siis vääristyy ja vääntyy sopivasti.

Translaki pitää ehdottomasti saada myös järkeen käyväksi.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Hieno ploki ja vappaa-ajattelijat on tehny ja tekkee hienoa työtä, jeee, hyvä met!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

> ....– Tosiasiassa siviilivihkimisten osuus on yli puolet kaikista avioliittoon vihkimisistä,....

ooo
Melko turhaa taitaa olla numeroilla keikarointi, mutta täytyy kysyä: "siviilivihkimisten osuus, missä ajassa."

Kyllä kait kristillisin menoin on solmittu suurin osa tällä hetkellä voimassa olevaista liitoista.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vuositasolla vuonna 2014 ensimäisen kerran siviilivihkimisten määrä ohitti kirkollisten avioliittoon solmimisten määrän :

http://yle.fi/uutiset/siviilivihkimiset_ensimmaist...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset