jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kalapuikkoviiksimiehen paluu

Maakuntien mainion  sanomalehden  Savon Sanomien tekemän kyselyn mukaan kansanedustajanaisten kokema seksuaalinen ahdistelu on hyvin yleistä, sillä kyselyyn vastanneista  kansanedustajista puolet oli joutunut jossain elämänsä vaiheessa lääppimisen tai ahdistelun uhriksi. 

Kyselyn tulos vastaa Euroopan unionin perusoikeusministeriön pari vuotta sitten tekemän naisiin kohdistuvan väkivallan yleisyyttä ja luonnetta koskevan haastattelututkimuksen tuloksia.  Edes poliitikon uraa tehdessään kansanedustajanaiset eivät pääse eroon epätoivotuista viestittelyistä tai suoremmistakaan fyysisen koskemattomuuden loukkaamisen tasolle yltyvistä ahdisteluista.Yleisemmin tämä politiikan parissa tapahtunut häirintä liittyy edustajien omiin  tai puolueen järjestämiin  tilaisuuksiin, mutta myös eduskunnasta löytyy vieläkin kotikutoisia pick up artisteja, jotka katsovat oikeudekseen tuijottaa ja sanallisesti arvioida kansanedustajatoveriensa ulkoista olemusta seksuaalisesti häiritsevällä tavalla tai käyttäytyä muuten moitittavasti. 

- Kerran ensimmäisellä eduskuntakaudella miesedustaja esitteli toiselle miesedustajalle kuvia "tilattavista naisista" ja kertoi omia kokemuksiaan heistä. Se oli hyvin vastenmielinen tilanne, jota en voinut uskoa todeksi, kertoo eräs naiskansanedustaja kertoo.

Välittömien ahdistelukokemuksien ohella naiskansanedustajat kohtaavat häirintää myös sosiaalisessa mediassa - yksityisviestittely muuttuu helposti piinaavaksi, kun sen luonne on yksipuolisesti seksuaaliseen suhteeseen painostavaa. Eräs vastaaja kertoi saaneensa kansanedustajaksi valitsemisensa jälkeen runsaasti tällaisia yksityisviestejä ja kuvia alastomista miehistä "juhlakunnossa".

Politiikan tutkija Mari K. Niemen käsityksen mukaan vuoden 2008 kalapuikkoviiksimiesten aiheuttama kohu olisi kuitenkin siistinyt eduskunnan toimintakulttuuria. Hän arvioi seksuaalisen häirinnän tunnistamisen parantuneen viime vuosina ja myös edellisen, "karseaa julkisuutta" aiheuttaneen, kohun havahduttaneen mieskansanedustajat nostamaan profiiliaan.

Kyselyyn vastanneiden ehdotukset naisiin kohdistuvan häirinnän ja ahdistelun lopettamiseksi ovat varsin yhdenmukaisia - yhteiskunnan tulee asettaa häirinnälle selkeä nollatoleranssi, mikä sisältää asennekasvatuksen ja ahdistelijoiden vastuullistamisen ohella pitkän tähtäimen ohjelmia, kuten työsuojelun kehittämistä ja matalan kynnyksen palveluiden rakentamista seksuaalista häirintää kokevien tueksi.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/osa-nai...

Tässä uutisartikkelin lyhennelmä niille, joilla ei ole SS:n rajatonta lukuoikeutta...

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Tutkitusti sosiaalisessa mediassa miehiä uhkaillaan naisia enemmän ja uhkailuna käytetään pahoinpitelyä ja tappamista.

http://www.demos.co.uk/press-release/demos-male-ce...
http://www.pewinternet.org/2014/10/22/online-haras...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset