jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää ihmisoikeuksista

...löytyy nyt internetistä osoitteesta IHMISOIKEUDET.NET.

 

Esimerkiksi oikeus turvapaikkaan on kiistatta keskeinen ihmisoikeus :

 

"

14. artikla:

1. Jokaisella vainon kohteeksi joutuneella on oikeus hakea ja nauttia turvapaikkaa muissa maissa.

2. Tähän oikeuteen ei voida vedota, kun on kysymys tosi epäpoliittisista rikoksista johtuvista syytteistä tai teoista, jotka ovat vastoin Yhdistyneiden Kansakuntien periaatteita ja päämääriä.

"

 

Näin...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Esimerkiksi terrorismi on vastoin YK:n periaatteita...

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Lisäksihän ihmisoikeuksien 29. artikla puhuu oikeuden tuomasta vastuusta ja velvollisuudesta seuraavasti:

(1) Jokaisella ihmisellä on velvollisuuksia yhteiskuntaa kohtaan, koska vain sen puitteissa hänen yksilöllisen olemuksensa vapaa ja täysi kehitys on mahdollinen.

(2) Käyttäessään oikeuksiaan ja nauttiessaan vapauksiaan kukaan ei ole muiden kuin sellaisten lailla säädettyjen rajoitusten alainen, joiden yksinomaisena tarkoituksena on turvata toisten oikeuksien ja vapauksien tunnustaminen ja kunnioittaminen sekä moraalin, julkisen järjestyksen ja yleisen hyvinvoinnin oikeutetut vaatimukset kansanvaltaisessa yhteiskunnassa.

(3) Näitä oikeuksia ja vapauksia ei missään tapauksessa saa käyttää vastoin Yhdistyneiden Kansakuntien päämääriä ja periaatteita.

... oikeuksista siisseuraa velvollisuus ja vastuu kuten jos riistää yhdenkin ihmisoikeuden toiselta asettaa riistäjän syyntakeeseen esim terrori tapauksessa tälläinen olisi toisen hengen riistäminen jolloin teko on oikeutetusti tuomittava

Ihmisoikeudet.net täsmentää
"Jos kaikki eivät kunnioita ihmisoikeuksia, valtiolla on velvollisuus varmistaa se, että oikeuksien rikkomukset tutkitaan ja että niistä rangaistaan. Valtiolla on siis velvollisuus turvata oikeudet."

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Ihmisoikeudet ovat ihmisten luoma sosiaalinen konstruktio, ja ihmisoikeuksia voidaan muuttaa, poistaa ja lisätä yhteisellä sopimuksella jollaisella ne luotukin.

YKn ihmisoikeuksien julistus ei ole ainoa, eikä välttämättä oikea. Esim muslimeilla on oma islamilainen ihmisoikeuksista islamissa.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Yk yleismaalistaihmisoikeuksien julistusta pidetään länsimaissa tärkeimpänä tai ainakin kunnioitettuimpana julistuksksta. Muslimit taas loivat oman julistuksen koska länsimainen ihmisoikeuksien julistus kohteli naisia tasa-arvoisesti, kieltää ihmiskaupan, sekä on jyrkkä kuolemantuomioista.

Yk ihmisoikeuksiin on sitouduttu ratifioimalla ne ja niiden muuttaminen on tieten tarkoin suu niteltu haastavaksi, seuraavassa muutoksessa kuitenkin saatetaan lisätä oikeus puhtaaseentalousveteen ja saniteettiin sekä ilmoittaa yleismaallinen velvollisuuksien julistus vaikka USA äänestäisi jälleen vastaan.

Ihmisoikeuksien julistukset tuntuvat olevan ongelma varsinkin libertaareille ja anarkisteille mutta myös jonkin verran uus- eli markkinaliberaleille. Jotkut taas haluavat luoda järjestelmän jossa toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset eli olla syrjivästi eriarvoisessa asemassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset