jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kreikka Suomen tiellä

Kreikan parlamentti on eilen tiistaina hyväksynyt parisuhteen rekisteröinnin myös samaa sukupuolta oleville pareille selvällä äänten enemmistöllä.

Ranneliike -nimisen asiallisen tiedotus- ja verkkokeskusteluportaalin keräämien tietojen mukaan :

"
Vuonna 2008 Kreikkaan luotiin avioliiton ohelle vain heteropareille sallittu rekisteröity parisuhde -instituutio. Lakia laadittaessa sen kaavailtiin koskevan erityisesti homopareja, mutta lain vesittäminen johti siihen, että homoparit rajattiin lain ulkopuolelle ja laki jäi koskemaan vain heteropareja. 

Vuonna 2013 Euroopan ihmisoikeustuomioistuin totesi vain heterosuhteita koskevan parisuhdelainsäädännön olevan samaa sukupuolta olevia pareja kohtaan syrjivä.

Alkuvuodesta 2015 Kreikan hallitus on ilmoitti, että se pyrkii tunnustamaan samaa sukupuolta olevien väliset parisuhteet avaamalla rekisteröity parisuhde -instituutio. Edellisten vaalien myötä valtaan tammikuun lopussa noussut päähallituspuolue Syriza on aiemmin ainoana kreikkalaispuolueista liputtanut samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden puolesta, ja pääministeri Alexis Tsipras oli jo aiemmin ilmaissut halunsa parantaa hlbti-vähemmistöjen asemaa yleisemminkin. 

Hallitus antoi nyt hyväksytyn lakiesityksen parlamentille 9. joulukuuta. Lakiuudistuksen odotetaan astuvan voimaan vuoden alussa, kun se on ensin julkaistu maan hallinnon virallisessa lehdessä.

"

Pääministeri Tsipras toi esiin tyytyväisyytensä äänestystulokseen, joka tuo Kreikan takaisin sivistysvaltioiden joukkoon ja nostaa valtion statusta muutoinkin :

 

"– Tämä on päätös, joka päättää Kreikan jälkeenjääneisyyden ja häpeän, jotka johtivat siihen, että saimme ottaa vastaan kansainvälisiä tuomioita."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset