jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö

Tilastokeskuksen luotettavien tietojen mukaan "vuoden 2014 lopussa Suomessa oli 1 474 000 perhettä. Perheiden määrä on kasvanut 2 600 perheellä edellisestä vuodesta. Vaikka kaikkien perheiden määrä onkin hieman kasvanut, lapsiperheiden on määrä kuitenkin pienentynyt. Tämä kertoo lähinnä siitä, että perheiden täysi-ikäistyvien lasten ikäluokat ovat suurempia kuin uudet syntyvät ikäluokat. Lapsiperheitä oli 574 000. Lapsiperheeseen kuuluu vähintään yksi alle 18-vuotias lapsi. Kaiken kaikkiaan perheiden määrissä tapahtuneet muutokset ovat vuositasolla hyvin pieniä."

    Tilastokeskus - Perheet tyypeittäin

Lapsiperheiden määrällisen pienentymisen ohella merkille pantavaa on lapsiperhetyypeissä sangen nopeasti tapahtuneet muutokset  - avioparin ja lasten muodostama "ydinperhemalli"  on koko ajan menettämässä suosiotaan kun taas esimerkiksi rekisteröidyn parin ja lasten muodostama perhetyyppi on yleistynyt reilussa kymmenessä vuodessa jopa eksponentiaalisti. Kasvua on tässä  ollut noin 1 600 prosenttia. Myös yh-isien määrä on kasvu-uralla kuten yh-äitienkin.

Perhemuodot siis jatkavat moninaistumistaan muun kehityksen kehittymisen rinnalla.

Väestötieteellisesti arvioituna huolestuttavaa sen sijaan on alle 18-vuotiaiden lasten lukumääräinenkin pienentyminen puhumattakaan lapsiväestön suhteellisen osuuden vähentymisestä - vielä vuonna 1960 lapsiksi luettavaan väestönosaan kuului noin 1,53 miljoonaa ihmistä ja vuonna 2014 samaan ikäryhmään laskettiin kuuluvaksi enää 1,06 miljoonaa ihmistä...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Perhemuotojen moninaistuessa ja väestötieteellisesti arvioiden huolestuttavasti lasten määrän pienentyessä hyvänäkin vinkkinä voi pitää tätä :

http://www.sateenkaariperheet.fi/index.php?item=71

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Syntyvyys se tässä on huolestuttavaa. Eikös se olut jotain että jos syntyvyys laskee nykytahtia se loppuu aikaisintaan 2100-luvulla jolloinkansalaisia saadaan lisää yksinomaan maahanmuutosta. Pitäisi purkaa esteitä ja kannustinloukkuja tai ainakin muuttaa rakenteita jotka haittaavat syntyvyyttä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset