jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Sadankomitean rauhanpalkinto bloggaaja Sakari Timoselle

Pitkän linjan antimilitaristinen rauhanjärjestö Sadankomitea on tänä vuonna myöntänyt rauhanpalkinnon myös pitkän linjan yhteiskunnallisena vaikuttajana, paikallistason poliittisena puurtajana ja kansallisesti tunnettuna bloggajana kunnostautuneella juukalaiselle Sakari Timoselle.  Palkinto on keraamikkotaiteilija Miia Kallion teos Rauhanlaiva.

Timonen on tunnettu tinkimättömästä rehellisyydestään ja pelottomuudestaan valtaa pitäviä kohtaan hänen tuodessaan esiin tavallisten ihmisten kokemaa epäoikeudenmukaisuutta viranomaisten ja valtiovallan pyörityksessä. Maahanmuuttokriittisen skenen nyt sattuneista syistä edelleen voimistuessa ja julkiseen keskusteluun soluttautuneen vihapuheen arkipäiväistyessä Sakari Timonen on käyttänyt pyyteettömästi aikaansa puuttuessaan internetin eriarvoistavaan kielenkäyttöön ja pyrkimyksiin rikkoa  suomalaisten hiljaisen enemmistön oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta kunnioittava rintama. Sadankomitean puheenjohtaja Timo Mielonen  toteaakin palkinnon luovuttamisen perusteluissa tällaisen ruohonjuuritasolla tapahtuvan vaikuttamisen olevan erityisen tärkeää estämään asenneilmapiirin jatkuvan kiristymisen.

Omassa, Sadankomitean verkkosivuille päätyneessä, puheenvuorossaan Timonen kertoo itse miksi kansalaisaktiivisuus ja solidaarinen joukkovoima ovatkaan nyt tarpeen :

"- Rauhaa rakastava hiljainen enemmistö on saamassa tarpeekseen taloudellista eriarvoisuutta luovista poliitikoista ja ihmisarvokriittisestä äärioikeistosta. Nyt on jäljellä enää vaikein eli äärioikeiston seireenilaulun lumoaman väestönosan herättäminen huomaamaan kansanjohtajiksi itsensä julistaneiden onton ja itsekkään ajattelun vaarallisuus. Siihen en pysty minä eikä kukaan muukaan yksin. Silti olen vanhan viisauden kannalla: On parempi sytyttää yksi kynttilä kuin kirota pimeyttä  "

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Hieno homma!
Kerrankin jotakin meni oikeaan paikkaan.
Suomi tarvitsee lisää kansalaisjournalistejä!

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset