jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Arhinmäen raju ulostulo - "En ole käytettävissä puheenjohtajaa valittaessa"

Näin siis toteaa twitterissä palvelualustaan sopivan lyhytsanaisesti Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki :

 

"En ole käytettävissä #Vasemmisto'n puheenjohtajaa valitessa. Kesän puoluekokouksessa on aika valita puolueelle uusi puheenjohtaja."

 

Uusi aika, uudet tuulet. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minäkään en ole käytettävissä "sattuneista syistä" :)

Julkisuudessa on esitetty nimiä Pekonen, Anderson ja Myllykoski Arhinmäen seuraajaksi...

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Onko Blogistilla aavistusta siitä, miksi arvostettu puoluejohtaja ei ole enää käytettävissä? Mikä on teidän arvionne syystä?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Arhinmäki ehken itse kokee olevansa jo uusiutumisen este puolueelle - Vasemmistoliiton kannatus on pysytellyt pienpuolueen rajoja hipovalla tasolla jo pitkään eikä puolue ole pystynyt tarpeellisessa määrin profiloitumaan "paremman tulevaisuuden" airueeksi. Puheenjohtajan vaihdoksella haetaan siis (tässä esitetyssä asetelmassa) uutta nousua ja samalla selkeytetään puolueen sisäistä agendaa...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sopivan lyhytsanaisella tekstiviestillään "Tämä on nyt tässä" silloinen pääministeri Matti Vanhanenkin aikoinaan lopetti suhteensa yksinhuoltaja Susan Kuroseen tämän yllätykseksi.

Ei uutta auringon alla.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pitemmittä puheitta asia on pihvi...

Itsekin suosin etenkin puhekommunikaatiossa äärimmilleen pelkistettyjä ilmaisua tyyliin "joo" ja "höh" - juurta jaksain asiantiloja selostamalla saa ainoastaan rasittavan tyypin maineen...

Mielestäni Li Anderson olisi varsin vetovoimainen ja energinen vaihtoehto puheenjohtajaksi.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Ikävä kyllä Andersonin esittämät mielipiteet ovat todella kaukana realismista. Hyvin kyllä julkisuutta osaa hankkia, se pitää myöntää!

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #22

Mielestäni hän on hyvinkin realistinen verrattuna useimpiin muihin poliitikkoihin. Li ei esimerkiksi viljele talvisotaretoriikkaa tai yritä järjestää kaikkien aikojen optiokevättä puhumalla vaikeista ajoista, jolloin kaikkien pitää luopua jostakin.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala Vastaus kommenttiin #23

Minä kyllä pidän häntä enemmän suunsoittajana kuin realistisena poliitikkona. Ainakin talousasioissa tuntuu olevan aivan pihalla, jos toki sitä samaa on koko vasemmistoliitto.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #24

Vaikea sanoa kun en tunne Lin ajattelua ihan noin tarkasti. Erottaisin kuitenkin poliitikon julkisuuskuvan hänen ajamastaan politiikasta. Sipilä voi puhua rauhallisesti ja vakavasti täyttä paskaa mutta hänestä jää kuva realistina käyttäytymisen perusteella. Samalla perusteella Anderssonista syntyy kuva räväkkänä idealistina. Sen verran kuin olen seurannut, Anderssonin poliittiset tavoitteet ovat kuitenkin hyvin realistisia ja arkisia, jopa tylsiä, toisin kuin vaikka Sipilän harhaiset tuottavuusloikkimiset.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Paavo Arhinmäki on realisti, valta vasemmistossa näytää menneen feministeille.

Li Anderson käytti älykkäästi vuonna 2013 oman etunsa tavoittelussa näitä Thaimaalaisia marjanpoimijoita ja sen hetkistä tilaa.

Paavo Arhinmäki menetti johtajuuden samalla hetkellä, totesin Li Andrsonista tulevan seuraavan Vasemmistoliiton puheenjohtajan.

Seuraavasta Vasemmistoliiton puheenjohtajasta tuskin mitään epäilystä, hän on Li Anderson.

Siten kysymys, hyväksyvätkö kaikki vasemmistolaiset Li Andersonin käyttämää menettelyä oman etunsa ajamisessa, tuskin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Li Anderson on mainio vaihtoehto tunnettuna substanssiosaajana, mutta ei mitenkään varma valinta. Esimerkiksi Merja Kyllösen näytöt meppinä ja ministerinä ovat poliittisesti kovaa luokkaa ...

Käyttäjän amgs kuva

Kerran olen suostunut Vasemmistoliiton ehdokkaaksi ja yksi syy siihen, muiden syiden joukossa, oli Paavon persoona ja viesti. Sitten oltiin hallituksessa ja kovia päätöksiä tehtiin. Muu on jo historia. Jos jokainen puoluejohtaja päättäisi omasta puheenjohtajuuden ajasta kuten Paavo Arhinmäki, ehkä monien äänestäjien usko puolueiden uusiutumiskykyyn kasvaisi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #9

Arhinmäki on tehnyt kiitettävää työtä puolueen eteen, mutta kovakaan työ ei aina vie eteenpäin ...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.A;"Li Andersson, Merja Kyllönen"

Näillä kummallakin mennään metsään monta sataa metriä.

En vttu ymmärrä miten tässä maassa pystyy vasemmisto sössimään asiansa näin, kun vastassa on vaikkapa kokoomus. Miten hvetin tyhmää Suomen kansa on, kun menty vuosikausia suohon ja meno vaan jatkuu.
Sori, vastaus ei ole Juho, ei Paavo, eikä Merja..jonkun fiksun ja kansantajuisen ihmisen kuitenkin vasemmisto tarvitsisi taakseen.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #16

Suvu-Anne oli ainoa mitat täyttävä puheenjohtaja,pärjäsi hyvin muita puhj. vastaan jms. Valitkaa Pekonen, niin saadaan nauraa naurasmasta päästyään.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Voi olla, että joillakin maltillisimmilla vasureilla on sulattelemista Anderssonin ideologiassa. Eikös hän ole jopa vieläkin vasemmisto-radikaalimpi kuin Arhinmäki?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Koko lailla normaali puheenjohtajan vaihtosykli vasemmistoliitossa. Viimeisimmistä puheenjohtajista Claes Andersson hoiti tehtävää kahdeksan vuotta, kuten myös seuraajansa Suvi-Anne Siimes. Martti Korhosen kausi jäi kolmivuotiseksi hänen itsensä luovuttua tympääntyneenä huonosti menneiden eurovaalien jälkeen. Arhinmäelle tulee seitsemän vuotta täyteen ja hänen mielestään on jonkun muun vuoro ryhtyä vetämään puoluetta.

Myllykoski ilmoittautui heti eduskuntavaalien jälkeen puheenjohtajakilpaan ja tämän päivän uutisoinneissa ovat median toimesta nimet Andersson, Pekonen ja Sarkkinen mainittu. Näillä näkymin seuraava puheenjohtaja on todennäköisemmin nainen kuin mies, jos heitä vain mukaan tulee.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tavanomaiselta pj-kierrolta tämä vaikuttaa näin päällisin puolin.

Patomäki tuossa ylempänä toisaalta analysoi vähän laajemmin puoluetta vaivaavaa pysähtyneisyyden tilaa, mitä itsekin ounastelin osasyyksi Arhinmäen puheenjohtajuudesta luopumiselle. Uusia visioita siis kaivataan - syvempää eetosta ja aatosta jaloa ...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Arhinmäki tuntee, että takki on tyhjä. Aikansa kutakin. Jos pitää veikata seuraajaa, niin panisin eurot likoon Aino-Kaisa Pekosen puolesta, vaikuttaa fiksulta naiselta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Arhinmäen (sekä Anderssonin ja Pekosen) avulla on saatu nuoria ja naisia mukaan puolueeseen, kannattajista ja äänestäjistä on kilpailtu lähinnä Vihreiden kanssa. Myllykosken valinta pj:ksi olisi ihan kirjaimellisesti todellinen vaihtoehto: modernisaation loppu. Nuorempi väki pakenisi kauas, jos puoluetta johtaisi a) satakuntalainen b) populistinen c)savupiipputeollisuuden ajan d)mies, joka e) on vähintään epäröivä nuorten kannattajien punavihreälle arvomaailmalle tärkeissä asioissa (turkistarhaus, ydinvoima, tasa-arvoinen avioliitto).

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Myllykoskihan edusti Vasemmistoliittoa talousvaliokunnassa kun Vasemmistoliitto äänesti fennovoiman rakentamisen puolesta viime vuoden lopulla. Hän olisi herkullisen hyvä ehdokas, jos halutaan profiloida Vasemmistoliitto vanhakantaiseksi työväenpuolueeksi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jaa että "raju ulostulo"? No, rajuinta oli muoto "puheenjohtajaa valitessa", jonka bloggaaja näköjään siivosi otsikkoa varten tyylikkäämmäksi.

Arhinmäen huippuhetkiksi jäivät:

- puolueen menestys viimekertaisissa eurovaaleissa, joissa esimerkiksi MINÄ annoin ääneni Vasemmistoliitolle

- ministeriys kokonaisuutena, sekä siihen liittyneet persoonauutiset lähinnä urheilutapahtumista, siis sateenkaarilippu ja sammahdus

Taisi olla Kalevi Sorsa (1930-2004), joka lausahti poliittisen karriäärin vapaaehtoisesta päättämisestä näin: "Pitää ymmärtää lähteä, kun vielä ymmärtää lähteä." Arhinmäki on tietenkin kaukana seniliteetistä, mutta perusteli lähtöpäätöksensä hienosti, puolueen uudistumistarpeella.

PS. Mistä vetoa, että Li Andersson on seuraava puheenjohtaja?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jotenkin tuntuu, että näissä puoluejohtajavalinnoissa ei se itsestäänselvä vaihtoehto yleensä tule valituksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Li Anderssonin valinta selkeyttäisi Vasureiden ja Vihreiden eroa äänestäjien keskuudessa. Siitä olisi ehkä hyötyä molemmille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset