jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, dar√ľber muss man schweigen

Suvaitsevaisuus on in

Mielenterveyden keskusliiton toteuttaman mielenterveysbarometrin NIMBY-mittari indikoi vahvasti suomalaisten kasvaneesta toleranssista ns. normeista poikkeaviin ihmisiin :

 

"Mielenterveysbarometri on vuodesta 2005 kysynyt suomalaisilta, mitä ihmisryhmiä he eivät haluaisi naapurikseen. 10 vuodessa suvaitsevaisuus lähes kaikkia ryhmiä kohtaan on kasvanut, joskin hitaasti."

 

Suomalaiset vierastavat eniten narkomaaneja, alkoholisteja ja henkirikokseen syyllistyneit√§ - valtaosa suomalaisista ei heit√§ naapureikseen kaipaa edelleenk√§√§n. Sen sijaan suhtautuminen mielenterveyskuntoutujiin, ihmiisiin, joilla on aids, homoseksuaaleihin, poliiseihin ja my√∂s eri ns. "rotuun" (etnisiin v√§hemmist√∂ihin)  kuuluviin ihmisiin on muuttunut kymmeness√§ vuodessa selke√§sti suvaitsevammaksi. 

       Mielenterveyden keskusliitto - NIMBY-mittari

 

Mistä tämä myönteinen kehitys sitten johtuu?

 

No, p√§√§osiltaanhan ennakkoluuloinen suhtautuminen "erilaisuuteen" juontuu tiet√§m√§tt√∂myydest√§ ja ennakkoasenteita ruokkivista negatiivisista huhupuheista, jolloin asennevinoumien korjaaminen voi tapahtua hyvinkin nopeasti oikeanlaisella realistisella tiedotuksella. Esimerkiksi  ep√§luuloinen suhtautuminen poliiseihin on kymmenen vuoden aikana l√§hes puolittunut juurikin televisiossa esitettyjen poliisien ty√∂st√§ kertovien reality-sarjojen my√∂t√§ ...

 

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

‚̧ 2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Yli 80 prosenttia ei äänestä persuja, joten eihän meillä mitään NIMBY-ilmiötä pitäisi olla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset