jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Sukupuolineutraali avioliittolaki voimaan

Irlannissa ainakin joiltain osin asiat luontuvat tormakasti - tästä hyvänä esimerkkinä on viime toukokuussa kansanäänestyksellä hyväksytyn sukupuolineutraalin avioliittolain voimaan saattaminen sujuvasti ilman sen kummempia lain  vesittämiseksi tai peräti sen kumoamiseksi tarkoitettua ideologista venkoilua :

 

"

Irlannissa sukupuolineutraali avioliittolaki on astunut voimaan. Presidentin kanslia sinetöi lain torstaina, ja siten ensimmäiset homoavioliitot voidaan solmia kuukauden sisällä.

Sukupuolineutraalista avioliittolaista äänestettiin Irlannissa toukokuussa. Katolilaisenemmistöinen Irlanti on maailman ensimmäinen maa, jossa homoliittolaista järjestettiin kansanäänestys. Äänestyksessä sukupuolineutraalia avioliittolakia kannatti 62,1 prosenttia kansalaisista.

"

Suomessa vastaavan avioliittolain voimaan saattaminen tulee kestämään kokonaisuudessaan noin viisi kertaa kauemmin kuin Irlannissa - liekö sitten suomalainen yhteiskunnallinen päätöksenteko näiltä osin harkitumpaa lopputuloksen  ollessa siten oletettavasti laadukkaampi vai onko kyse ainoastaan hitaasti mutta kankeasti toimivasta byrokratiastamme?

 

 

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Timo Lehtonen

Väite: Jokaisella maailmaan syntyvällä lapsella on synnynnäinen oikeus olla syntymästään lähtien biologisen isänsä ja äitinsä yhdessä hoidettavana.

Mitään ihmisen synnynnäistä oikeutta ei voi kukaan milloinkaan ottaa ihmiseltä pois. Vaikka synnynnäinen oikeus ei aina käytännössä toteudu, se ei poista oikeuden olemassaoloa (vrt. ihmisen oikeus omaan omaisuuteensa ei katoa, jos se varastetaan). Jokaisella maailmaan syntyvällä lapsella oleva synnynnäinen oikeus olla syntymästään lähtien biologisen isänsä ja äitinsä yhdessä hoidettavana ei milloinkaan voi toteutua sellaisessa perheessä, jossa lapsi on joko kahden miehen tai kahden naisen hoidettavana (ilman isää tai äitiä).

Pyyntö: Jos olet sitä mieltä, ettei jokaisella maailmaan syntyvällä lapsella ole synnynnäistä oikeutta olla syntymästään lähtien biologisen isänsä ja äitinsä yhdessä hoidettavana, niin kerro täällä mihin perustuen olet sitä mieltä, ettei lapsella ole tuota synnynnäistä oikeutta.

Aihetta koskevaa luettavaa:
1. YK ja lapsen oikeudet: Lapsella on sitova ihmisoikeus isään ja äitiin http://www.aitoavioliitto.fi/artikkelit/yk-ja-laps...
2. Yleissopimus lapsen oikeuksista http://www.ihmisoikeudet.net/uploads/materiaali/YK... lapsen oikeuksista.pdf
3. Lapsen oikeuksien sopimuksen käsikirja https://www.unicef.fi/lapsen-oikeudet/lapsen-oikeu...
4. Implementation Handbook for the Convention on the Rights of the Child http://www.unicef.org/publications/index_43110.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset