jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Miehen vuosi on jo 340,2 vuorokautta

Tilastokeskuksen uusimpien elinajanodotetilastojen mukaan suomalaisten vastasyntyneiden poikaoletettujen vauvojen elinajanodote on 78,2 vuotta ja tyttöoletettujen vastasyntyneiden vauvojen vastaavasti 83,9 vuotta.

Elinajanodote on ikävakioitu tunnusluku, joka kuvaa laskenta-ajanjaksolla havaitun kuolevuuden tasoa.

"Sukupuolten välinen ero elinajanodotteessa, 5,7 vuotta, on viime vuosikymmeninä kaventunut. Viimeisten 30 vuoden kuluessa vastasyntyneiden poikien elinajanodote on pidentynyt 7,7 vuodella ja tyttöjen 5,1 vuodella. Sukupuolten välinen ero elinajanodotteessa on viimeksi ollut yhtä pieni 1930-luvulla. Suurimmillaan sukupuolten välinen ero elinajanodotteessa oli 1970-luvun loppupuolella, jolloin se oli yhdeksän vuotta.

65-vuotiaiden miesten elinajanodote oli 18,0 vuotta ja 65-vuotiaiden naisten 21,5 vuotta vuonna 2014. Viimeisten 30 vuoden kuluessa 65-vuotiaiden miesten elinajanodote on pidentynyt 4,6 vuodella ja naisten vastaavasti 3,9 vuodella."

 

Pekka Puskan, Stakesin ja  erityisesti (valtio)feminismin yhteistyön tulos näkyy selkeästi yo. tilastokuvauksesta - sotatraumojaan viinan ja läskisoossin avulla parannelleen miessukupolven vaihtuminen vähemmän suoritteista, mutta sitäkin terveellisempää elämäntyyliä suosivaan ja omasta ja läheistensä hyvinvoinnista muutenkin huolehtimaan oppineeseen perhekeskeiseen nuorten aikuisten miesten aktiiviväestöön on mainio osoitus hyvinvointivaltiomme rakenteellisesti onnistuneesta sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävästä luonteesta ...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Mutta ...

Köyhä mies kuolee Suomessa lähes 20 vuotta aiemmin kuin hyvätuloinen mies ja köyhä nainen kuolee vähintään 7 vuotta aiemmin kuin hyväosainen nainen.

Mielenterveysongelmista kärsivät miehet kuolevat 20 vuotta aiemmin kuin muut suomalaiset ja naisilla ero on 15 vuotta. Nämä luvut ovat huomattavasti suuremmat Suomessa kuin muissa länsimaissa.

Suomessa XX % miehistä kuolee ennen 65-ikävuotta.

En ole löytänyt vastausta tuohon XX-kohtaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hyvin vahvoihin viitteisiin tukeutuen voin väittää, että miehillä on sukupuolestaan johtuen taakkanaan sellaisia sosiokulttuurisia vaatimuksia, joiden täyttymättömyyden seurauksena osa heistä jo aikaisessa vaiheessa elinkaartaan ajautuu syrjäraiteille. Tesso-lehdessä ilmestyi taannoin tätä aihepiiriä laajemmin valaiseva artikkeli :

http://tesso.fi/artikkeli/suomalaisen-miehen-hyvin...

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

"Jo aiemmin todettiin, että alkoholi ja tupakka ovat kaksi suurta yksittäistä syytä miesten lyhyempään ­elämään. Mutta miksi ihmeessä pienituloiset työntekijämiehet käyttävät alkoholia terveyttä vaarantavalla tavalla?

Koskisen mukaan päähän potkittu ja syrjään työnnetty­ mies ei jaksa motivoitua terveytensä ylläpitämiseen eikä terve elämä ole hänen ranking-listallaan kovinkaan korkealla.

– Hyvä yhteiskunnallinen asema tarkoittaa sitä, että mies pärjää elämässä ja tuntee olevansa tärkeä läheisilleen. Kun elämäntilanne on hyvä, mies on motivoitunut tekemään hyvää myös itselleen, Koskinen analysoi. "

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mieheyden dilemma on perintaisesti ollut se, että jos kuolee vasta vanhana, niin onko oikea mies, koska on ajateltu mieheyden olevan sitä, että elää vaarallisesti ja kuolee nuorena.

Niin ikään vielä tänäänkin aika moni työväenluokkainen mies syö mieluummin makkaraa kuin vihanneksia. Kyse on sekä sukupuoleen että yhteiskuntaluokkaan liitetyistä ennakkoasenteista ja rooleista.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Tesson artikkeli oli hyvä.

Miesten tulisi päästä eroon naisriippuvuudestaan.

---------------

USA: ssa miesten eliniänodote on keskimäärin 77,3 vuotta.

USA: ssa naisten eliniänodote on keskimäärin 82,9 vuotta.

USA: ssa terveydenhoitomenot ovat 2 kertaa suuremmat kuin Suomessa ja silti eliniänodote alempi, väestö sairaampaa ja köyhien terveydenhoito kehitysmaatasoa.

Köyhyys tulee kalliiksi. Kuinka kalliiksi?

---------------

25 % venäläisistä miehistä kuolee alle 55-vuotiaina.

Venäjällä eliniänodote miehillä on keskimäärin 64,7 vuotta.

Venäjällä naisten eliniänodote on keskimäärin 76,6 vuotta.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

J.A.> Tilastokeskuksen uusimpien elinajanodotetilastojen mukaan .....

ooo

Niinpä niin, mutta .... odote on odote, ja odottaahan voidaan mitä vaan.

Mitkä ovat luvut jos puhutaan keskimääräisestä eliniästä? Ne luvuthan ovat totta, faktoja. Ne lasketaan jo kuolleista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset