jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminta turvattu pariksi vuodeksi

Maahanmuuttoviraston tiedotteen mukaan Suomeen siirretään seuraavien kahden vuoden aikana yhteensä 3 200 turvapaikanhakijaa ns. Euroopan sisäisin siirroin. Tällä hetkellä on päätetty yhteensä 2 078 henkilön siirtämisestä Italiasta ja Kreikasta, loppujen noin 1 150 siirron kohdentamisesta päätetään myöhemmin.

EU:n ulkorajoille perustettavien hot spot -järjestelykeskusten ja mahdollisten Turkkiin perustettavien väliaikaisten pakolaisleirien voidaan olettaa vähentävän pohjoisempaan Eurooppaan pyrkivien turvapaikanhakijoiden määrää dramaattisesti verrattuna nykytilanteeseen ja siten voidaan olettaa myös Suomeen omatoimisesti hakeutuvien turvapaikanhakijoiden määrien vähentyvän seuraavien vuosien aikana edeltävien vuosien tasolle - pariin kolmeen tuhanteen hakijaan per vuosi siis.

Kuitenkin jo näinkin arvioituna vuosittain maahamme saapuisi noin 5 000 turvapaikanhakijaa, joiden yksilöllisten hakemusten käsittely ja väliaikainen asuminen sekä työ- ja toimintakyvyn ylläpitäminen työllistää välillisesti useita kymmeniä tuhansia ammattihenkilöitä sekä vilkastuttaa muuta vastaanottokeskuksia ympäröivää alueellista liiketoimintaa.

Näiden mainittujen turvapaikanhakijoiden lisäksi Suomi on valmis vastaanottamaan vuosittain 750 pakolaisleireiltä valikoitua pakolaista kiintiömenettelyn avulla. Kiintiöpakolaisten kohdalla vastaanottotoiminnan käytännöllisestä puolesta vastaavat kunnat yhdessä paikallisen ELY-keskuksen kanssa, joten he siirtyvät heti maahan saavuttuaan kotouttamisohjelman suojiin ja ovat siten ikään kuin heti suorilta  valmiimpia integroitumaan luterilaiseen työ- ja tapamoraalimme...

Turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten parissa tehtävä työ on hyvin palkitsevaa ja ammattitaitoa kehittävää käytännön koulutusta kaikille sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöille ja siinä mielessä Suomen vapaaehtoisesti tekemä päätös osallistua EU:n sisäiseen vastuunjakoon sekä EU:n yhteisiin turvapaikkapoliittisiin projekteihin nostaa paitsi maamme imagoa moraalisena ja ennen kaikkea eettisenä toimijana niin samalla ne myös tuovat uutta praktista työskentelykenttää monelle  auttamisenhaluiselle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mukava uutinen kansalaisten auttamishaluisuudesta :

https://www.punainenristi.fi/uutiset/20151020/pako...

"Syyskuussa järjestetty Nälkäpäivän lipaskeräys järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisissa oloissa.

Konfliktit ja näköalattomuus ovat ajaneet kodeistaan enemmän ihmisiä kuin kertaakaan toisen maailmansodan jälkeen. Se herätti ihmiset auttamaan, ja lokakuun loppuun asti jatkuva keräys on tuottanut tähän mennessä jo yli 3,8 miljoonaa euroa.

"

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Nettiölinästä huolimatta suomalaisilla on yleensä vilpitön halu auttaa hätää kärsiviä. Netissä törkyjuttuja paukuttaa päivästä toiseen muutama sata kiihkoilijaa synnyttäen kuvan "kansasta". Siksi kannattaa muodostaa mielipiteet jonkin muun kuin internetin roskapalstojen perusteella, esimerkiksi keskustelemalla tavallisten ihmisten kanssa.

Esa Niemi

Ville, kerrotko mitä hätää kärsiviä nämä ovat kun ohittavat oikeat pakolaiset ja avuntarvitsijat rahalla?

Sinun mielestäkö raha määrittelee ihmisarvon ja hädänalaisuuden?

Jos näillä on hätä, niin he eivät kieltäytyisi pakolaisleireillä tarjotusta turvapaikasta.

Esa Niemi

Jos Suomi luovuttaa turvapaikka- ja maahantulopolitiikan EU:n komissiolle, niin Suomi ei enää itsenäisesti päätä ketä tänne tulee ja minkälaisia määriä.

Kuten Ruotsissa ja Saksassa, niin mikään määrä kansainvälisen hätämekanismin hyväksikäyttäjiä ei ole hyväksi maiden toimintakyvylle.

Vasemmistoliiton moni kannattaja elää sosiaaliturvalla ja hyvinvointivaltion tuhoaminen tarkoittaa ankeita aikoja vasemmistolaisille kun jokainen on oman onnensa seppä eikä yhteiskunta enää tue.

EK ajaa samaa politiikkaa kun osa vasemmistosta, mutta täysin erilaisista näkökulmista. EK ajaa hallitsematonta maahanmuuttoa siksi, että se murtaa sosiaaliturvajärjestelmän ylikuorimituksen avulla sekä ay-liikkeen työehtosopimuksineen. Vasemmisto ampuu vain itseään ja perinteisiä arvojaan. Kaikkea sitä pääseekin näkemään kun vasemmisto ja EK ajaa samaa politiikkaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset