jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

MIsogynia, rasismi ja sukupuolistunut väkivalta - pyhä kolminaisuus!

  • MIsogynia, rasismi ja sukupuolistunut väkivalta - pyhä kolminaisuus!

 

  Kuluneella viikolla eduskunnassa käytiin vaihtelevan voimakkaalla intensiteetillä keskustelu rasismista ja vihateoista, joiden on arveltu viime aikoina lisääntyneen. Etenkin internetin keskustelupalstoilla erilaiset suorasukaisen rasistiset kommentit ovatkin tosiaankin osittain muuttuneet jo arkipäiväiseksi riesaksi keskustelupalstojen muuten turvallisille interiööreille puhumattakaan sofistikoituneemmista kansanryhmien syrjintää implikoivista ilmaisutavoista, joiden  varsinainen asiasisältö avautuu lukijalle usein asiayhteyteen syötettyjen avainsanojen kautta. Myös erilaiset pakolaisiin ja yleensäkin ulkomaalaisen oloisiin ihmisiin kohdistuneet vihateot ovat noussee lähes viikottaiseksi median uutisvirran materiaaliksi.

Kansanedustajien käymä keskustelu oli näin ollen itsessään oikeutettu julkinen tilaisuus "ilmaa puhdistavana" rituaalina, mutta valitettavasti toteutus jäi tälläkin kertaa vajaaksi - kansanedustajat tyytyivät lopultakin ainoastaan periaatetasolla tuomitsemaan rasismin ja erilaiset kansanryhmää vastaan suuntautuvat vihateot pääsemättä silti yksimielisyyteen rasismin ja vihatekojen käsitteellisistä ulottuvuuksista eikä keskustelu näin muodoin edennyt syvätasolle, jolloin olisi voinut paljastua rasismin linkittyminen laajempiin yhteiskunnallisiin arvoihin ja normeihin.

Rasismi yhdentyy itsestään selvästi muuhun syrjintään, mikä vallitsevassa sukupuolijärjestelmässämme  tarkoittaa pääosiltaan naisvihaa (misogyniaa) ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää ja ilmentää erityisesti maskuliinisuuden kriisiytymisestä.

Tutkijoiden mukaan naisviha ja rasismi ovat toisistaan erottamattomia veljeksiä ja siten kun rasistiseen maailmankuvaan perustuvien vihatekojen kohteeksi joutuvat poikkeuksetta erilaiset etniset vähemmistöryhmät niin misogyniset vihateot ilmentyvät vastaavasti  sukupuolistuneena väkivaltana - naisiin kohdistuva väkivalta on kiistatta maamme keskeisimpiä sisäistä turvallisuutta uhkaavia ihmisoikeusongelmia. 

 

Suotavaa olisi, etteivät rasistisesti motivoituneet vihateot yleistyisi samanlaiseksi turvallisuusuhaksi maamme kehittyessä kasvavaa vauhtia yhä monikulttuurisemmaksi...

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen
Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

US-Puheenvuoron perusteella listan jatkoksi kuuluvat myös tuulivoiman vastustus, viherviha, ilmastonmuutoksen kieltäminen, ja yleinen tieteenvastaisuus.

Käyttäjän SampsaMkel kuva
Sampsa Mäkelä

Listaa voi jatkaa pakkoruotsilla ja valtion budjetin tasapainotustoimilla. Kaikki nämä jo mainitut esiintyvät yleensä yhdessä.

Marko Huttunen

Toveri Antikainen osuu otsikossaan naulan kantaan,loppu on taas tavaksi tullutta hlökohtaista agendaa jonka motiivit vievät lukijan yhtä ymmälleen kuin dosentti Bäckmanin sillanrakennus naapurikansojen välillä. Monikultturismi on nimenomaan naisen alistamiseen,vääräuskoisten hyväksikäyttöön ja suvaitsemattomuuteen perustuva fasistinen dogmi. Miksi Toveri Antikainen kokee sen feministinä jotenkin tavoiteltavaksi ihannetilaksi? Ajatus on kohdaltanne itsetuhoinen, kokeilkaapa ajatuksen tasolla sijoittaa itsenne miesfeministinä johonkin Euroopan monikultturismin kokeilualueista?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minun monikulttuurisuus-ideologiaan sisältyy kylläkin (ja sanakirjamuotoisena) kulttuurien välinen vuorovaikutus, jossa aktiivisesti pyritään hakemaan yhteisiä normipintoja proaktiivisessa hengessä. Feminismi ja esimerkiksi islamilaisuus eivät siten ole toisiaan poissulkevia, vaikkakin kieltämättä niiden yhteensulauttaminen voi olla haasteellista.

Naisvihan ja rasismin yhteenlinkittyminen käy ilmeiseksi jo vähäisellä kotimaistenkin keskustelupalstojen seuraamisella enkä mielestäni ole mitenkään yksin havaintojeni kanssa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Miksi juuri ne miehet,joiden mielestä naiset ovat kaapanneet vallan ja ovat vielä selvästi- luonnostaan-
väkivaltaisempia kuin miehet,olettavat
että päästessään tänne vieraisiin oloihin ilman äidin valvovaa silmää ,
miehet villiintyvät ,ryhtyvät urakalla hakkaamaan vastaantulijoita ja raiskaamaan naisia?

Ja huom : " kulttuuri" ei ole sama asia kuin sorto ja väkivalta.
Myöskään " ryhmä" ei ole sama asia. Eikä" tapa". Eikä" uskomus".

Väkivalta on vain väkivaltaa. Viha vain vihaa.
Niille keksitään kyllä kivoja perusteluja.
Mutta monikulttuurisuuden tai suvaitsevuuden kanssa väkivallan ihannoimisella ei ole mitään tekemistä.
Väkivaltaa ihannoidaan ja sen kuvittelemisella herkutellaan ihan muissa piireissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset