jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

TEM käynnisti kumppanuuskampanjan kotoutumisen edistämiseksi

"    Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää kumppanuuskampanjan, jossa organisaatiot voivat tehdä maahanmuuttajien kotoutumista edistäviä lupauksia ja aloitteita. Tavoitteena kampanjalla on luoda uusia kotouttavan toiminnan tapoja sekä uudenlaisia kumppanuuksia.

Lupauksilla kerrotaan millä tavalla organisaatio sitoutuu kotoutumisen edistämiseen ja kannustetaan myös muita toimijoita mukaan. Aloitteet ovat konkreettisia ideoita kotouttamistoiminnasta, jota toteutetaan uudella tavalla tai uusien kumppanien toimesta.

Lupaukset ja aloitteet voivat liittyä esimerkiksi maahanmuuttajien neuvontaan tai työllistymisen tukemiseen, arkisiin kohtaamisiin tai avoimen ja syrjimättömän ilmapiirin edistämiseen. Organisaatiot kuten järjestöt, yritykset, kunnat, viranomaiset, uskonnolliset yhteisöt ja oppilaitokset voivat lähettää aloitteita tai lupauksia yksin tai yhdessä muiden organisaatioiden kanssa."

 

       Työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamispalvelu

 

 

Työ- ja elinkeinoministeriössäkin ollaan näemmä valmiina vastaamaan lisääntyvän maahanmuuton tuomiin uusiin haasteisiin globaalia vastuuta kantamalla ...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

On koko maan etu eli isänmaallista, että kotoutumista tuetaan joka tasolla, ruohonjuuritasoa myöten.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eräs talousviisas sanoi, että kotouttaminen on mahdotonta ilman työtä ja pakolaisten työnteko on liki mahdotonta yleissitovuuden takia. Kielitaidottomat tulijat joutuvat nyt kilpailemaan Suomen jo ennestään 400.000 työttömän kanssa samoista työpaikoista samoin työehtosopimuksin, mutta vajaavaisin valmiuksin.

On täysin varmaa, että tulijat joutuvat syrjäytymisloukkuun, mikäli eivät löydä paikkaansa suomalaisessa yhteisössä oman toimeentulon ja työn kautta.

Toki kaikenlaista voi puuhastella tulevien hyväksi, mutta koetusti onnettomin tuloksin.

Suomeen 1990-luvulla tulleen ja nykyisin yrittäjänä somalitaustaisen Abdi Osmanin mukaan kaikkein pahinta rasisimia on suomalaisten mieletön holhoamisvimma tulijoita kohtaan.

Esa Niemi

Täytyy olla vaikeasti työllistettävää väkeä kun moppi ei tartu käteen ilman hokkuspokkkustemppuja.

Suomessa ei ole työtä tarjolla edes suomalaisille, joilla on parempi kielitaito, kokemus ja soveltuvuus työmarkkinoille, joten maahantulijoita odottaa työttömyys ja syrjäytyminen.

Hyvinvointivaltion itsemurhassa ei ole järkeä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset