jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Tasa-arvon edistäminen on kärkihanke

Naisjärjestöt luovuttivat eilen perjantaina "kaikessa hiljaisuudessa" oikeus- ja työministeri Jari Lindströmille kannanottonsa koskien sukupuolten välisen tasa-arvon edistämistä ja naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämistä.

Järjestöt pitävät olennaisen tärkeänä tasa-arvon edistymisen kannalta sitä, että hallitus ja jokainen valtioneuvoston jäsen edistää sukupuolten tasa-arvoa suunnitelmallisesti kaikissa keskeisissä toimissaan.

Sosiaali- ja terveysministeriössä on nyt syksyn alkaessa jo aloitettu hallituksen tasa-arvo-ohjelman valmistelu, joka mitä luultavimmin pohjaa vahvasti edellisten hallitusten vastaaviin ohjelmiin ja niistä saatuihin kokemuksiin - myös naisjärjestöt nostavat omassa kannanotossaan keskeisiksi tasa-arvokysymyksiksi jo entuudestaan tasa-arvon toteutumisen kannalta problemaattisiksi koettuja teemoja :

 

  •  Naisiin kohdistuva väkivalta
  • Työelämän tasa-arvo 
  • Perheen ja työn yhdistäminen
  • Sukupuolivaikutusten arviointi
  •  Naisten osuus päätöksenteossa

 

Pääosiltaan ja myös perusteluiltaan naisjärjestöjen kannanotto limittyy täydellisesti itse laatimani tasa-arvo-ohjelman komplementaariseksi osaksi, joten kannanotto on mielestäni hyvinkin kannatettava ja toivon mukaan se myös mukautetaan hallituksessa kärkihankkeiden valtavirtaiseksi "kantoaalloksi" ...

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Pitääkö tästä vetää johtopäätökset, että miehiin kohdistuva väkivalta on helt okej?

Samoin heidän sivuiltaa näyttää olevan ihan oikein että miehet maksavat naisten eläkkeet. Melko oudolta vaikuttaa tämä tasa-arvo nykymaailmassa. Kaivataanko tasa-arvoa vain kun päämääränä on saavuttaa tietylle sukupuolelle parempi asema? Vai voitaisiinko sitä alkaa lopulta lähestyä mahdollisimman neutraalista näkökulmasta, jossa tehtäisiin vaikuttavuusarvioinnit molempien sukupuolien osalta?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tästä pitää vetää oikeat johtopäätökset etenkin sanaa "komplementaarinen" painottamalla - naisjärjestöjen kannanotto ei ole mitenkään kaiken kattava kokonaisuus eikä sen edes tarvitse tätä täydellisyyttä tavoitella ollakseen validi kannanotto.

Miesjärjestöjen keskusliitolla on varmaankin omat mielipiteensä tasa-arvon edistämisen suhteen, kuten muillakin järjestäytyneillä intressiryhmillä.

Eläkemaksujen sukupuolittainen jakauma mies- ja naispalkansaajien työnantajien välillä tasaantuu tasan yhtä pian mitä vauhtia samapalkkaisuudessa edistytään...

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Silti jämehtää ajatus siitä että osa noista ehdoituksista on sukupuolineutraaleita, kun taas osaa leimaa voimakas sukupuolittinut suuntautuminen. Tämä on hämmentävää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset